Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

​Succén GLÖET Sparkling Glögg är tillbaka – och nu lanseras även GLÖET White Sparkling Glögg.

Alla älskar glögg, det är sedan gammalt. En jul utan glögg är inte en riktig jul utan bara en blek kopia, som midsommar utan stång eller påsk utan ägg. Men det är också sant att efter inte alltför stora volymer så känner en del att man har druckit nog.

Hur ska man då bära sig åt för att inte missa den helt unika julsmak som glögg har att erbjuda men ändå kunna dricka mer än några små klunkar? Svaret är enkelt: Blanda glögg med bubbel och vips har man GLÖET!

GLÖET Sparkling Glögg som är baserad på rosébubbel och smaksatt med klassiska glöggkryddor, blev snabbt en favorit. Den vann pris för sitt recept 2017 i den internationella tävlingen IWSC, 2019 fick den pris i Wineawards och förra året sålde hela lagret slut redan i november. I år är succén tillbaka igen och dessutom åtföljd av ett nytillskott; GLÖET White Sparkling Glögg. Det är ett mousserande vitt vin smaksatt med klassiska glöggkryddor och en twist av bakat äpple. Den tilldelades en silvermedalj i The Worlds Finest Glass of Bubbly Awards i oktober 2019.

– Folk har blandat glögg och bubbel på egen hand i några år men utmaningen med hemgjort ”glubbel" är att den ofta blir för söt. Vi ville ta fram ett recept som har den traditionella smaken av glögg och den festliga känslan av bubbel men utan att den blir för söt, säger Anette Raunio, en av grundarna till Glöet.

GLÖET Sparkling Glögg finns på Systembolaget från den 1 november och GLÖET White Sparkling Glögg kommer att finnas i beställningssortimentet från den 31 oktober.

Produktinformation:

Glöet Sparkling Glögg
Artikelnr: 77160
Land: Spanien
Pris: 99 kr
Alkoholhalt: 11 %

Glöet Sparkling Glögg har en trevligt kryddig och fruktig doft med inslag av ingefära, körsbär, vanilj, kryddnejlika och kanel. Smaken är kryddig och fruktig med inslag av ingefära, körsbär, vanilj, kanel och apelsinskal.

Glöet White Sparkling Glögg
Artikelnr: 77404
Land: Spanien
Pris: 99 kr
Alkoholhalt: 11 %

Glöet White Sparkling Glögg med en twist av bakat äpple har en fräsch, fruktig och kryddig smak. Doften är kryddig och fruktig med inslag av ingefära, kryddnejlika, kardemumma och kanel och citrus.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


På folk o folk har vi samlat alla produkter från tre bolag - Altia Sweden, Bibendum och Philipson Söderberg. Tillsammans kan vi erbjuda ett av Sveriges största dryckesutbud med både välkända varumärken och spännande nyheter.

Kontakter

Tove Wredler Wennström

Tove Wredler Wennström

Presskontakt Content Manager folk o folk +46 (0) 70 289 08 42

folk o folk

Anora Group är ett ledande företag inom vin- och sprit i Norden och en global föregångare inom hållbarhet. Deras marknadsledande portfölj består av egna ikoniska nordiska varumärken samt ett brett utbud av internationella vin- och spritvarumärken. Anora Group exporterar till över 30 marknader globalt. Företaget inkluderar även Anora industry- och logistikföretaget Vectura. År 2020 var Anoras sammanlagda nettoomsättning 6,4 miljarder kronor och företaget sysselsätter cirka 1100 anställda. Anora Groups aktier är noterade på Nasdaq Helsinki och Euronext Oslo.

www.anora.com

Anora Sweden
Sandhamnsgatan 63
115 28 Stockholm
Sweden