Gå direkt till innehåll
Bushmills lanserar Caribbean Rum Cask Finish

Pressmeddelande -

Bushmills lanserar Caribbean Rum Cask Finish

Sommaren 2021 lanseras Caribbean Rum Cask Finish, whiskeyn blir det senaste tillskottet i Bushmillsfamiljen och är framtagen av Master Blender, Helen Mulholland. Bushmills single malt tillverkas i unikt utvalda fat från hela världen, dessa fat, med ursprung från Karibien, blir hjärtat i den nya innovationen. Vilket ger ett nytt perspektiv till Bushmills Original Irish whiskey.

  • Med den unika och speciella fatlagringen erbjuder vi på Bushmills extra smak, kvalitet och variation tillgänglig för den internationella premium whiskeydrickaren och dryckesutforskaren. Caribbean Rum Cask Finish singelmalt är lagrad i utvalda karibiska romfat i ek och blandas med Bushmills signatur trippeldestillerade whiskey för tropisk frukt och torra kryddsmaker, förklarar Helen Mulholland, Master Blender på Bushmills.

De karibiska faten har från början använts till förvaring av rom under minst 7 års tid och har därefter noggrant valts ut av lokala karibiska romtillverkare för att fraktas vidare till Irland. Faten bidrar därmed med en touch av solsken till Bushmills destilleri. Efter ytterligare några år i Bushmills destilleri formar faten dess mjuka aromer och smaker i efterbehandlingsprocessen.

Caribbean Rum Cask Finish lanseras som beställningsvara hos Systembolaget från och med den 21 juni, 2021.

Artikelnummer: 52624

Pris: 329 sek

Format: 700 ml

Alkoholhalt: 40%

Doft: Aromatisk med en hint av sötma

Smak: Fruktig, aromatisk palett med en söt punch

Avslutning: En slät och lång eftersmak av malt


Bushmills Caribbean Collins

  • 5cl Bushmills Original Caribbean cask
  • 3cl färskpressad limejuice
  • 2cl sockerlag*
  • Bubbelvatten

Blanda alla ingredienser utom bubbelvattnet i en shaker med mycket is.
Skaka ordentligt tills att shakern är kall och har kondens på utsidan.
Sila upp drinken i ett högt glas som är fyllt med is.
Toppa med bubbelvatten och garnera med lime samt ananasblad.

*Sockerlag
Hetta upp lika delar strösocker och vatten.
Tex: 1dl strösocker / 1dl vatten i en kastrull och rör tills att allt socker löst upp sig.
Låt svalna och häll upp i en ren förslutningsbar glasflaska.
Sockerlagen håller sig fräscht i över en månad i kylskåp.


Om Bushmills® Irish whiskey: Bushmills® Irish whiskey är tillverkad med omsorg och passion på världens äldsta licensierade whiskeydestilleri, The Old Bushmills Distillery. Bushmills har tillverkat whiskey i över 400 år och hantverket har sedan dess gått i generationer. Varumärkets prisbelönta trippeldestillerade singelmalt whiskey är känd för sin berömda signatursmak.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Arcus Sweden AB är ett helägt dotterbolag till Arcusgruppen. Bolaget startades 2002 och är ett av de ledande varumärkesföretagen på den svenska marknaden för alkoholhaltiga drycker. Arcus Sweden representerar dels Arcusgruppens egna varumärken så som Lysholm Linie, Braastad Congac, Aalborg och Gammel Dansk samt har dels utvecklat samarbeten med några av de största och mest välkända sprit- och vinproducenterna i världen.

Arcus strategi är att genom lokal marknadskompentens och fokus stärka och vidareutveckla våra egna och våra partners varumärken och därmed säkerhetsställa långsiktig tillväxt på den svenska marknaden.

Vår vision är att både våra kunder och uppdragsgivare skall uppfatta oss som den mest attraktiva partnern. Detta genom att erbjuda en stark varumärkesportfölj med både etablerade och marknadsledande varumärken och nya och innovativa produkter med potential för framtidspotential. Allt för att erbjuda konsumenterna och våra kunder ett sortiment av hög kvalitet som är både attraktivt och levande.

Kontakter

Martina Talmet

Brand Manager (+46) 8 545 534 30

Relaterat innehåll

folk o folk

Anora Group är ett ledande företag inom vin- och sprit i Norden och en global föregångare inom hållbarhet. Deras marknadsledande portfölj består av egna ikoniska nordiska varumärken samt ett brett utbud av internationella vin- och spritvarumärken. Anora Group exporterar till över 30 marknader globalt. Företaget inkluderar även Anora industry- och logistikföretaget Vectura. År 2020 var Anoras sammanlagda nettoomsättning 6,4 miljarder kronor och företaget sysselsätter cirka 1100 anställda. Anora Groups aktier är noterade på Nasdaq Helsinki och Euronext Oslo.

www.anora.com

Anora Sweden
Sandhamnsgatan 63
115 28 Stockholm
Sweden