Pressmeddelande -
Bella Porcile skapar varm O.P. drink inför vintern
Bartendern och drinkboksförfattaren Bella Porcile är känd för sina cocktails från skog och mark med egenplockade råvaror. Under det senaste året har Bella haft ett nära samarbete med O.P. Anderson där hon skapat inspirerande drinkar med naturen och hållbarhet i fokus. Inför vintern har hon nu tagit fram en varm O.P. Vintertoddy med smaker av päron, ingefära och kanel.
Bella Porcile är bartendern och drinkkreatören som hämtar sina råvaror från den svenska skogen. För att uppmuntra till att flytta vintermyset utomhus har hon skapat en värmande drink på O.P. Anderson Original Aquavit. Akvaviten blandas med varm björktonic som smaksatts med sockerlag gjord på päron och ingefära. Cocktailen toppas sedan med krämig lättvispad grädde samt nymald kanel och stjärnanis. O.P. Vintertoddy är lika lätt att förbereda i en termos som att värma direkt över öppen eld.
– När det är kallt ute och det biter i kinderna vill man gärna dricka något varmt. Då passar O.P. Vintertoddy särskilt bra, speciellt framför en värmande brasa med rostade kastanjer som tillbehör tillsammans med vänner, säger bartendern Bella Porcile. Men givetvis går O.P. Vintertoddy även lika bra att dricka inomhus när vintermörkret lagt sig.
Ett tips när man gör O.P. Vintertoddy är att ta med sig ett halvt paket grädde som skakas i paketet till krämig konsistens. Då behövs inga extra verktyg och grädden blir lätt att skikta över drinken.
O.P. Vintertoddy
5 cl O.P. Anderson Original Aquavit
1,5 cl ingefära- och päronsockerlag
10 cl varm granskottstonic eller vanlig tonic
Lättvispad grädde
Nymald kanel
Stjärnanis
Ingefära- och päronsockerlag
1 dl vatten
1 dl socker
1 päron
Riven ingefära
1 krm salt
Värm upp socker och vatten i en kastrull.
Ta bort kärnhuset på päronet och hacka ner det i mindre bitar.
Riv ner ingefära.
Låt allt sjuda 30 min.
Sila av och tillsätt sedan salt. Låt kallna.
Häll i O.P. Anderson Original samt ingefära- och päronsockerlagen i ett glas, mugg eller kåsa. Värm upp tonic och häll i glaset. Skikta över lättvispad grädde på toppen. Riv lite kanel över och dekorera med stjärnanis. Servera gärna med nyrostade varma kastanjer.
För mer information kontakta:
Malin Ollas, Product Manager på Anora
Mail: malin.ollas@anora.com
Fotograf: Stephanie Henning
Ämnen
Kategorier
Anora Group är ett ledande företag inom vin- och sprit i Norden och en global föregångare inom hållbarhet. Deras marknadsledande portfölj består av egna ikoniska nordiska varumärken samt ett brett utbud av internationella vin- och spritvarumärken. Anora Group exporterar till över 30 marknader globalt. Företaget inkluderar även Anora industry- och logistikföretaget Vectura. År 2020 var Anoras sammanlagda nettoomsättning 6,4 miljarder kronor och företaget sysselsätter cirka 1100 anställda. Anora Groups aktier är noterade på Nasdaq Helsinki och Euronext Oslo.