Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

​Altia i samarbete med Underberg, för att introducera O.P. Anderson Aquavit och Koskenkorva Vodka på den tyska marknaden.

Som en ledande tillverkare av nordiska drycker har Altia inlett ett samarbete med Semper Idem Underberg AG, för att börja förse den tyska marknaden med O.P. Anderson Aquavit och Koskenkorva Vodka.

Det nya samarbetet omfattar försäljning, marknadsföring och distribution av Altias prisbelönta svenska varumärken, O.P. Anderson Original Aquavit. Genom sitt helägda distributionsföretag Diversa, kommer Semper Idem Underberg att vara officiell representant för de nämnda varumärkena i Tyskland. Från mitten av april är produkterna tillgängliga i välsorterade butiker över hela Tyskland.

”Vi ser mycket fram emot samarbetet. Diversa har en imponerande meritlista när det gäller att bygga starka varumärken och effektiva distributionsstrukturer. Tyskland är en stor marknad i Europa och våra varumärken har stor potential där. Genom erfarenheterna från e-handelsplattformen nordicspirits.com, vet vi att våra produkters kvalitet tilltalar konsumenterna på den tyska marknaden”, säger Pontus Forth, Altias exportdirektör.

”Skandinaviska varumärken får allt mer uppmärksamhet och betydelse för konsumenterna i Tyskland. Produkterna står för naturliga och rena ingredienser, miljövänliga förpackningar, kärlek till naturen och samtidigt en avspänd inställning till livet. O.P Anderson Aquavit och Koskenkorva Vodka kompletterar vår portfölj perfekt och håller hög kvalitet”, säger Thomas Mempel, VD för Diversa Spezialitäten GmbH, och medlem i ledningsgruppen för Semper Idem Underberg AG.

Altia är ett ledande vin- och spritföretag på den nordiska och baltiska marknaden. Altias verksamhet i Tyskland har hittills begränsats till den egna webbutiken nordicspirits.com, liksom gränshandeln mellan Tyskland och Danmark. Dessa verksamheter fortsätter som tidigare.

O.P. Anderson Aquavit
O.P. Anderson Aquavit, som lanserades 1891, är en svensk ikon och Sveriges populäraste och mest folkkära akvavit. Med smaksättning av kummin, anis och fänkål går drycken bra ihop med kryddiga rätter. Den lagras på ekfat i minst 6 månader, vilket ger en ljust gul färg, och är en optimal spritdryck för både cocktails och till mat. O.P. Anderson Original består enbart av ekologiska ingredienser, och framställs vid O.P. Andersons destilleri i Sundsvall. Varumärket har tilldelats flera priser och vunnit guldmedaljer i den prestigefyllda tävlingen ”International Wine and Spirits Competition”.

Koskenkorva Vodka
Koskenkorva är en klassisk vodka av naturens bästa ingredienser, som sedan 1953 destilleras i Koskenkorva i Finland. Korn från de allra nordligaste åkrarna, rent ofiltrerat grundvatten och kontinuerlig destillering resulterar i en av de renaste vodkadryckerna i världen. Koskenkorva har tilldelats flera priser vid internationella branschtävlingar, liksom master- och guldutmärkelserna i den ansedda Vodka Masters-tävlingen. Hållbarhet är kärnan i varumärket Koskenkorva, och utgångspunkten för nya innovationer. Koskenkorva-destilleriet är en föregångare inom bioekonomi och cirkulär ekonomi.

Om Altia
Altia är ett ledande vin- och spritföretag i länderna på den nordiska och baltiska marknaden. Företaget exporterar alkoholdrycker till ca 30 länder i Europa, Asien och Nordamerika. Altia vill främja en modern, ansvarsfull alkoholkultur på sina marknader. Altia äger ett antal av de mest välkända och uppskattade vin- och spritvarumärkena i Norden. Flaggskeppen är Koskenkorva, O.P. Anderson och Larsen. Andra ikoniska nordiska varumärken är Chill Out, Blossa, Xanté, Jaloviina, Leijona, Explorer och Grönstedts. Altias omsättning 2019 uppgick till 359,6 miljoner euro och företaget har ca 650 anställda. Altia är listat på Nasdaq-börsen.

Om Underberg
Semper idem Underberg AG är en division av det familjeägda företaget Underberg. Utöver sina kärnvarumärken Underberg och Asbach, så producerar och säljer företaget andra egna varumärken och distribuerar andras varumärken. Det är ett av Tysklands ledande spritföretag med särskild expertis inom örter. Varumärket med samma namn och unika likör, som gjorde den lilla staden Rheinberg känd, är mycket mer än en örtbitter: Underberg är ett premiumvarumärke med ursprungsbeteckning. Utan färgämnen, utan tillsatt socker och utan andra tillsatser. I de historiska rummen under Underbergs huvudkontor i Rheinberg, lagras örterna i tunnor av slovakisk ek innan de fylls i de typiska portionsflaskorna med halmfärgat papper runt om.

För mer information, vänligen kontakta:
Pontus Forth, Exportdirektör på Altia
+358 40 129 1909 
pontus.forth@altiagroup.com

Ämnen

Kategorier


På folk o folk har vi samlat alla produkter från tre bolag - Altia Sweden, Bibendum och Philipson Söderberg. Tillsammans kan vi erbjuda ett av Sveriges största dryckesutbud med både välkända varumärken och spännande nyheter.

Kontakter

Tove Wredler Wennström

Tove Wredler Wennström

Presskontakt Content Manager folk o folk +46 (0) 70 289 08 42

folk o folk

Anora Group är ett ledande företag inom vin- och sprit i Norden och en global föregångare inom hållbarhet. Deras marknadsledande portfölj består av egna ikoniska nordiska varumärken samt ett brett utbud av internationella vin- och spritvarumärken. Anora Group exporterar till över 30 marknader globalt. Företaget inkluderar även Anora industry- och logistikföretaget Vectura. År 2020 var Anoras sammanlagda nettoomsättning 6,4 miljarder kronor och företaget sysselsätter cirka 1100 anställda. Anora Groups aktier är noterade på Nasdaq Helsinki och Euronext Oslo.

www.anora.com

Anora Sweden
Sandhamnsgatan 63
115 28 Stockholm
Sweden