Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Portia Roble – kvalitet och design i fin harmoni från Ribera del Duero

Portia Roble är ett elegant, välbalanserat rött vin med en frisk, fruktig smak. Men här handlar det inte bara om ett gott rött vin. Producenten har insett värdet av design och funktionalitet och byggt det optimala vineriet som främjar varje steg i produktionen. I juni finns Portia Roble från Ribera det Duero i Spanien tillgängligt i trälåda i Systembolagets beställningssortiment.

Portia Roble är producerat av Bodegas Portia, som är det sjunde vineriet inom Faustinogruppen. Familjeföretaget började sin verksamhet i Ribera del Duero på 1990-talet genom att förvärva landområden och plantera nya vinstockar. Efter år av utveckling och förfining av vinerna fick de lön för mödan när de erhöll sitt första stora erkännande och Portia 2003 blev utnämnt till ”världens bästa Tempranillovin”.

För att föra vinet och vingården mot nya höjder beslutade sig ägarna för att satsa på ett annorlunda grepp. De hyrde in den välrennomerade brittiska arkitekten Lord Norman Foster för att designa och planera det optimala vineriet. Resultatet är extraordinärt vineri där allt ifrån materialval till flödet i huset är noga genomtänkt så att det är både vackert och funktionellt.

Vineriet ligger på en sluttning, vilket medför att den del där tunnor och flaskor förvaras hamnar under markytan naturligt och ger optimala förhållanden för lagring av vin. Jäsningsdelen är däremot belägen ovan jord så att koldioxid som bildas kan släppas ut.

Byggnaden är i betong, trä, glas och metall och är formad som en treuddig stjärna där varje arm representerar de tre viktigaste stadierna i produktionen: vinifiering, fermentering och lagring.

– Vi är stolta över att lansera ett vin från en producent som representerar ett modernt tankesätt avseende arkitekturens inverkan på vinframställningen. Dessutom är vinet mycket gott och har fått en del fina beyg. Namnet Portia står för upptäckare och pionjärsanda inom astrologin, något som avspeglas i det här eleganta vinet, säger FlaviaBergström, Senior Brand Manager, Bibendum.

Portia Roble 2016 är gjort på tinto fino (tempranillo). Vinet har en frisk och fruktig doft av mogna röda bär med inslag av viol, kaffe, choklad och lakrits som ger vinet djup och komplexitet. Smaken är elegant och välbalanserad. Det passar bra till smakrika kötträtter av framför allt nöt och lamm. Det är även utmärkt till pasta och lagrade hårdostar. Vinet är gott att dricka nu, men håller också för att lagras i två till tre år.

Portia Roble finns i Systembolagets beställningssortiment med trälåda från och med juni. Vid beställning av tre flaskor kommer leveransen i en vacker trälåda. 119 kronor för 75o ml.

Artikelnummer 71256

För mer information, vänligen kontakta: FlaviaBergström, Senior Brand Manager, Altia Flavia.Bergstrom@altiagroup.com Tel: 070 508 13 39

Jenny Asplund, PR & Communication Manager, Altia
Jenny.asplund@altiagroup.com Tel: 076 – 103 28 48

Ämnen

Kategorier


På folk o folk har vi samlat alla produkter från tre bolag - Altia Sweden, Bibendum och Philipson Söderberg. Tillsammans kan vi erbjuda ett av Sveriges största dryckesutbud med både välkända varumärken och spännande nyheter.

Presskontakt

Monica Myrvold

Presskontakt Digital Marketing Manager +46 (0) 70 201 99 20
Tove Wredler Wennström

Tove Wredler Wennström

Presskontakt Content Manager folk o folk +46 (0) 70 289 08 42
Mikaela Lundén

Mikaela Lundén

Presskontakt Commercial Coordinator Spirits Sweden Press contact
Elin Nävemark

Elin Nävemark

Presskontakt Marketing Coordinator Wine Sweden +46761188969

folk o folk

Anora Group är ett ledande företag inom vin- och sprit i Norden och en global föregångare inom hållbarhet. Deras marknadsledande portfölj består av egna ikoniska nordiska varumärken samt ett brett utbud av internationella vin- och spritvarumärken. Anora Group exporterar till över 30 marknader globalt. Företaget inkluderar även Anora industry- och logistikföretaget Vectura. År 2020 var Anoras sammanlagda nettoomsättning 6,4 miljarder kronor och företaget sysselsätter cirka 1100 anställda. Anora Groups aktier är noterade på Nasdaq Helsinki och Euronext Oslo.

www.anora.com

Anora Sweden
Sandhamnsgatan 63
115 28 Stockholm
Sweden