Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Raffinato Governo - Appassimento från Toscana kommer nu på box

Få har missat den italienska vintrenden med amarone, ripasso och appassimento i frontlinjen. Det senaste inslaget är de fylliga vinerna från Toscana kallade Governo Toscano. Vinerna är kända för sin speciella tillverkningsmetod kallad Governo, vilken ger dem sin fylliga och smakrika karaktär. Nyheten Raffinato Governo är ett sofistikerat vin gjort på en härlig blandning av sangiovese, petit verdot, merlot, och cabernet. Vinet har en djup rubinröd färg, komplex och generös doft av mogna röda bär, en fyllig och elegant, mjuk fruktighet av solmogna körsbär och kryddor.

Unik metod
Raffinato Governo är gjord enligt den traditionsenliga vinmetoden “Governo”, vilket innebär att man tillsätter torkade druvor och på så sätt får igång en andra alkoholjäsning. Det koncentrerade sockret från de torkade druvorna ger vinet struktur, en mycket generös fruktighet och inbjudande doft. Den röda vinnyheten Raffinato Governo är gjord på druvorna sangiovese, petit verdot, merlot och cabernet från vingårdar i området Cerreto Guidi i provinsen Florens. Merlotdruvorna skördas i början av september och resterande druvor i slutet av månaden. En del av druvorna lämnas kvar att torka på vinrankorna i ca 4-5 veckor för att uppnå hög koncentration av fruktsocker. De olika druvorna jäses separat, därefter blandas vinerna med de torkade druvorna och en andra jäsning tar vid. Det är en mycket långsam process som varar i tre veckor i en kontrollerad temperatur på 25 grader. Den här metoden ger vinerna en intensiv fruktighet och en vacker rubinröd färg. De får en komplex och fyllig doft med toner av mogna röda bär. Smaken är kryddig och fyllig med en elegant, rund och fruktig karaktär.

Första Governoboxen
Raffinato är den första Governoboxen på marknaden och kommer i storleken 1,5 liter. Raffinato på italienska betyder förädlat och det är precis vad vinet är. Förädlat och sofistikerat, fylligt och av god kvalitet. Tillverkad med klassisk metod men i modern stil.

- Vi förutspådde att Governo skulle bli nästa trend och bestämde, enligt gällande regler innan skörden 2014 att druvorna från vingården skulle deklareras som Governo. Med tanke på att Governo är en vinstil som kräver både planering, tid och en unik tillverkning så är planering a och o. Det känns fantastiskt att vi nu kan bredda utbudet av Governo Toscano i Sverige, säger Carin Widoff, Senior Brand Manager Wine på Altia Sweden.

Raffinato har en tydlig fruktighet av mogna röda körsbär och kryddighet i en fyllig, nyanserad och smakrik stil. Vinets generösa och mogna fruktighet, balanserade syra och kryddighet ger en komplex smak som passar utmärkt till det klassiska italienska köket med parmaskinka, parmesan och smakrika pastarätter. Går även utmärkt till kalv och grillade kötträtter av nöt med smakrika tillbehör.

Raffinato Governo finns på box i Systembolagets beställningssortiment från den 1 april och på flaska från den 2 maj.

  • Odlingsområde:
    ITALIEN Toscana
  • Jordmån/jordart:
    Sand och lera
  • Druvsorter:
    70 % Sangiovese, 20 % Petit Verdot, 5 % Merlot och 5 % Cabernet
  • Producent:
    Altia

Raffinato Governo Box
Volym: 1,5 liter
Artikelnr: 72809-07
Pris: 159 SEK
Lansering: 1 april (i beställningssortimentet)

Raffinato Governo Flaska
Volym: 750 ml
Artikelnr: 72809-01
Pris: 99 SEK
Lansering: 2 maj (i beställningssortimentet)

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Altia Sweden AB är ett helägt dotterbolag till Altia Plc i Finland. Altia Plc är ett företag som producerar, distribuerar, marknadsför och säljer alkoholhaltiga drycker i Norden och de baltiska länderna. Altia Plc:s egna varumärken inkluderar bl.a. Blossa, Grönstedts, Koskenkorva, O.P. Anderson, Explorer och Chill Out. Företaget representerar också andra internationella kvalitetsvarumärken från hela världen.  www.altiacorporation.com

Kontakter

Monica Myrvold

Presskontakt Digital Marketing Manager +46 (0) 70 201 99 20
Tove Wredler Wennström

Tove Wredler Wennström

Presskontakt Content Manager folk o folk +46 (0) 70 289 08 42
Mikaela Lundén

Mikaela Lundén

Presskontakt Commercial Coordinator Spirits Sweden Press contact

Caroline Tull

Presskontakt Presskontakt 0761467436

folk o folk

Anora Group är ett ledande företag inom vin- och sprit i Norden och en global föregångare inom hållbarhet. Deras marknadsledande portfölj består av egna ikoniska nordiska varumärken samt ett brett utbud av internationella vin- och spritvarumärken. Anora Group exporterar till över 30 marknader globalt. Företaget inkluderar även Anora industry- och logistikföretaget Vectura. År 2020 var Anoras sammanlagda nettoomsättning 6,4 miljarder kronor och företaget sysselsätter cirka 1100 anställda. Anora Groups aktier är noterade på Nasdaq Helsinki och Euronext Oslo.

www.anora.com

Anora Sweden
Sandhamnsgatan 63
115 28 Stockholm
Sweden