Gå direkt till innehåll
Hot n’Sweet - den ikoniska lakritslikören från 1993 byter design.

Nyhet -

Hot n’Sweet - den ikoniska lakritslikören från 1993 byter design.

Hot n’Sweet lanserar en ny uppdaterad design på den ikoniska lakritslikören från 1993. Varumärket har tittat tillbaka i designarkiven och lanserar en uppdaterad version av flaskans orginaldesign med dess dåvarande blå gula toner från 1993 till en ny tonad mörkblå flaskdesign med bevarade klassiska uttryck från 90-talet.

Denna ikoniska lakritslikör skapades år 1993 av det danska företaget Strandgaarden Wines & Spirits. Smaken av lakrits kommer från den klassiska finska salmiakkaramellen Turkisk peppar (Tyrkisk peber) som haft en trogen konsumentskara ända sedan 70-talet. Den turkiska pepparn gifter sig med vodka, med en alkoholhalt på 32 % och serveras optimalt som en kyld shot. Ett original som än idag tillverkas på samma sätt som för över 25 år sedan.

Det sägs att originalreceptet till Hot n’Sweet “Turkisk Peber” skapades ombord på ett kryssningsfartyg mellan Oslo och Köpenhamn. En tävling ägde rum bland fartygets bartendrar

och uppgiften var att skapa den mest kreativa drinken. Vinnaren beslutade sig för att använda salmiakkarameller tillsammans med vodka och kombinationen blev oväntat lyckad.

Under de kommande åren försökte många att imitera den vinnande drinken, men balansen mellan rätt mängd vodka och lakritsgodis var inte så lätt att åstadkomma och resulterade i att en hel del hushållsmixrar förstördes under försöken.

En kryddig, söt smakande likör med hetta som ger en tydlig karaktär av salmiak. Doften liknar dess smak och har en alkoholhalt på 32%. Serveras optimalt som en kyld shot.

Hot n’Sweet | Tyrkisk Peber

Artikelnummer: 731

Pris: 249 sek

Flaska: 700 ml

Alkoholhalt: 32%

Länk till Systembolaget: https://www.systembolaget.se/dryck/sprit/hot-nsweet-73101

Doft: Kryddig doft med tydlig karaktär av turkiskt pepparkaramell Sockerhalt: 193 g/l

Produkten lanserades på systembolaget 2007-07-30 och den nya designen finns tillgänglig på ca 300 Systembolag runt om i landet med startdatum :2020-04-10.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Monica Myrvold

Presskontakt Digital Marketing Manager +46 (0) 70 201 99 20
Tove Wredler Wennström

Tove Wredler Wennström

Presskontakt Content Manager folk o folk +46 (0) 70 289 08 42
Mikaela Lundén

Mikaela Lundén

Presskontakt Commercial Coordinator Spirits Sweden Press contact

Caroline Tull

Presskontakt Presskontakt 0761467436

folk o folk

Anora Group är ett ledande företag inom vin- och sprit i Norden och en global föregångare inom hållbarhet. Deras marknadsledande portfölj består av egna ikoniska nordiska varumärken samt ett brett utbud av internationella vin- och spritvarumärken. Anora Group exporterar till över 30 marknader globalt. Företaget inkluderar även Anora industry- och logistikföretaget Vectura. År 2020 var Anoras sammanlagda nettoomsättning 6,4 miljarder kronor och företaget sysselsätter cirka 1100 anställda. Anora Groups aktier är noterade på Nasdaq Helsinki och Euronext Oslo.

www.anora.com

Anora Sweden
Sandhamnsgatan 63
115 28 Stockholm
Sweden