Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Nyhet: Say Blush Pink Grapefruit - bubbel med smak av röd grapefrukt.

Nu lanseras Say Blush Pink Grapefruit – ett fräscht mousserande vin smaksatt med röd grapefrukt.

Vi är vana att förknippa citrusfrukter med vinterhalvåret. Fräschören i det nya mousserande vinet Say Blush Pink Grapefruit gör den dock till en utmärkt drink året om. När bubblet nyligen introducerades för besökare på Karlstad stora vin- och delikatessmässa – Karlstad Vin & Deli – gjorde det succé och blev mångas favorit.

– Jag serverar gärna Say Blush Pink Grapefruit som välkomstdrink när jag bjuder vänner på middag. Smaken är fräsch, uppfriskande och lätt. Dessutom bidrar den vackra, rosa färgen till att ge ett festligt helhetsintryck, säger Malena Sigvardsson, Brand Manager Bibendum.

Den mousserande drycken gör sig bäst väl kyld upphälld i ett vackert glas. Den passar likväl vid stora, festliga tillfällen som att drickas vid lite stillsammare stunder med någon man tycker om.

Vinet kommer från huset Rivarose som grundades 1909 och i dag är den äldsta och största producenten av mousserande vin i Provence. Druvorna skördas varsamt nattetid för att vinet ska uppnå maximal fräschör. Det lagras sedan i flera månader i vinhusets källare för att utveckla bubblor. Slutligen tillsätts fruktjuice från röd grapefrukt, vilken ger vinet en naturlig och välbalanserad smak.

Rivarose har sin hemvist i Salon de Provence, en kommun i Bouches-du-Rhône regionen, Provence-Alpes-Côte d'Azur i sydöstra Frankrike. Området ligger några mil nordöst om hamnstaden Marseille.

Say Blush Pink Grapefruit har en naturlig och angenäm doft av röd grapefrukt, druvjuice och

en lätt blommig ton. Bubblorna är behagliga och i den fruktiga smaken finns inslag av

blodgrape, en tilltalande fruktsötma samt klädsam grapefruktbeska. Vinet har en alkoholhalt på 6,5%.

Say Blush Pink Grapefruit finns i Systembolagets beställningssortiment och kostar 79 kronor för 750 ml. Artikelnummer: 73198.

För mer information, kontakta:

Jenny Asplund, PR & Communication Manager, jenny.asplund@altiagroup.com

Malena Sigvardsson, Brand Manager Wine; malena.sigvardsson@bibendum.se

Ämnen

Kategorier


På folk o folk har vi samlat alla produkter från tre bolag - Altia Sweden, Bibendum och Philipson Söderberg. Tillsammans kan vi erbjuda ett av Sveriges största dryckesutbud med både välkända varumärken och spännande nyheter.

Kontakter

Monica Myrvold

Presskontakt Digital Marketing Manager +46 (0) 70 201 99 20
Tove Wredler Wennström

Tove Wredler Wennström

Presskontakt Content Manager folk o folk +46 (0) 70 289 08 42
Mikaela Lundén

Mikaela Lundén

Presskontakt Commercial Coordinator Spirits Sweden Press contact

Caroline Tull

Presskontakt Presskontakt 0761467436

Relaterat innehåll

folk o folk

Anora Group är ett ledande företag inom vin- och sprit i Norden och en global föregångare inom hållbarhet. Deras marknadsledande portfölj består av egna ikoniska nordiska varumärken samt ett brett utbud av internationella vin- och spritvarumärken. Anora Group exporterar till över 30 marknader globalt. Företaget inkluderar även Anora industry- och logistikföretaget Vectura. År 2020 var Anoras sammanlagda nettoomsättning 6,4 miljarder kronor och företaget sysselsätter cirka 1100 anställda. Anora Groups aktier är noterade på Nasdaq Helsinki och Euronext Oslo.

www.anora.com

Anora Sweden
Sandhamnsgatan 63
115 28 Stockholm
Sweden