Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

​Nu släpps tre nya produkter från Kavalan – den prisbelönta taiwanesiske whiskyproducenten

I juni får svenskarna möjlighet att stifta bekantskap med en ny, exklusiv serie från den taiwanesiska whiskyproducenten Kavalan – ett destilleri som har gjort sig känt för att skapa särpräglad och exklusiv whisky. Serien utgör tre spännande single malt whisky: Kavalan Solist Vinho Barrique, Kavalan Solist Rum Cask samt Kavalan Solist Port Cask.

Kavalan är något så unikt som en asiatisk whiskyproducent i världsklass. Destilleriet ligger närmare bestämt i Taiwan och framställer en karakteristisk produkt som alltsedan den första buteljen lanserades 2008 har tagit världen med storm.

Kavalan har visat att det går att skapa enastående bra whisky utanför de stora whiskyländera. Och de gör det med bravur. De har uppmärksammats och lovordats av världens främsta whiskyrecensenter och fått ett oräkneligt antal priser och utmärkelser. 2017 fick de den åtråvärda titeln ”Distiller of the Year” i prestigefulla International Wine & Spirits Competition.

Det varma, fuktiga varma klimatet i Taiwan gör att whiskyn mognar nästan okontrollerbart fort. Lång tid på fat är alltså inte alltid avgörande för att utveckla smaker och uppnå komplexitet.

– Kavalan har visat att ålder inte längre definierar en bra whisky. Tre års lagring i Taiwan motsvarar åtta till tio år i Skottland. Destillatet blir dessutom ovanligt rent eftersom det inte behöver ligga lika lång tid på fat som ”finkligare” sprit för att utvecklas till en god whisky, säger Tor Arne Fuglestveit, Senior Brand Manager på Altia.

Angels share är ett annat faktum som visar på de säregna förhållandena för whiskylagring i det taiwanesiska klimatet. Det är ofta 40 grader varmt i lagerhusen och varje år försvinner så mycket som upp till 10 procent av destillatet till änglarna, jämfört med i Skottland, där de tar cirka 2 procent.

Kavalan produceras av King Car Whisky Distillery, som är ett av de tekniskt mest avancerade destillerierna i världen. Anläggningen ligger på nordöstra delen av den taiwanesiska huvudön. Området har landets renaste luft och kristallklart vatten från Snowy Mountain samt havsbrisen som sveper in över området, som gynnar whiskyns kvalitet.

I juni släpps tre nya single malt som alla har vunnit både guldmedaljer och fått andra internationella erkännanden och utmärkelser:

Kavalan Solist Vinho Barrique
Artikelnr: 83024
Pris: 1699 kr
Volym: 700 ml

Kavalan Solist Rum Cask
Artikelnr: 83627
Pris: 1949 kr
Volym: 700 ml

Kavalan Solist Port Cask
Artikelnr: 82939
Pris: 1399 kr
Volym: 700 ml

För mer information, vänligen kontakta:
Tor Arne Fuglestveit, Senior Brand Manager på Altia
tor.arne@altia.no

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


På folk o folk har vi samlat alla produkter från tre bolag - Altia Sweden, Bibendum och Philipson Söderberg. Tillsammans kan vi erbjuda ett av Sveriges största dryckesutbud med både välkända varumärken och spännande nyheter.

Kontakter

Tove Wredler Wennström

Tove Wredler Wennström

Presskontakt Content Manager folk o folk +46 (0) 70 289 08 42

folk o folk

Anora Group är ett ledande företag inom vin- och sprit i Norden och en global föregångare inom hållbarhet. Deras marknadsledande portfölj består av egna ikoniska nordiska varumärken samt ett brett utbud av internationella vin- och spritvarumärken. Anora Group exporterar till över 30 marknader globalt. Företaget inkluderar även Anora industry- och logistikföretaget Vectura. År 2020 var Anoras sammanlagda nettoomsättning 6,4 miljarder kronor och företaget sysselsätter cirka 1100 anställda. Anora Groups aktier är noterade på Nasdaq Helsinki och Euronext Oslo.

www.anora.com

Anora Sweden
Sandhamnsgatan 63
115 28 Stockholm
Sweden