Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Sverigepremiär för Favorit Pivo - en ljus premium lager från Istrien i Kroatien

Favorit Pivo är en ljus lager ifrån Istrien som är välkänd bland den lokala befolkningen i Kroatien. Den karaktäristiska loggan föreställer kustremsan längs västkusten i Kroatien. Tillsammans med det fantastiska klimatet har Favorit Pivo blivit förstahandsvalet för den lokala kroatiska matkulturen i regionen och kallas ”det flytande guldet”. Istrien är känt för gastronomiska upplevelser och sina högkvalitativa delikatesser, till exempel sin olivolja och tryffelsvamp.

Istarska Pivovara som brygger Favorit Pivo är privatägt till skillnad mot de flesta kroatiska ölproducenter, som sedan länge ägts av internationella bryggerikoncerner. Bryggeriet är idag ett ledande bryggeri i västra delen av Kroatien, och tillverkar en fantastisk öl med hjälp av sin sammansättning av majs, egenodlad malt och humle. Under de senaste åren har produktionen vuxit till över 12 miljoner liter per år.

Favorit Pivo lanseras den 1 juni och kommer att finnas tillgänglig i så gott som alla Systembolagsbutiker runt om i Sverige.

Pris: 13,50 kr
Artikelnr: 1492-03

För mer information, vänligen kontakta:
Rasmus Borgström, Senior Brand Manager, Altia
rasmus.borgstrom@altiagroup.com
076 - 210 96 88

Ämnen

Kategorier


På folk o folk har vi samlat alla produkter från tre bolag - Altia Sweden, Bibendum och Philipson Söderberg. Tillsammans kan vi erbjuda ett av Sveriges största dryckesutbud med både välkända varumärken och spännande nyheter.

Kontakter

Monica Myrvold

Presskontakt Digital Marketing Manager +46 (0) 70 201 99 20
Tove Wredler Wennström

Tove Wredler Wennström

Presskontakt Content Manager folk o folk +46 (0) 70 289 08 42
Mikaela Lundén

Mikaela Lundén

Presskontakt Commercial Coordinator Spirits Sweden Press contact

Caroline Tull

Presskontakt Presskontakt 0761467436

folk o folk

Anora Group är ett ledande företag inom vin- och sprit i Norden och en global föregångare inom hållbarhet. Deras marknadsledande portfölj består av egna ikoniska nordiska varumärken samt ett brett utbud av internationella vin- och spritvarumärken. Anora Group exporterar till över 30 marknader globalt. Företaget inkluderar även Anora industry- och logistikföretaget Vectura. År 2020 var Anoras sammanlagda nettoomsättning 6,4 miljarder kronor och företaget sysselsätter cirka 1100 anställda. Anora Groups aktier är noterade på Nasdaq Helsinki och Euronext Oslo.

www.anora.com

Anora Sweden
Sandhamnsgatan 63
115 28 Stockholm
Sweden