Gå direkt till innehåll
Italienska kaffelikörsklassikern Tia Maria får nytt utseende

Nyhet -

Italienska kaffelikörsklassikern Tia Maria får nytt utseende

Sedan årtionden är Tia Maria för många en välkänd kaffelikörsklassiker. Flaskan får nu en ny design. Den känns lätt igen då den behåller sina signaturfärger svart och rött, men etiketten har nu en modernare tappning visuellt där även smakerna framhävs.

Likören kombinerar kallbryggt kaffe, så kallat ”Cold brew”, från högkvalitativa arabiska kaffebönor med vanilj från Madagaskar och rom från Jamaica. Den har en påtaglig initial arom av kaffe och öppnar sedan upp med noter av choklad, karamell och vanilj. Tia Maria tillverkas än idag enligt det grundrecept som skapades under 1700-talet i Karibien. Tia Maria säljs världen över och används flitigt såväl på restaurang som hemma, både som avec och i kaffebaserade cocktails. Exempelvis är Tia Maria en av komponenterna i den omåttligt populära ”Espresso Martinin” och var även just den likören som användes när drinken föddes för över 40 år sedan.

Tia Maria produceras av producenten Illva Saronno S.p.A och deras produkter representerar "Made in Italy"-stilen och smaken av italienskt och internationellt dryckeshantverk.

Tia Maria, 350ml finns i Systembolagets fasta sortiment, artikelnummer: 71502, pris: 130kr

Om du önskar pröva denna produkt vänligen maila till info@arcussweden.se

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Monica Myrvold

Presskontakt Digital Marketing Manager +46 (0) 70 201 99 20
Tove Wredler Wennström

Tove Wredler Wennström

Presskontakt Content Manager folk o folk +46 (0) 70 289 08 42
Mikaela Lundén

Mikaela Lundén

Presskontakt Commercial Coordinator Spirits Sweden Press contact

Caroline Tull

Presskontakt Presskontakt 0761467436

Relaterat innehåll

folk o folk

Anora Group är ett ledande företag inom vin- och sprit i Norden och en global föregångare inom hållbarhet. Deras marknadsledande portfölj består av egna ikoniska nordiska varumärken samt ett brett utbud av internationella vin- och spritvarumärken. Anora Group exporterar till över 30 marknader globalt. Företaget inkluderar även Anora industry- och logistikföretaget Vectura. År 2020 var Anoras sammanlagda nettoomsättning 6,4 miljarder kronor och företaget sysselsätter cirka 1100 anställda. Anora Groups aktier är noterade på Nasdaq Helsinki och Euronext Oslo.

www.anora.com

Anora Sweden

Sandhamnsgatan 63
115 28 Stockholm
Sweden