Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

​Palais du Circus Organic - Välgjort Rhônevin med inspiration från cirkusens magiska värld.

Ekologiskt vin med både smakrikedom och elegans

Palais du Circus Organic är ett vin som inspirerats av cirkusens magi. Den unika känslan när man överrumplas av spänning och glädje över konsterna som framförs på manegen. De ekologiska druvorna i Palais du Circus speglar det genuina. Vinets smakrikedom kombinerad både med elegans och nyansrikedom står för mångsidigheten, där vinets palett tillfredsställer både finsmakaren och novisen. Det djärva och kittlande är den lilla dosen av den aromatiska druvan Viognier, som lyfter frukten i vinet och ger en lätt parfymerad fläkt.

En smak och karaktär som roar smaklökarna

Namnet Palais du Circus är franska och betyder ett cirkuspalats. Det är från cirkusens värld vinet har fått sin inspiration, men palais har också betydelsen gom, och vi är övertygade om att vinets smak och karaktär tillfredsställer även den mest kräsna gommen. 

- Doften i Palais du Circus Organic är medelstor och lockande med inslag av söta björnbär, körsbär, sötlakrits samt en liten fläkt av örter. Vinet är fylligt med fin fruktighet och mjuka behagliga tanniner. I eftersmaken, som har bra längd, finner man björnbär, körsbär, sötlakrits och färska örtkryddor. Avslutningsvis har vinet en balans som får smaklökarna att roat spricka upp i ett brett och glatt leende, berättar Mats Claësson, provnings- och dryckesexpert på Altia Sweden.

Högt ställda krav försenade lanseringen

Projektet att ta fram vinet Palais du Circus påbörjades redan för ett år sedan och lanseringen var tänkt till hösten 2018. Målet var att hitta ett vin som var ekologiskt, mer än prisvärt och framförallt hade en smak och karaktär som både tillfredsställer den ovana vindrickaren och den kräsne finsmakaren. Det var även avgörande att vinet skulle vara mångsidigt. Det vill säga behagligt som pratvin men även kapabelt att möta många olika välsmakande maträtter. Trots ett omfattande sökande och mycket vin som provades, blev vi inte riktigt nöjda med det som fanns att tillgå av skördeåret 2017. Därför beslutade vi att avvakta till att 2018 års viner var färdiga och då äntligen föll alla bitar på plats. 

Från två utvalda byar

Palais du Circus är ett ekologiskt vin från två byar i södra Rhônedalen som 2016 fick statusen att sälja sina viner under appellationen Côte du Rhône Villages. Byarna ligger ganska nära varandra mellan städerna Grignan och Orange. 50 % av druvorna kommer från byn Sainte Cécile les Vignes och den andra hälften från byn Souze-la-Rousse. Det är totalt 95 kommuner i södra Rhône som anses ha lite bättre förutsättningar och därför kan säljas under den högre kvalitetsklassen Côte du Rhône Villages istället för vanlig Côte du Rhône.

Palais du Circus Organic finns i Systembolagets beställningssortiment fr.o.m. den 1 april. En flaska à 75 cl kostar 109 kr och artikelnumret är 72320.

För mer information och varuprover, vänligen kontakta:

Mats Claësson, Provnings- och dryckesexpert på Altia Sweden
mats.claesson@altiaacademy.se

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


På folk o folk har vi samlat alla produkter från tre bolag - Altia Sweden, Bibendum och Philipson Söderberg. Tillsammans kan vi erbjuda ett av Sveriges största dryckesutbud med både välkända varumärken och spännande nyheter.

Kontakter

Tove Wredler Wennström

Tove Wredler Wennström

Presskontakt Content Manager folk o folk +46 (0) 70 289 08 42

folk o folk

Anora Group är ett ledande företag inom vin- och sprit i Norden och en global föregångare inom hållbarhet. Deras marknadsledande portfölj består av egna ikoniska nordiska varumärken samt ett brett utbud av internationella vin- och spritvarumärken. Anora Group exporterar till över 30 marknader globalt. Företaget inkluderar även Anora industry- och logistikföretaget Vectura. År 2020 var Anoras sammanlagda nettoomsättning 6,4 miljarder kronor och företaget sysselsätter cirka 1100 anställda. Anora Groups aktier är noterade på Nasdaq Helsinki och Euronext Oslo.

www.anora.com

Anora Sweden
Sandhamnsgatan 63
115 28 Stockholm
Sweden