Gå direkt till innehåll
SOPKÖKET får ekonomiskt bidrag från Arcus Swedens Krögarhjälp

Nyhet -

SOPKÖKET får ekonomiskt bidrag från Arcus Swedens Krögarhjälp

Arcus Swedens Krögarhjälpsinitiativ stöttar Sopköket i Stockholm i sommar med ett bidrag på 5000kr. Bidraget avser hjälpa Sopköket att bedriva sin viktiga restaurangverksamhet med fokus på klimat och behövande i samhället som är särskilt utsatta i Covid-19-tider.

Arcus Sweden hjälper Sopköket att hjälpa

Under våren 2020 tog Arcus Sweden initiativet att starta ”Krögarhjälpen” för att bidra ekonomiskt till restauranger i Covid-19-krisen. Under sommaren skänker nu Arcus 5000kr till Sopköket i Stockholm med avsikt att kunna bidra till deras viktiga arbete för klimatet och behövande i samhället. Bidraget baseras på öronmärkta ekonomiska medel från försäljningsintäkterna av Arcus produktsatsning ”Snälleröds Krögarsnaps” som säljs på Systembolaget. Krögarsnapsen har tagits fram i samarbete med några av Sveriges mest tongivande krögare och under hela år 2020 avsätts 5kr per såld förpackning till de restauranger som är i behov och ansöker till ”Krögarhjälpen”. ”Vi tycker att Sopköket gör en fantastisk insats genom att både minska matsvinnet och ta ett socialt ansvar i vår bransch. Jätteroligt att kunna vara med och bidra till deras viktiga arbete och ser fram emot att följa dem en lång tid framöver”, säger Borko Zaric, försäljningsansvarig på Arcus Sweden och medarbetare inom Krögarhjälpen, samt Krögarsnapsen.

Sopköket - En flerfaldig samhällshjälte

Sopköket bedriver restaurang och cateringverksamhet i Stockholm. De är nischade till både klimatsmarthet via gediget arbete mot matsvinn och till att hjälpa utsatta i samhället både via mat och jobbtillfällen. En del av deras verksamhet baseras på hjälpmåltider som de förser behövande med. Sopkökets mat baseras till minst 50 % utav råvaror som räddats från att kasseras från aktörer i Söderhallarna i Stockholm. Sedan 2015 har de minskat matsvinnet med inom kort 22000 ton, skänkt över 8800 måltider till behövande och 2019 växte teamet från tre till tolv personer, varav fyra av dessa tjänster innebar jobbtillfällen för människor i utanförskap.

Sedan Covid 19-krisens start har Sopköket donerat och levererat över 2000 måltider till särskilt utsatta i samhället; äldre, ensamstående småbarnsföräldrar, arbetslösa, hemlösa, nyanlända och personer med funktionshinder. Leverans sker i samarbete med följande organisationer: Röda Korset, Katarina Församling, Södermalms Stadsdelsförvaltning, Stockholms Moské, Västermalms Församling och Vandrarhemmet Gustaf af Klint. Ekonomisk möjlighet till detta har skapats tack vare donationer från Sopkökets följare, Norstedts, Avanza, Dice och nu även via bidraget från Arcus Sweden.

Stötta Sopkökets arbete direkt via swish
Swisha valfritt belopp eller 79kr (vilket motsvarar en måltid) till nummer 123 386 23 80 med meddelandet: ”hjälpmåltid"

Restauranger kan ansöka om bidrag från Arcus krögarhjälp per mail till krogarhjalpen@arcussweden.se

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Monica Myrvold

Presskontakt Digital Marketing Manager +46 (0) 70 201 99 20
Tove Wredler Wennström

Tove Wredler Wennström

Presskontakt Content Manager folk o folk +46 (0) 70 289 08 42
Mikaela Lundén

Mikaela Lundén

Presskontakt Commercial Coordinator Spirits Sweden Press contact

Caroline Tull

Presskontakt Presskontakt 0761467436

Relaterat innehåll

folk o folk

Anora Group är ett ledande företag inom vin- och sprit i Norden och en global föregångare inom hållbarhet. Deras marknadsledande portfölj består av egna ikoniska nordiska varumärken samt ett brett utbud av internationella vin- och spritvarumärken. Anora Group exporterar till över 30 marknader globalt. Företaget inkluderar även Anora industry- och logistikföretaget Vectura. År 2020 var Anoras sammanlagda nettoomsättning 6,4 miljarder kronor och företaget sysselsätter cirka 1100 anställda. Anora Groups aktier är noterade på Nasdaq Helsinki och Euronext Oslo.

www.anora.com

Anora Sweden
Sandhamnsgatan 63
115 28 Stockholm
Sweden