Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

​CHILL OUT Organic Riesling – ett nytt ekologiskt kvalitetsvin från tyska Rheinhessen

I dagarna släpps ett nytt elegant vin från det populära vinvarumärket CHILL OUT. CHILL OUT Organic Riesling är det enda ekocertifierade rieslingvinet i Systembolagets sortiment som finns på treliters Bag in Box. Vinet är friskt och fruktigt och passar perfekt till nygrillad fisk, ljust kött eller säsongens alla skaldjur.

CHILL OUT Organic Riesling är producerat i Rheinhessen och tappat i Mosel, välkänt för sitt stora kunnande om just rieslingviner. Rheinhessen är den största av Tysklands 13 vinregioner och en tillbakablick i historien visar att romarna var de första vinodlarna i området, som också kallas för ”regionen med de tusen kullarna”. Det är här, i det böljande landskapet, som rieslingdruvorna trivs och dominerar.

Riesling är en populär grön druva med hög fruktsyra som trivs i svala klimat. Den är en av sommelierernas stora favoriter då den med sin friska fruktighet är en utmärkt matchning till många olika sorters mat. Det asiatiska köket, fisk och skaldjur, ljust kött, chèvre och gröna grönsaker är några förslag på smaker och maträtter där rieslingvinet kommer till sin fulla rätt.

CHILL OUT Organic Riesling är från 2019, vilket var ett lyckosamt vinår i Rheinhessen med genomgående skördar av god kvalitet. Årgången har med fördel gett något lättare viner än året innan, och är omtalad för sin härliga friskhet.

CHILL OUT är en uppskattad, okomplicerad och modern serie som erbjuder en stor variation av kvalitetsviner från noggrant utvalda vingårdar runt om i världen. Varumärket lanserades 2002 och kom snart att bli ett av Sveriges mest sålda viner. Förutom att erbjuda omtyckta viner, ligger CHILL OUT i framkant när det kommer till hållbara och miljövänliga förpackningslösningar med lättviktsflaskor i glas, PET eller Bag in Box. Just förpackningar är den största källan till föroreningar i vinindustrin. Nyheten CHILL OUT Organic Riesling säljs i Bag in Box, vilken har 90 procent mindre klimatpåverkan än en vanlig, tung glasflaska.

– CHILL OUT Organic Riesling är ekocertifierad och är Systembolagets enda ekologiska riesling som säljs på stor treliters Bag in Box. Både vinet och själva förpackningen ger därmed mindre avtryck på miljön, säger Alexandre Schuster, Senior Brand Manager på Altia.

– Vinerna i CHILL OUT:s sortiment är dessutom helt veganvänliga. Vi använder alltså inga animaliska produkter vid tillverkningen, vilket annars är vanligt i klarningsprocessen i vinframställningens slutskede, fortsätter WSET-diplomerade Alexandre Schuster.

CHILL OUT Organic Riesling är ett elegant och ekocertifierat torrt vitt vin med en frisk och fruktig doft. Smaken har trevliga inslag av päron och lime. Den passar utmärkt som en aperitif eller till någon av de ovan nämnda maträtterna. Vinet finns i Systembolagets beställningssortiment.

CHILL OUT Organic Riesling
Artikelnr: 78998
Pris: 249 kr
Volym: 3000 ml
Förpackning: Bag in Box
Alkoholhalt: 11,5 %
Ursprung: Rheinhessen, Tyskland

För mer information och varuprover, vänligen kontakta:
Alexandre Schuster, Senior Brand Manager på Altia
ext-alexandre.schuster@altiacorporation.com

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


På folk o folk har vi samlat alla produkter från tre bolag - Altia Sweden, Bibendum och Philipson Söderberg. Tillsammans kan vi erbjuda ett av Sveriges största dryckesutbud med både välkända varumärken och spännande nyheter.

Kontakter

Tove Wredler Wennström

Tove Wredler Wennström

Presskontakt Content Manager folk o folk +46 (0) 70 289 08 42

Relaterat innehåll

folk o folk

Anora Group är ett ledande företag inom vin- och sprit i Norden och en global föregångare inom hållbarhet. Deras marknadsledande portfölj består av egna ikoniska nordiska varumärken samt ett brett utbud av internationella vin- och spritvarumärken. Anora Group exporterar till över 30 marknader globalt. Företaget inkluderar även Anora industry- och logistikföretaget Vectura. År 2020 var Anoras sammanlagda nettoomsättning 6,4 miljarder kronor och företaget sysselsätter cirka 1100 anställda. Anora Groups aktier är noterade på Nasdaq Helsinki och Euronext Oslo.

www.anora.com

Anora Sweden
Sandhamnsgatan 63
115 28 Stockholm
Sweden