Gå direkt till innehåll
Sverigelansering av prisvinnande Southern Comfort Black

Pressmeddelande -

Sverigelansering av prisvinnande Southern Comfort Black

I slutet av maj 2021 lanseras Southern Comfort Black på den svenska marknaden. Southern Comfort Black har tagits fram för att kunna erbjuda fans av den klassiska Southern Comfort Original en mer kraftig whisky-aktig profil.

Southern Comfort Black 70cl lanseras i Sverige och går från 25:e maj att köpa i Systembolagets beställningssortiment. Den kommer även erbjudas på diverse restauranger och barer runt om i landet. Southern Comfort Black skapades 2019 i USA av Sazeracs Master Blender Drew Mayville för att kunna erbjuda fans av den vanliga klassiska Southern Comfort en mer robust whisky-aktig profil. Southern Comfort Black är till skillnad från originalet mer en klassisk bourbon än en likör och har en högre alkoholhalt om 40%. Southern Comfort Black har därför en tydligare whisky-karaktär, men bygger fortfarande på samma smakkomponenter som originalet.

Southern Comfort Black har en fruktighet där aprikos, citrus, kokos och kanel balanseras mot robustare och djärvare whiskysmaker som rostad ek och vanilj. Den är kryddig och har en elegant karamellton och sötma från apelsin. Drick Southern Comfort Black rent, på is eller varför inte twista till en riktig klassiker. Exempel i en Southern Comfort black Manhattan, här följer receptet:

Southern Comfort Black Manhattan:

  • 5cl Southern Comfort Black
  • 2 cl Röd söt vermouth
  • 4 stänk Peychaud´s Bitter
  • Häll alla ingredienser i ett rocksglas, garnera med körsbär och/eller apelsinzest

Southern Comfort Black mottog tidigare i år guldmedalj i tävlingen 2021 World Whiskies Awards av amerikanska Whisky Magazine. Southern Comfort Black tävlade i kategorien ”smaksatt whisky” och vann i blindtest juryns tycke över de andra tävlande med sin subtila kryddighet och fruktiga noter.

Southern Comfort Black, 700ml finns i Systembolagets beställningssortiment, artikelnummer: 5169201, pris: 289kr

Om du önskar pröva denna produkt vänligen maila till info@arcussweden.se

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Arcus Sweden AB är ett helägt dotterbolag till Arcusgruppen. Bolaget startades 2002 och är ett av de ledande varumärkesföretagen på den svenska marknaden för alkoholhaltiga drycker. Arcus Sweden representerar dels Arcusgruppens egna varumärken så som Lysholm Linie, Braastad Congac, Aalborg och Gammel Dansk samt har dels utvecklat samarbeten med några av de största och mest välkända sprit- och vinproducenterna i världen.

Arcus strategi är att genom lokal marknadskompentens och fokus stärka och vidareutveckla våra egna och våra partners varumärken och därmed säkerhetsställa långsiktig tillväxt på den svenska marknaden.

Vår vision är att både våra kunder och uppdragsgivare skall uppfatta oss som den mest attraktiva partnern. Detta genom att erbjuda en stark varumärkesportfölj med både etablerade och marknadsledande varumärken och nya och innovativa produkter med potential för framtidspotential. Allt för att erbjuda konsumenterna och våra kunder ett sortiment av hög kvalitet som är både attraktivt och levande.

Kontakter

Monica Myrvold

Presskontakt Digital Marketing Manager +46 (0) 70 201 99 20
Tove Wredler Wennström

Tove Wredler Wennström

Presskontakt Content Manager folk o folk +46 (0) 70 289 08 42
Mikaela Lundén

Mikaela Lundén

Presskontakt Commercial Coordinator Spirits Sweden Press contact

Caroline Tull

Presskontakt Presskontakt 0761467436

folk o folk

Anora Group är ett ledande företag inom vin- och sprit i Norden och en global föregångare inom hållbarhet. Deras marknadsledande portfölj består av egna ikoniska nordiska varumärken samt ett brett utbud av internationella vin- och spritvarumärken. Anora Group exporterar till över 30 marknader globalt. Företaget inkluderar även Anora industry- och logistikföretaget Vectura. År 2020 var Anoras sammanlagda nettoomsättning 6,4 miljarder kronor och företaget sysselsätter cirka 1100 anställda. Anora Groups aktier är noterade på Nasdaq Helsinki och Euronext Oslo.

www.anora.com

Anora Sweden

Sandhamnsgatan 63
115 28 Stockholm
Sweden