Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

​Hur smakade en kvalitetsbourbon 1838? Svaret är på väg till Sverige i 80 åtråvärda flaskor.

Hur en riktigt bra kvalitetsbourbon smakar blev många svenskar varse om när Woodford Reserve Distiller’s Select dök upp på Systembolagets hyllor för ett halvår sedan.

Men hur smakade den 1838? Hur smakade de första droppar som destillerats fram med den tidens revolutionerande teknik och kom att höja ribban för bourbonproduktion?

Det kan vi få svaret på den 8 april, då 80 flaskor av destilleriets ytterst begränsade specialutgåva Woodford Reserve Master’s Collection 1838 Style White Corn skeppats till Sverige för försäljning till de allra mest hängivna bourbonfansen.

Det är den senaste av destilleriets specialutgåvor i den exklusiva serien Master’s Collection och denna gång resultatet av Master Distiller Chris Morris enträgna researcharbete och lusläsande av destilleriets gamla anteckningar.

– Med denna Master’s Collection har vi gjort en resa tillbaka i tiden för att skapa en ny bourbon utifrån vårt destilleris historiska rötter, säger Morris.

Det lilla destilleriet Woodford Reserve ligger i en mytomspunnen dal vid bäcken Glenn’s Creek i Kentucky. Det sägs att destillering har pågått här ända sedan 1700-talet, men det var 1838 som dåtidens whiskeymakare Oscar Pepper och James Crow med innovativa tekniker förfinade sitt hantverk och satte en milstolpe i whiskeyhistorien.

– Genom att visa ovillkorlig respekt inför Pepper och Crows epokgörande arbetsmetoder och att fokusera på vit majs har vi fått fram en utgåva som vi tror skulle falla dem i smaken, fortsätter Morris.

Det var just vit majs som användes av whiskeymakarna under sent 1830-tal till 1850-tal. Att ersätta den gula majsen med vit har gett en whiskey som är lättare och har en mjukare och fruktigare profil.

– År efter år fortsätter Master’s Collection att vara en favorit att tillverka, eftersom jag märker hur minsta lilla förändring kan resultera i en dramatiskt annorlunda whiskey. Vad som verkligen är spännande med 1838 Style White Corn är att vi bara genom att byta majssort har skapat en bourbon som är ny för Woodford Reserves fans, men ändå traditionell och en perfekt representant för vårt rika arv.

Artikelnr 20209-01 | Alkoholhalt 45,2% | Volym 70 cl | Pris: 999 kr

Woodford Reserve Master’s Collection 1838 Style White Corn släpps till försäljning på Systembolaget den 8 apriloch kostar 999 kronor. Destilleriets mest sålda bourbon, Woodford Reserve Distiller’s Select, har en fyllig, rund och len smak, kostar 399 kronor och finns redan i Systembolagets ordinarie sortiment. Den har bland annat belönats med guldmedalj i 2014 San Francisco World Spirits Competition.

För mer information, kontakta Martina Schönbeck, Business Development Manager,
070-212 06 99, martina.schonbeck@philipsonsoderberg.se

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


På folk o folk har vi samlat alla produkter från tre bolag - Altia Sweden, Bibendum och Philipson Söderberg. Tillsammans kan vi erbjuda ett av Sveriges största dryckesutbud med både välkända varumärken och spännande nyheter.

Kontakter

Monica Myrvold

Presskontakt Digital Marketing Manager +46 (0) 70 201 99 20
Tove Wredler Wennström

Tove Wredler Wennström

Presskontakt Content Manager folk o folk +46 (0) 70 289 08 42
Mikaela Lundén

Mikaela Lundén

Presskontakt Commercial Coordinator Spirits Sweden Press contact

Caroline Tull

Presskontakt Presskontakt 0761467436

folk o folk

Anora Group är ett ledande företag inom vin- och sprit i Norden och en global föregångare inom hållbarhet. Deras marknadsledande portfölj består av egna ikoniska nordiska varumärken samt ett brett utbud av internationella vin- och spritvarumärken. Anora Group exporterar till över 30 marknader globalt. Företaget inkluderar även Anora industry- och logistikföretaget Vectura. År 2020 var Anoras sammanlagda nettoomsättning 6,4 miljarder kronor och företaget sysselsätter cirka 1100 anställda. Anora Groups aktier är noterade på Nasdaq Helsinki och Euronext Oslo.

www.anora.com

Anora Sweden
Sandhamnsgatan 63
115 28 Stockholm
Sweden