Pressmeddelande -
folk o folk och CHICOLAT de Sofia Rydemalm lanserar ny chokladserie.
Nu lanseras högklassig choklad designad till att passa utvalda drycker.
Under året har chokladentreprenören och författaren Sofia Rydemalm tillsammans med folk o folks dryckesexperter experimenterat och framförallt provat fram de bästa kombinationerna mellan choklad och dryck. Frukten av detta arbete är nu två nya smaker av CHICOLAT de Sofia Rydemalm som lanseras under juni 2017; vit choklad med citron och mjölkchoklad med kardemumma. Dessa följs av ytterligare tre läckra smaker under hösten. Förpackningarna är himmelskt vackra och passar utmärkt som present tillsammans med den utvalda drycken.
- Jag tycker det är spännande med nya smaker och kombinationer så därför bestämde jag mig för att påbörja en sommelierutbildning i januari 2017. En ny värld med ett helt nytt språk har öppnat sig. Jag tycker att nya projekt är kul och skrattar när det smakar riktigt gott! Tillsammans med folk o folk började vi prova choklad med olika drycker och hittade nya riktigt goda kombinationer till olika tillfällen, säger Sofia Rydemalm, grundare av CHICOLAT.
Till de smaker som lanseras till sommaren har det tagits fram två dryckesförslag varav en är utan alkohol. Chokladen kommer bland annat att finnas i samtliga Åhléns-varuhus och på Cajsa Warg i Stockholm.
- All choklad tillverkas av främsta råvaror i Frankrike. Förpackningarna är typiskt franska med traditionella tapetmönster som ska spegla chokladens smak och karaktär och samtidigt hylla det gedigna hantverket. Dessa chokladkakor tillverkas för hand, en och en, på den vackra ön Belle Île utanför Bretagnes kust, fortsätter Sofia.
Dryck och choklad är en klassisk kombination och är för folk o folk ett mycket passande samarbete.
- Vi är väldigt glada över det här samarbetet. Dryck och choklad är ju en fantastisk kombination men i det här fallet triggas inte bara smaklökarna, utan även ögonen tack vare de fantastiska förpackningarna. Chokladen tillsammans med våra drycker är den perfekta gå bort presenten istället för t.ex. en blomma, säger Jenny Asplund på folk o folk.
Vit choklad med citron
En härligt len och smarrig choklad med fina inslag av vanilj som bryts av den pikanta tonen av kanderad citron. En kombination där våra smaklökar verkligen bugade sig i underdånigt bifall var med det Chilenska mousserande vinet Fresita som smaksätts med små smakrika jordgubbar från Patagonien. Alla smaker omfamnar verkligen varandra ända ut i den långa eftersmaken.
Ett alkoholfritt alternativ kan vara en färskpressad hallonjuice men även det alkoholfria mousserande vinet Chill Out Sparkling Fläder är en mycket trevlig bekantskap där det fräscha vinet möter chokladen på ett helt annat sätt.
Mjölkchoklad med kardemumma
En härligt god mjölkchoklad med en fin och nyanserad kryddning av kardemumma. En av de största upplevelserna när vi provade otaliga drycker tillsammans med choklad var den smakexplosion som mötte oss när denna choklad och den alkoholfria Ginger Joe samsades i munhålan. Det är verkligen fnissigt gott tillsammans. Ginger Joe finns även med alkohol som också den fungerar bra till chokladen
För mer info, se folkofolk.se/chicolat och rydemalmchoklad.se eller kontakta Jenny Asplund på folk o folk via jenny.asplund@altiacorporation.com
Relaterade länkar
Ämnen
På folk o folk har vi samlat alla produkter från tre bolag - Altia Sweden, Bibendum och Philipson Söderberg. Tillsammans kan vi erbjuda ett av Sveriges största dryckesutbud med både välkända varumärken och spännande nyheter.