Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Årets glögg har hundra smaker

Fram till den 13 december har BLOSSA hemlighållit smaken på årets glögg. Istället har svenska folket definierat smaken genom gissningar och beskrivningar: allt från lingon till längtan efter en juldagsmorgon. Nu avslöjar BLOSSA den hemliga smaksättningen bakom årets glögg: nypon och hallon.

 

BLOSSAs årgångsglögg är en av julens mest omtyckta drycker och har kommit ut varje år sedan 2003. I år har smaken inte avslöjats – istället har BLOSSA valt att lyssna på hur svenska folket uppfattar glöggen. Sedan den 1 november har flera tusen människor delat med sig av sina smakuppfattningar på årets.blossa.se och i sociala medier.


Eftersom nyfikenheten har varit stor avslöjar BLOSSA nu de hemliga smakerna i årets glögg med inspiration från Dalarna. Det är nypon och hallon som har gett smak till glöggen, vilket många svenskar även har gissat på. Den vanligaste gissningen är dock lingon, följt av tranbär och rönnbär.


Vi har haft en otrolig respons på årets glögg och fått in smakbeskriv­ningar från över 2 000 människor. Att glögg kan framkalla så mycket känslor är helt fantastiskt, glögg är mer än bara en juldryck, säger Åsa Orsvärn, chief blender för BLOSSA. 

 

Nyfikenheten har lett till en snabb åtgång av glöggen. För glöggsugna gäller det att skynda om man vill få tag i BLOSSA 13:


De sista BLOSSA 13-flaskorna levererades från oss till Systembolagsbutikerna redan den 10 december, så det som finns i butikerna nu är det enda som finns kvar, avslutar Åsa Orsvärn.


För mer information, kontakta:

Maria Snitting, Brand Manager, Altia Sweden

Tel. 070-388 73 47, e-post: maria.snitting@altiacorporation.com


Ann Persson, Jung Relations

Tel. 070-990 64 49, e-post: ann.persson@jungrelations.com

 

BLOSSA 13 i siffror

•  18 000 kg nypon har använts

•  58 000 kg hallon har använts

•  670 000 flaskor har tillverkats 


Vad årets BLOSSA påminner svenskarna om

•  Lingon


•  Tranbär


•  Rönnbär


•  Smultron

•  Havtorn

•  Hallon


Vad årets BLOSSA får svenskarna att längta efter

•  Julen

•  Vintern

•  Kärlek

•  Vänner och släktingar

•  Dalarna


Utvalda smakbeskrivningar

Emil från Kalmar tycker så här:

Årets Blossa påminner mig om mormors rönnbärsgelé med en touch av ålderstigen whiskey.

Den får mig att längta efter sena kvällar med släkten, levande ljus och en uppdukad ostbricka, samtidigt som den snöslungande vintervinden letar sig in genom den rödmålade släktgårdens otätade fönster.


Jonas från Halmstad tycker så här:

Årets Blossa påminner mig om känslan som försiktigt fördunklar alla intryck. Den som likt rimfrost på julgranskuleröda lingon vaggar själen till en behaglig ro.

Den får mig att längta efter bjällerklangen som bryter nattens tystnad och när, med snötäckets vita lyster som kuliss, årets första glögg når halsen.


Sara från Linköping tycker så här:

Årets Blossa påminner mig om värme, den som sprider sig i kroppen efter en kall promenad i ett vintrigt landskap. Om värmen från raggsockor och värmefilt, om värmeljus och umgänge.

Den får mig att längta efter vinterns olika möten över glöggmuggen, efter julskinkemackan kvällen före julafton, myset till Kalle och efter kalla promenader med knarr under fötterna.


Tidigare upplagor av BLOSSAs årgångsglögg

2003 – Pomerans

2004 – Vinteräpple

2005 – Hjortron & Armagnac

2006 – Lingon & Enbär

2007 – Havtorn & Kanel

2008 – Blåbär

2009 – Clementin

2010 – Saffran

2011 – Arabica

2012 – Yuzu & Ingefära

2013 - Dalecarlia

 

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Altia Sweden AB är ett helägt dotterbolag till Altia Plc i Finland. Altia Plc är ett företag som producerar, distribuerar, marknadsför och säljer alkoholhaltiga drycker i Norden och de baltiska länderna. Altia Plc:s egna varumärken inkluderar bl.a. Blossa, Grönstedts, Koskenkorva, O.P. Anderson, Explorer och Chill Out. Företaget representerar också andra internationella kvalitetsvarumärken från hela världen.  www.altiacorporation.com

Kontakter

Monica Myrvold

Presskontakt Digital Marketing Manager +46 (0) 70 201 99 20
Tove Wredler Wennström

Tove Wredler Wennström

Presskontakt Content Manager folk o folk +46 (0) 70 289 08 42
Mikaela Lundén

Mikaela Lundén

Presskontakt Commercial Coordinator Spirits Sweden Press contact

Caroline Tull

Presskontakt Presskontakt 0761467436

Relaterat innehåll

folk o folk

Anora Group är ett ledande företag inom vin- och sprit i Norden och en global föregångare inom hållbarhet. Deras marknadsledande portfölj består av egna ikoniska nordiska varumärken samt ett brett utbud av internationella vin- och spritvarumärken. Anora Group exporterar till över 30 marknader globalt. Företaget inkluderar även Anora industry- och logistikföretaget Vectura. År 2020 var Anoras sammanlagda nettoomsättning 6,4 miljarder kronor och företaget sysselsätter cirka 1100 anställda. Anora Groups aktier är noterade på Nasdaq Helsinki och Euronext Oslo.

www.anora.com

Anora Sweden
Sandhamnsgatan 63
115 28 Stockholm
Sweden