Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

​Ekologisk cava i vackert fodral.

Gårdsparty, mingelfest, dop, bröllop eller studentskiva - inget gör sig bättre än friska bubblor i glaset vid dessa tillfällen. Från det välkända varumärket Pata Negra kommer nu en ekologisk cava. Pata Negra Organic Cava är ett friskt, gott och prisvärt mousserande vin som passar utmärkt att bjuda på i sommar och gör sig bra även till större kalas med många gäster. Cavan kommer i en vacker flaska och blir en snygg detalj på det dukade festbordet. Den passar att dricka som den är eller ihop med mat, gärna till rätter med fisk och skaldjur eller grönsaker. Dessutom är den perfekt som bas i en festlig Mimosa. Pata Negra Cava Organic har medelstor doft med trevliga inslag av gula äpplen, päron, citrus och nybakat bröd. Smaken är torr och frisk med mjuka och behagliga bubblor samt inslag av äpple, citrus och bröd.

Den andra jäsningen sker på flaska och efterföljande lagring på jästfällningen pågår minst nio månader i källare djupt under marken, med en konstant temperatur på 16 grader.

Pata Negra är ett välkänt varumärke med viner från olika områden i Spanien. Pata Negra Cava Organic görs på Bodega Jaume Serra i Penedès, som ligger nära Barcelona. Bodega Jaume Serra ligger vackert beläget högst upp på en kulle med utsikt mot Medelhavet. Vineriet är omgivet av 125 hektar vinodlingar och här odlas även bland annat Cabernet Sauvignon, Merlot, Tempranillo och Chardonnay.

– Vi ser en ökad efterfrågan på ekologiska produkter. Försäljningen av ekologiska produkter på Systembolaget ökade med nästan 8 procent under 2018, och bland viner så var det en ökning på 22 procent. Så det känns roligt att kunna erbjuda konsumenterna en ekologisk cava från Pata Negra, säger Marie-Louise Feiler, Senior Brand Manager för Pata Negra.

Produktinformation:

Pata Negra Organic Cava
Artikelnr: 78440
Ursprung: Spanien, Penedès
Pris: 79 kr
Alkoholhalt: 11,5 %
Druva: Macabeo 

För mer information, vänligen kontakta:

Marie-Louise Feiler
070-598 98 68
Marie-Louise.Feiler@altiacorporation.com 

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


På folk o folk har vi samlat alla produkter från tre bolag - Altia Sweden, Bibendum och Philipson Söderberg. Tillsammans kan vi erbjuda ett av Sveriges största dryckesutbud med både välkända varumärken och spännande nyheter.

Presskontakt

Tove Wredler Wennström

Tove Wredler Wennström

Presskontakt Content Manager folk o folk +46 (0) 70 289 08 42

Relaterat innehåll

folk o folk

Anora Group är ett ledande företag inom vin- och sprit i Norden och en global föregångare inom hållbarhet. Deras marknadsledande portfölj består av egna ikoniska nordiska varumärken samt ett brett utbud av internationella vin- och spritvarumärken. Anora Group exporterar till över 30 marknader globalt. Företaget inkluderar även Anora industry- och logistikföretaget Vectura. År 2020 var Anoras sammanlagda nettoomsättning 6,4 miljarder kronor och företaget sysselsätter cirka 1100 anställda. Anora Groups aktier är noterade på Nasdaq Helsinki och Euronext Oslo.

www.anora.com

Anora Sweden
Sandhamnsgatan 63
115 28 Stockholm
Sweden