Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Koskenkorva Vodka 7 Botanicals – en begränsad upplaga inspirerad av den nordiska midsommaren

Koskenkorva Vodka 7 Botanicals är en elegant vodka inom den senaste trenden av växtbaserade spritprodukter. Med karaktär av citrus, blommiga toner och örtighet är den en hyllning till Nordens ljusa och långa sommarnätter. Den lanseras i en vacker halvlitersflaska prydd med vackra sommarblomster.

Inspirerad av den nordiska midsommaren

Sedan 1953 har invånarna i byn Koskenkorva, Finland, samlats för att producera en klar och len vodka. Ännu längre har det firats midsommar både i Finland och i Sverige där flertalet ritualer kring midsommarnatten har varit framtonande. En av de mest kända folkliga traditionerna i Norden på midsommarafton är den att plocka sju olika sorters växter som man lägger under huvudkudden. Dessa blomster får oss sedan att drömma om vår framtida gemål. Koskenkorva har nu förenat traditionerna av gediget hantverk och midsommarens mystik, vilket resulterat i Koskenkorva Vodka 7 Botanicals.

Växtbaserat är den senaste sprittrenden

Koskenkorva Vodka 7 Botanicals har skapats genom att blanda den ursprungliga vodkan från byn Koskenkorva med växter som lindblommor, rölleka, hampa samt några hemliga ingredienser. Den beskrivs som en ginliknande dryck tack vare de botaniska inslagen men utan gin. Vodkan har en doft av citrus med tydliga inslag av väldoftande blommor och uppfriskande örter vilket skapar komplexa och balanserade aromer. Det första smakintrycket domineras av färska citrusfrukter följt av en örtighet som påminner om svart te. Nyanser av söta blomtoner skapar en lång och harmonisk eftersmak.

- Den smakrika och somriga vodkan har en given plats på sommarens alla tillställningar. Den dricks antingen kall som den är eller kan användas för att skapa härliga sommardrinkar, säger Catrin Söderberg, Senior Brand Manager på Altia. (se drinkrecept längre ned)

Den begränsade upplagan lanseras i beställningssortimentet på Systembolaget i början av maj lagom till sommarens intåg.

Koskenkorva Vodka 7 Botanicals
Artikelnr: 81380
Pris: 199 kr
Volym: 500 ml
Alkoholhalt: 37,5 %

Sommardrinken ”7 to 7”

Ingredienser:
5 cl Koskenskorva Vodka 7 Botanicals
15 cl Fruktsoda/Sockerdricka
Färsk citron
Färsk lime
Isbitar

Så här gör du:
Häll i vodkan i ett lågt dricksglas och fyll upp glaset med citronsoda. Pressa i färsk citron och lime efter önskemål och lägg i isbitar. Rör om och njut!

Om Koskenkorva

Koskenkorva är inte bara en vodka av yppersta kvalitet utan även en liten by i norra Finland där vodkan produceras av bönder som arbetat här i generationer. Mitt bland fälten av korn som används i tillverkningen ligger ett destilleri från 1950-talet. Ingen annanstans i världen odlas korn så långt norrut. Kombinationen av rent källvatten från byn, en unik destillationsprocess tillsammans med långa och varma sommarnätter ger världens lenaste och renaste vodka.

Cirkulär ekonomi som reducerar miljöpåverkan

Vid Koskenkorva destilleri används årligen 200 miljoner kilo finskt korn. Den del av kornet som inte används i destilleriets produktion förbränns i anläggningens eget bioenergi och återanvänds sedan som förnybart bränsle. Genom denna process har Koskenkorva destilleri sedan bara några år minskat sina koldioxidutsläpp med över 50 procent och är nu mycket nära att vara helt självförsörjande i energi.

För mer information vänligen kontakta:
Catrin Söderberg, Senior Brand Manager på Altia
catrin.soderberg@altiagroup.com

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


På folk o folk har vi samlat alla produkter från tre bolag - Altia Sweden, Bibendum och Philipson Söderberg. Tillsammans kan vi erbjuda ett av Sveriges största dryckesutbud med både välkända varumärken och spännande nyheter.

Kontakter

Tove Wredler Wennström

Tove Wredler Wennström

Presskontakt Content Manager folk o folk +46 (0) 70 289 08 42

Relaterat innehåll

folk o folk

Anora Group är ett ledande företag inom vin- och sprit i Norden och en global föregångare inom hållbarhet. Deras marknadsledande portfölj består av egna ikoniska nordiska varumärken samt ett brett utbud av internationella vin- och spritvarumärken. Anora Group exporterar till över 30 marknader globalt. Företaget inkluderar även Anora industry- och logistikföretaget Vectura. År 2020 var Anoras sammanlagda nettoomsättning 6,4 miljarder kronor och företaget sysselsätter cirka 1100 anställda. Anora Groups aktier är noterade på Nasdaq Helsinki och Euronext Oslo.

www.anora.com

Anora Sweden
Sandhamnsgatan 63
115 28 Stockholm
Sweden