Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Blossa presenterar en grönare jul och smaker från 1917.

Lagom till advent lanserar Blossa två värmande glöggnyheter. Blossa 1917 är en spritglögg baserad på ett recept från 1917 ur J.D Grönstedts anrika arkiv. Smakerna är återskapade för alla glöggälskare som är nyfikna på hur julen smakade för hundra år sedan. Blossa breddar även sitt ekologiska sortiment med en ny ekologisk vinglögg – för er som önskar en grönare jul i år.

Blossa 1917 - så smakade julen för hundra år sedan

Idag dricker vi mest vinglögg eller starkvinsglögg, men under början av 1900-talet var det populärt med spritbaserad glögg. Med Blossa 1917 har Blossas Chief Blender Åsa Orsvärn rest i tiden för att återskapa en spritglögg baserad på cognac istället för vin. Basen i Blossa 1917 utgörs av Grönsteds cognac som är ”förskuren” vilket innebär att man blandar cognac och vodka. Den kompletteras av de klassiska glöggvinerna Tarragona, Moscatel och portvin.

- Med Blossa 1917 har jag återvänt till J.D. Grönstedts receptarkiv för att skapa en typ av glögg som var populär vid seklets början men som sedan länge varit försvunnen. Den har en tydlig cognacdoft och smaken är kryddig med tydliga toner av kryddnejlika, russin och pomerans. Genom att låta glöggen vara ofiltrerad får den även en större, fylligare karaktär med en lång eftersmak, precis som julen smakade 1917, säger Åsa Orsvärn, Chief Blender på Blossa.

En grönare jul med Blossa Ekologisk Vinglögg

Blossa fortsätter att utöka sitt ekologiska sortiment med ett tillskott i glöggfamiljen - Blossa Ekologisk Vinglögg. Den nya vinglöggen innehåller mindre socker än vanlig glögg – cirka 140 gram per liter istället för cirka 190 gram per liter. Den ekologiska glöggen har en alkoholhalt på 10 procent och framställs av fylliga röda och vita viner som sedan smaksätts med Blossas karaktäristiska kryddblandning.

- All glögg i Blossafamiljen utgår från det hemliga glöggrecept som har anor från J.D Grönstedts tid. Den nya ekologiska vinglöggen innehåller dock mindre socker än övriga familjemedlemmar, vilket passar de som söker en glögg med lite mindre sötma, men med samma goda smak som karaktäriserar hela Blossafamiljen: rik, fyllig och kryddig doft med inslag av torkad frukt, pepparkaka och tydliga toner av kryddnejlika, säger Åsa Orsvärn.

Blossa 1917 finns i Systembolagets beställningssortiment och har en alkoholhalt på 25 procent. Priset är 169 kronor för 500 ml. Artikelnumret är 82777.

Blossa Ekologisk Vinglögg finns på Systembolaget och har en alkoholhalt på 10 procent. Priset är 85 kronor för 750 ml, samt 55 kronor för 375 ml. Artikelnumret är 90168.

Pressbilder finns att ladda ned på: http://bit.ly/2jdPx3K

För mer information, vänligen kontakta:

Åsa Strömberg Eng, Senior Brand Manager, Altia Sweden
Tel. 0730-631953, e-post: asa.stromberg.eng@altiagroup.com

Calle Lindholm, Jung Relations
Tel. 073-544 46 64, calle.lindholm@jungrelations.com

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


På folk o folk har vi samlat alla produkter från tre bolag - Altia Sweden, Bibendum och Philipson Söderberg. Tillsammans kan vi erbjuda ett av Sveriges största dryckesutbud med både välkända varumärken och spännande nyheter.

Kontakter

Monica Myrvold

Presskontakt Digital Marketing Manager +46 (0) 70 201 99 20
Tove Wredler Wennström

Tove Wredler Wennström

Presskontakt Content Manager folk o folk +46 (0) 70 289 08 42
Mikaela Lundén

Mikaela Lundén

Presskontakt Commercial Coordinator Spirits Sweden Press contact

Caroline Tull

Presskontakt Presskontakt 0761467436

Relaterat innehåll

folk o folk

Anora Group är ett ledande företag inom vin- och sprit i Norden och en global föregångare inom hållbarhet. Deras marknadsledande portfölj består av egna ikoniska nordiska varumärken samt ett brett utbud av internationella vin- och spritvarumärken. Anora Group exporterar till över 30 marknader globalt. Företaget inkluderar även Anora industry- och logistikföretaget Vectura. År 2020 var Anoras sammanlagda nettoomsättning 6,4 miljarder kronor och företaget sysselsätter cirka 1100 anställda. Anora Groups aktier är noterade på Nasdaq Helsinki och Euronext Oslo.

www.anora.com

Anora Sweden

Sandhamnsgatan 63
115 28 Stockholm
Sweden