Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

​Koskenkorva Lemon – en naturlig nyhet med blandning av sött och surt

Lagom till sommaren lanseras nya Koskenkorva Lemon, gjord på enbart naturliga råvaror såsom äkta citroner, där både zest och fruktkött används i tillverkningen. Resultatet är en frisk och balanserad dryck som varken är för söt eller för sur. Den presenteras i en halvlitersflaska med träkork som är ett av Koskenkorvas kännetecken.

Smaken är uppfriskande och har en naturlig smak av färskpressad citronjuice. I näsan känner man en tydlig doft av citronskal tillsammans med solmogna citroner. Den balanserade syran gör att kombinationen av sött och surt är perfekt. Eftersmaken är len och stannar kvar i munnen länge.

Genom generationer har familjer i den finska byn Koskenkorva hängivit sig till att producera en vodka som av många anses vara en av de bästa i världen. Koskenkorva Lemon är en uppföljning av förra årets succé Koskenkorva Ginger, även den gjord på naturliga ingredienser men med en distinkt smak av ingefära.

- Dagens konsumenter är väldigt medvetna och söker ofta produkter med naturliga ingredienser och med ett tydligt ursprung. Koskenkorva Lemon uppfyller båda de önskningarna. Dessutom är den mindre söt än andra citronlikörer vilket tilltalar många, säger Catrin Söderberg, Senior Brand Manager på Altia.

Koskenkorva Lemon fungerar alldeles utmärkt att sippa på som den är, men är också en ypperlig drinkbas till sommarens cocktails. Altias mixologer har tagit fram flera fräscha drinkrecept som dessutom är enkla att blanda till. Svenskar hyser stor kärlek till tonicdrinkar och här presenteras bland annat en uppfriskande Lemon Tonic men även en bubblande Lemon Spritz och en variant med tranbärsjuice med det kreativa namnet Cranma. En perfekt start på sommarens tillställningar.

Koskenkorva Lemon finns i Systembolagets beställningssortiment.

Koskenkorva Lemon
Artikelnr: 80008
Alkoholhalt: 21 %
Volym: 500 ml
Pris: 149 kr

Lemon Spritz
40 ml Koskenkorva Lemon
40 ml Prosecco
40 ml soda eller kolsyrat mineralvatten
Citronskiva

Så här gör du:
Häll rikligt med is i ett vinglas och häll i Koskenkorva Lemon, Prosecco och soda. Rör om och garnera med en citronskiva.

Lemon Tonic
5 cl Koskenkorva Lemon
15 cl Tonic
Citronskiva

Så här gör du:
Fyll upp ett glas med is och fyll på med Koskenkorva Lemon. Toppa med tonic och garnera med en skiva citron.

Cranma
40 ml Koskenkorva Lemon
Tranbärsjuice
Citronskiva

Så här gör du:
Fyll upp ett glas med is och fyll på med Koskenkorva Lemon. Toppa med tranbärsjuice och rör om. Garnera med en skiva citron.

Om Koskenkorva
Koskenkorva är inte bara en vodka av yppersta kvalitet utan även en liten by i norra Finland där vodkan produceras av bönder som arbetat här i generationer. Mitt bland fälten av korn som används i tillverkningen ligger ett destilleri från 1950-talet. Ingen annanstans i världen odlas korn så långt norrut. Genom att kombinera det med rent källvatten från byn och en unik destillationsprocess, skapas världens lenaste och renaste vodka.

Cirkulär ekonomi som reducerar miljöpåverkan
Vid Koskenkorva destilleri används årligen 200 miljoner kilo finskt korn. Den del av kornet som inte används i destilleriets produktion förbränns i anläggningens egna bioenergikraftverk och återanvänds sedan som förnybart bränsle. Genom denna process har Koskenkorva destilleri sedan bara några år minskat sina koldioxidutsläpp med över 50 procent sedan 2014 och är nu mycket nära att vara helt självförsörjnade i energi. Dessutom tas alla spillprodukter tillvara och blir bl a djurfoder. På detta sätt har Koskenkorva destilleri en återvinningsgrad på 99,9 %.

För mer information och varuprover, vänligen kontakta:
Catrin Söderberg, Senior Brand Manager på Altia
catrin.soderberg@altiagroup.com

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


På folk o folk har vi samlat alla produkter från tre bolag - Altia Sweden, Bibendum och Philipson Söderberg. Tillsammans kan vi erbjuda ett av Sveriges största dryckesutbud med både välkända varumärken och spännande nyheter.

Kontakter

Tove Wredler Wennström

Tove Wredler Wennström

Presskontakt Content Manager folk o folk +46 (0) 70 289 08 42

Relaterat innehåll

folk o folk

Anora Group är ett ledande företag inom vin- och sprit i Norden och en global föregångare inom hållbarhet. Deras marknadsledande portfölj består av egna ikoniska nordiska varumärken samt ett brett utbud av internationella vin- och spritvarumärken. Anora Group exporterar till över 30 marknader globalt. Företaget inkluderar även Anora industry- och logistikföretaget Vectura. År 2020 var Anoras sammanlagda nettoomsättning 6,4 miljarder kronor och företaget sysselsätter cirka 1100 anställda. Anora Groups aktier är noterade på Nasdaq Helsinki och Euronext Oslo.

www.anora.com

Anora Sweden
Sandhamnsgatan 63
115 28 Stockholm
Sweden