Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Pierre Olivier Blanc de Blancs Prestige Brut – ekologiskt bubbel med fransk elegans

Pierre Olivier Blanc de Blancs Prestige Brut är ett ekologiskt bubbel med fransk elegans och är det vin som det senaste året ökat sin försäljning mest i liter av de franska mousserande vinerna på Systembolaget. Detta torra och mousserande vin sätter med sin balanserade och behagliga fruktighet guldkant på höstens stundande mingel, kräftskivor och skaldjursmiddagar.

Perfekt till aperitif och skaldjur

Doften är balanserad och angenäm med inslag av solmogna päron och äpplen. Smaken har en  behaglig fruktsötma i kombination med fräscha inslag av persika, kex och nougat. Det mousserande vinet gör sig bäst vid 8-10°C och passar lika bra till mingel och aperitif som till höstens efterlängtade kräft- och skaldjurstillställningar.

Ekologiskt

Pierre Olivier Blanc de Blancs Prestige Brut är producerad på utvalda ekologiskt odlade druvor. Termen Blanc de Blancs översätts till ”vita av vita” och innebär att alla druvor i blandningen måste vara gröna druvor. Denna ekologiska Blanc de Blancs bjuder på balans mellan frukt och fräschör och har såväl mjuka som uppfriskande bubblor.

Tillverkning

Efter en noggrann kontrollerad jäsning görs en varsam cuvée (blandning) för att sedan genomföra en andra jäsning i en sluten trycktank. Den långsamma andra jäsningen bildar vinets behagliga kolsyra och ytterligare drygt en procent i alkohol. Vinet får sedan vila på ståltank en tid innan buteljering. Denna tillverkningsmetod som Pierre Olivier behärskar mästerligt kallas charmatmetoden.

Artikelnummer: 77141
Pris: 750 ml, 89 SEK
Producent: Pierre Olivier
Ursprung: Frankrike, Vin de France
Sockerhalt: 6 g/l
Alkoholhalt: 11,5 %

För mer information och högupplösta bilder kontakta, Jenny Asplund, PR & Communication Manager Altia, jenny.asplund@altiagroup.com


Ämnen

Kategorier


På folk o folk har vi samlat alla produkter från tre bolag - Altia Sweden, Bibendum och Philipson Söderberg. Tillsammans kan vi erbjuda ett av Sveriges största dryckesutbud med både välkända varumärken och spännande nyheter.

Kontakter

Monica Myrvold

Presskontakt Digital Marketing Manager +46 (0) 70 201 99 20
Tove Wredler Wennström

Tove Wredler Wennström

Presskontakt Content Manager folk o folk +46 (0) 70 289 08 42
Mikaela Lundén

Mikaela Lundén

Presskontakt Commercial Coordinator Spirits Sweden Press contact

Caroline Tull

Presskontakt Presskontakt 0761467436

folk o folk

Anora Group är ett ledande företag inom vin- och sprit i Norden och en global föregångare inom hållbarhet. Deras marknadsledande portfölj består av egna ikoniska nordiska varumärken samt ett brett utbud av internationella vin- och spritvarumärken. Anora Group exporterar till över 30 marknader globalt. Företaget inkluderar även Anora industry- och logistikföretaget Vectura. År 2020 var Anoras sammanlagda nettoomsättning 6,4 miljarder kronor och företaget sysselsätter cirka 1100 anställda. Anora Groups aktier är noterade på Nasdaq Helsinki och Euronext Oslo.

www.anora.com

Anora Sweden
Sandhamnsgatan 63
115 28 Stockholm
Sweden