Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Opal Springs Chardonnay Viognier fulländar vinserien – australiensiska vinserien Opal Springs får tillökning av ett vitt vin

Vinserien Opal Springs fyller 10 år och det firas genom att ett nytt vitt vin på bag in box lanseras! Vinet är en blandning av chardonnay och viognier, har en torr, frisk och mycket fruktig smak med inslag av tropisk frukt, citrus, vanilj och fat.  

Decembermörkret kommer att lysas upp av en ny vit bag in box från Opal Springs! Fram till nu har
svenskarna kunnat njuta av Opal Springs röda vin på druvorna shiraz, cabernet sauvignon och petit verdot samt Opal Springs rosévin på druvan cabernet sauvignon. Den australiensiska vinserien Opal Springs fyller i år 10 år och i samband med det blir serien komplett. Tillskottet består av det vita vinet Opal Springs Chardonnay Viognier som är gjort på just druvorna chardonnay och viognier.

Altia Sweden är den största importören av viner från Australien med en marknadsandel på över
30 %. Med den vita boxen förstärker nu bolaget sin ställning. Kidde Fredriksson är ansvarig inköpare för Australien och köper årligen in över sju miljoner liter vin till den nordiska marknaden. Hon vet hur viktigt det är att hålla jämn kvalitet på vinet och känner väl till de utmaningar som finns.

- Jag besöker Australien efter skörd varje år och provar en mängd olika viner för att kunna säkerställa kvalitet och stil. Tack vare att vi köper in stora volymer så har vi goda möjligheter att vara med och påverka detta. Det bidrar även till att vi kan få tillgång till prisvärda viner och erbjuda kunderna detsamma, säger Kidde Fredriksson, Business Development & Sourcing Manager på Altia Sweden.

Opal Springs Chardonnay Viognier har en torr, frisk, mycket fruktig smak med inslag av tropisk frukt, citrus, vanilj och fat. Vinets generösa fruktighet, friska citrustoner och kryddighet från fatlagringen ger en komplexitet som passar till många olika smaker, exempelvis lax med vitvinssås eller grillad kyckling med ugnsrostade grönsaker.

Opal Springs Chardonnay Viognier finns i Systembolagets ordinarie sortiment från den 1 december.

 

Odlingsområde:
AUSTRALIEN South Eastern

Jordmån/jordart:
Sand, lera och kalk.

Druvsorter:
Chardonnay 80 %, viognier 20 %

Lagring:
Fransk ek i 3 månader

Producent:  
Lyrup Wines

Artikelnr:

3028-08

Pris:
179:-

 

Opal Springs övriga sortiment på Systembolaget:

Opal Springs Shiraz Cabernet Sauvignon Petit Verdot (rött), artikelnr 6352. Pris: 189 SEK

Opal Springs Rosé Cabernet Sauvignon (rosé), artikelnr 6731. Pris: 189 SEK.

 

För mer information vänligen kontakta:
Carin Widoff, Altia Sweden, tel: 070-876 18 26, e-post: carin.widoff@altiacorporation.com 
Tove Wredler Wennström, Altia Sweden, tel: 070-287 08 42, e-post: tove.wredler@altiacorporation.com  

 

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Altia Sweden AB är ett helägt dotterbolag till Altia Plc i Finland. Altia Plc är ett företag som producerar, distribuerar, marknadsför och säljer alkoholhaltiga drycker i Norden och de baltiska länderna. Altia Plc:s egna varumärken inkluderar bl.a. Blossa, Grönstedts, Koskenkorva, O.P. Anderson, Explorer och Chill Out. Företaget representerar också andra internationella kvalitetsvarumärken från hela världen.  www.altiacorporation.com

Kontakter

Tove Wredler Wennström

Tove Wredler Wennström

Presskontakt Content Manager folk o folk +46 (0) 70 289 08 42

folk o folk

Anora Group är ett ledande företag inom vin- och sprit i Norden och en global föregångare inom hållbarhet. Deras marknadsledande portfölj består av egna ikoniska nordiska varumärken samt ett brett utbud av internationella vin- och spritvarumärken. Anora Group exporterar till över 30 marknader globalt. Företaget inkluderar även Anora industry- och logistikföretaget Vectura. År 2020 var Anoras sammanlagda nettoomsättning 6,4 miljarder kronor och företaget sysselsätter cirka 1100 anställda. Anora Groups aktier är noterade på Nasdaq Helsinki och Euronext Oslo.

www.anora.com

Anora Sweden
Sandhamnsgatan 63
115 28 Stockholm
Sweden