Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

​Jubileet fortsätter med Château La Louvière Blanc 2010 - exklusivt, förföriskt och fylligt vin från Pessac-Léognan

I år fyller Bordeauxappellationen Pessac-Léognan 30 år. Det har vi uppmärksammat genom en rad lanseringar av förstklassiga vita viner från legenden André Lurton. Sist ut av jubileumsvinerna är Château La Louvière Blanc – ett elegant och friskt vitt vin med ekfatskaraktär och fyllig smak.

André Lurton är ett familjeföretag och en av de största privata vingårdsägarna i Bordeaux. Företaget startades 1889 och 1956 tog André Lurton över driften. Han har moderniserat och förfinat produktionsprocessen av viner från Bordeaux och idag, 93 år gammal, är han en levande legend i vinvärlden.

1965 förvärvade André Lurton sin första vingård i norra Graves. Han ansåg att vinerna i området hade unika förutsättningar och borde premieras på sina egna meriter. Efter över tjugo års enträget arbete fick han äntligen ett erkännande och Pessac-Léognan godkändes 1987 som en egen appellation.

Tidigare i år har vi lanserat flera vita bordeauxviner; Château de Rochemorin 2006 och 2005 samt Château de Cruzeau 2006 och 2005. Château Coucheroy 2012 har under året ersatts av den fantastiska nya årgången 2013. Samtliga har producerats av André Lurton och kommer från Pessac-Léognan. Som kronan på verket kommer nu Château La Louvière Blanc 2010.

– Vi är stolta över att vi med årets lanseringar av förstklassiga viner har satt vit Bordeaux i allmänhet och appellationen Pessac-Léognan i synnerhet, på den svenska vinkartan. I år har många upptäckt att området inte bara består av röda viner, utan även av många unika vita med en väl integrerad ekfatskaraktär, säger Carin Widoff, Senior Brand Manager på Altia.

Château La Louvière har varit känt för sina vita viner i århundraden. Idag anses de vara bland de finaste torra vita vinerna från Graves och framställs med yttersta finess. Druvorna handplockas i olika omgångar för att säkerställa optimal mognad. Vinet jäser och lagras på ekfat för att utveckla de komplexa aromerna och strukturen. Samtliga vita viner baseras på druvan Sauvignon Blanc, som när den odlas i Bordeaux ger vinet en mjukare och rundare karaktär än i exempelvis Sancerre.

Château La Louvière 2006 har en doft med inslag av citron, gröna äpplen, örter, puffat ris, rostade nötter, bivax, gul melon och fat. Smaken är frisk och har fin koncentration med inslag av mogna krusbär, örter, grillad citron och fat. Den har en aning fet textur och eftersmaken en fin längd. Vinet passar till kraftigare skaldjursrätter samt medelkraftiga och kraftigare fiskrätter.

Château La Louvière Blanc 2010 lanseras på Systembolaget den 3/11, med artikelnummer 96058 och kostar 219 kronor.


För mer information, vänligen kontakta:

Carin Widoff, Senior Brand Manager, Altia 
carin.widoff@altiagroup.com
0708-761826

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


På folk o folk har vi samlat alla produkter från tre bolag - Altia Sweden, Bibendum och Philipson Söderberg. Tillsammans kan vi erbjuda ett av Sveriges största dryckesutbud med både välkända varumärken och spännande nyheter.

Kontakter

Monica Myrvold

Presskontakt Digital Marketing Manager +46 (0) 70 201 99 20
Tove Wredler Wennström

Tove Wredler Wennström

Presskontakt Content Manager folk o folk +46 (0) 70 289 08 42
Mikaela Lundén

Mikaela Lundén

Presskontakt Commercial Coordinator Spirits Sweden Press contact

Caroline Tull

Presskontakt Presskontakt 0761467436

Relaterat innehåll

folk o folk

Anora Group är ett ledande företag inom vin- och sprit i Norden och en global föregångare inom hållbarhet. Deras marknadsledande portfölj består av egna ikoniska nordiska varumärken samt ett brett utbud av internationella vin- och spritvarumärken. Anora Group exporterar till över 30 marknader globalt. Företaget inkluderar även Anora industry- och logistikföretaget Vectura. År 2020 var Anoras sammanlagda nettoomsättning 6,4 miljarder kronor och företaget sysselsätter cirka 1100 anställda. Anora Groups aktier är noterade på Nasdaq Helsinki och Euronext Oslo.

www.anora.com

Anora Sweden

Sandhamnsgatan 63
115 28 Stockholm
Sweden