Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

​Upphovsmakarna till Glöet presenterar Gozy White Sangria – en ny somrig sparkling sangria

Mousserande drycker som avnjuts med is har blivit populära runtom i Europa. Gozy White Sangria – den mousserande, ljusa sangrian är en ny fräsch sommardryck med en lägre alkoholhalt (8%) än de flesta mousserande viner.

Idén till en sommardryck uppstod när Juha-Matti och Anette Raunio, upphovsmakarna till den mousserande glöggen Glöet som charmat svenskarna och sålt slut två jular, smakade på sparkling sangria i Barcelona.

- Sangria är en strålande sommardryck, men lite för söt för min egen smak. Sparkling sangria kombinerar sangrians och det mousserande vinets bästa sidor och var en verkligt fräsch bekantskap. För brunch, picknick eller kvällsbjudning är vin ofta för starkt till sin alkoholhalt, enligt min åsikt. Nu finns det ett härligt alternativ på marknaden, utan att man förlorar bubblorna och smaken, berättar Anette Raunio.

Gozy White belönades nyligen med guldmedalj i tävlingen Women’s Wine & Spirits Awards. Tävlingen arrangeras i London och i den avsmakas produkterna blint av hundra kvinnliga professionella vinköpare.

- Vi tycker det är fantastiskt att få lansera den nya, prisbelönta och innovativa drycken även i Sverige inför sommaren. Ready-to-drink-drycker har ökat mycket i popularitet och vi har en stark tro att det finns efterfrågan på Gozy White Sangria på marknaden, berättar Marketing Director Åsa Strömberg på Altia Sverige.

Gozy White Sangria, som finns på Systembolaget, är ett fräscht, aromatiserat mousserande vin som är smaksatt med bekanta frukter från sangrians smakvärld såsom yuzu, apelsin och citron. Drycken rekommenderas att avnjutas kall ur ett vinglas med några isbitar. Utöver det kan man så klart även tillsätta jordgubbar och blad av mynta i glaset.

Gozy White Sangria
Artikelnr: 82395
Land: Spanien
Pris: 89 kr
Alkoholhalt: 8 %
Volym: 750 ml

För mer information, vänligen kontakta:
Åsa Strömberg Marketing Director på Altia
asa.stromberg@altiacorporation.com

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


På folk o folk har vi samlat alla produkter från tre bolag - Altia Sweden, Bibendum och Philipson Söderberg. Tillsammans kan vi erbjuda ett av Sveriges största dryckesutbud med både välkända varumärken och spännande nyheter.

Kontakter

Tove Wredler Wennström

Tove Wredler Wennström

Presskontakt Content Manager folk o folk +46 (0) 70 289 08 42

folk o folk

Anora Group är ett ledande företag inom vin- och sprit i Norden och en global föregångare inom hållbarhet. Deras marknadsledande portfölj består av egna ikoniska nordiska varumärken samt ett brett utbud av internationella vin- och spritvarumärken. Anora Group exporterar till över 30 marknader globalt. Företaget inkluderar även Anora industry- och logistikföretaget Vectura. År 2020 var Anoras sammanlagda nettoomsättning 6,4 miljarder kronor och företaget sysselsätter cirka 1100 anställda. Anora Groups aktier är noterade på Nasdaq Helsinki och Euronext Oslo.

www.anora.com

Anora Sweden
Sandhamnsgatan 63
115 28 Stockholm
Sweden