Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

​Ny, fruktig CHILL OUT Shiraz Rosé California i tillfällig sommardesign i retrostil

Inför sommarens hemester släpps en ny frisk och ännu fruktigare årgång av det populära rosévinet CHILL OUT Shiraz Rosé California. Vinet kommer i en specialdesignad Bag in Box med ett inbjudande sommarmotiv i begränsad upplaga.

Det senaste decenniet har roséviner ökat starkt i popularitet och blivit synonymt med sol, sommar och uteserveringar. För dem som är kvar i Sverige i sommar är en picknick i parken eller en tur till sommarhuset tillfällen då rosévinet finns med i packningen. Eller i kylen hemma för att få lite extra sommarfeeling. Vad passar då bättre för dessa tillfällen än en somrig kvalitetsrosé i treliters Bag in Box? CHILL OUT Shiraz Rosé California 2019 är frisk och fruktig och är god att dricka som den är eller passar perfekt till exempelvis grillade räkor.

CHILL OUT Shiraz Rosé California är framställt av druvan shiraz, som kommer från olika vingårdar runt om i Kalifornien. Druvorna trivs extra bra i det kaliforniska klimatet, som påminner om Medelhavet med sina varma, torra somrar och regniga, milda vintrar. Vinets vackra rosa färg kommer från skalen, som efter skörden har krossats och fått macerera med i musten.

CHILL OUT är en omtyckt vinserie med en stor variation av kvalitetsviner från noggrant utvalda vingårdar runt om i världen. Serien lanserades 2002 och blev snabbt mycket populär och har sedan dess varit en av Sveriges mest sålda vinserier. Förutom goda viner har varumärket en ambition att satsa på klimatsmarta förpackningar. Inom vinindustrin är just förpackningarna den största källan till klimatpåverkan. CHILL OUT Shiraz Rosé California är tappad på Bag in Box, som har 90 procents mindre klimatpåverkan än en traditionell glasflaska.

– Den specialdesignade förpackningen för årets rosé finns bara i en begränsad sommarupplaga. Den är prydd med ett härligt, somrigt Califorina-motiv i vykortsstil som för tankarna till sommar, sol, semester och exotiska platser, säger Alexandre Schuster, Senior Brand Manager på Altia.

Precis som övriga viner i CHILL OUT:s sortiment, är det nya rosévinet veganvänligt. Man har alltså inte använt sig av animaliska produkter vid vinframställningen, vilket annars är vanligt förekommande i klarningsprocessen.

CHILL OUT Shiraz Rosé California har en fruktig doft med inslag av hallon, jordgubbar, persika och örter. Smaken är fruktig och angenäm med toner av hallon, persika och blodapelsin. Den är god att dricka som aperitif eller till lättare rätter med ljust kött, sallader och grillad fisk. 

Vinet finns i Systembolagets fasta sortiment.

CHILL OUT Shiraz Rosé California
Artikelnr: 3105
Pris: 219 kr
Volym: 3000 ml
Förpackning: Bag in Box
Alkoholhalt: 12 %
Ursprung: Kalifornien, USA

För mer information och varurpover, vänligen kontakta:
Alexandre Schuster, Senior Brand Manager, Altia
ext-alexandre.schuster@altiacorporation.com

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


På folk o folk har vi samlat alla produkter från tre bolag - Altia Sweden, Bibendum och Philipson Söderberg. Tillsammans kan vi erbjuda ett av Sveriges största dryckesutbud med både välkända varumärken och spännande nyheter.

Kontakter

Monica Myrvold

Presskontakt Digital Marketing Manager +46 (0) 70 201 99 20
Tove Wredler Wennström

Tove Wredler Wennström

Presskontakt Content Manager folk o folk +46 (0) 70 289 08 42
Mikaela Lundén

Mikaela Lundén

Presskontakt Commercial Coordinator Spirits Sweden Press contact

Caroline Tull

Presskontakt Presskontakt 0761467436

Relaterat innehåll

folk o folk

Anora Group är ett ledande företag inom vin- och sprit i Norden och en global föregångare inom hållbarhet. Deras marknadsledande portfölj består av egna ikoniska nordiska varumärken samt ett brett utbud av internationella vin- och spritvarumärken. Anora Group exporterar till över 30 marknader globalt. Företaget inkluderar även Anora industry- och logistikföretaget Vectura. År 2020 var Anoras sammanlagda nettoomsättning 6,4 miljarder kronor och företaget sysselsätter cirka 1100 anställda. Anora Groups aktier är noterade på Nasdaq Helsinki och Euronext Oslo.

www.anora.com

Anora Sweden
Sandhamnsgatan 63
115 28 Stockholm
Sweden