Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

In the Air – med lite alkohol och mycket smak: Ny serie lågalkoholvin för hälsointresserade svenskar

Nu finns en ny serie lågalkoholviner som har utvecklats för att möta behovet hos moderna konsumenter som gärna vill njuta av ett glas vin – men hålla nere både kalorier och alkohol. In The Air har en alkoholhalt på endast 4,7 procent, lägre än många starköl och cider.

– Hälsomedvetandet ökar hela tiden i Sverige och konsumenter efterfrågar viner med lägre alkohol som ändå har kvar sin typiska druvkaraktär. In The Air kan man njuta av till lunchen eller lyxa till med en vardagkväll, säger Carin Widoff, produktchef på Altia Sweden.

In the Air finns som rött (Cabernet Sauvignon), vitt (Chardonnay), rosé (Shiraz) och som
mousserande med somrig smak av jordgubbar. Vinerna är fruktiga och passar till lättare rätter eller som apéritif och sällskapsvin.

Lågalkoholviner stark trend internationellt

Försäljningenav alkoholfria drycker på Systembolaget ökade med hela 32 procent förra året, mycket tack vare ett ökat intresse för hälsa. Lågalkoholviner är en nyhet på den svenska marknaden men har redan slagit stort i andra delar av Europa, till exempel i Storbritannien där viner med runt 5 procents alkohol har sett en stark utveckling de senaste åren. När den nya serien In The Air når Systembolagets hyllor är det efter en lång tid av forskning och utveckling för att få fram ett vin som har låg alkohol men ändå mycket smak.

– Det här är en naturlig produkt där vi tagit bort en del av alkoholen från vinet. Vi tror att lågalkoholvin är här för att stanna – det är ett bra alternativ till öl eller cider för den som föredrar vinsmaken, säger Carin Widoff.

In The Air Cabernet Sauvignon
Ett medelfylligt rött vin med karaktär av svarta vinbär och mörka bär med en lätt kryddighet. Passar bra till sommarens grilltallrik eller till en köttgryta framåt hösten. 75 cl. 49 SEK. Art.nr 88963

In The Air Chardonnay
Ett vitt vin med tydlig karaktär av gula äpplen, citrus och mineral med tydlig fatkaraktär. Passar fint till fisk och skaldjur, till kycklingrätten eller för att njuta av som det är. 75 cl. 49 SEK. Art.nr 88797

In the Air Shiraz
Ett fruktigt rosévin med karaktär från jordgubbar och hallon och med toner av vattenmelon och tranbär. Passar bra som apéritif, till matiga sallader, till sommarbuffén eller till lite kryddigare mat. 75 cl. 49 SEK. Art.nr 88939

In The Air Inspiration, mousserande jordgubb
Ett uppfriskande mousserande vin med fruktig doft och smak av jordgubbar och
hallon. Passar fint som apéritif eller sällskapsdryck, men också till sallader
och efterrätter. 75 cl. 59 SEK. Art.nr 88932

In The Air finns i Systembolagets beställningssortiment från den 1 juni.


Ämnen

Kategorier


Altia Sweden AB är ett helägt dotterbolag till Altia Plc i Finland. Altia Plc är ett företag som producerar, distribuerar, marknadsför och säljer alkoholhaltiga drycker i Norden och de baltiska länderna. Altia Plc:s egna varumärken inkluderar bl.a. Blossa, Grönstedts, Koskenkorva, O.P. Anderson, Explorer och Chill Out. Företaget representerar också andra internationella kvalitetsvarumärken från hela världen.  www.altiacorporation.com

Kontakter

Monica Myrvold

Presskontakt Digital Marketing Manager +46 (0) 70 201 99 20
Tove Wredler Wennström

Tove Wredler Wennström

Presskontakt Content Manager folk o folk +46 (0) 70 289 08 42
Mikaela Lundén

Mikaela Lundén

Presskontakt Commercial Coordinator Spirits Sweden Press contact

Caroline Tull

Presskontakt Presskontakt 0761467436

Relaterat innehåll

folk o folk

Anora Group är ett ledande företag inom vin- och sprit i Norden och en global föregångare inom hållbarhet. Deras marknadsledande portfölj består av egna ikoniska nordiska varumärken samt ett brett utbud av internationella vin- och spritvarumärken. Anora Group exporterar till över 30 marknader globalt. Företaget inkluderar även Anora industry- och logistikföretaget Vectura. År 2020 var Anoras sammanlagda nettoomsättning 6,4 miljarder kronor och företaget sysselsätter cirka 1100 anställda. Anora Groups aktier är noterade på Nasdaq Helsinki och Euronext Oslo.

www.anora.com

Anora Sweden
Sandhamnsgatan 63
115 28 Stockholm
Sweden