Gå direkt till innehåll
Lundasnaps tar plats i Systembolagets fasta sortiment!

Pressmeddelande -

Lundasnaps tar plats i Systembolagets fasta sortiment!

Det skånska destilleriet Snälleröds lanserade fösta december 2016 Lundasnaps i samband med invigningen av Lunds Universitets 350-årsjubileum. Nu tar produkten plats i Systembolagets fasta sortiment tack vare den stora efterfrågan.

År 1658 övertygande biskop Peder Winstrup kung Karl X Gustav att grunda universitetet i Lund. Åtta år senare invigdes Lunds universitet som nu firar 350 år. I samband med jubiléet har det skånska ekologiska destilleriet Snälleröds och Mat & Destillats Fredrik Lundegård, utsedd till Årets Bartender 2016, tagit fram Lundasnaps.

– När Snälleröds kontaktade mig för att vara med och ta fram min egen hemstads snaps kunde jag inte tacka nej. Snapsen är en hyllning till staden och mannen bakom Lunds universitet, Peder Winstrup, säger Fredrik Lundegård.

Inspiration till kryddningen, fläder, humle med en smula havtorn, har hämtats från Peder Winstrups egen örtagård.

– Det ger Lundasnaps en fyllig karaktär och tydliga toner av rena skånska smaker, säger Fredrik Lundegård.


Drinkrecept ”Winstrup Garden Party”:

4 cl Lundasnaps

1,5 cl Fläderlikör

1,5 cl Torr Riesling

Röres med is och silas upp i ditt favoritglas. Valfri garnering och pressa ett citronzest över för bästa doft!


Om Fredrik Lundegård och Mat & Destillat

Fredrik Lundegård vann tidigare år utmärkelsen Årets bartender med sin drink ”Tic Toc Tumeric” som bygger smaker från gurkmeja, japansk sanshoepeppar och punsch. Inspirationen kom då ifrån Ostindiska kompaniets första last på 1700-talet.

Till vardags driver Fredrik Mat & Destillat med ägarkollegan Marcus Nyberg. Mat & Destillat utsågs 2016 till Lunds bästa restaurang av restaurangguiden White Guide. I januari 2017 öppnade ägarduon upp en ny restaurang i Skissernas museum.

Om Snälleröds

Redan 1901 startade traktens bönder Snälleröds Ångbränneri som hölls i drift ända fram till 1970-talet. Idag ägs Snälleröds av Arcusgruppen, som även äger akvavitvarumärken såsom Aalborg och Lysholm Linie.

Lundasnaps

Pris: 199 kr

Artikelnummer: 86648

Alkoholhalt: 35 %

Fasta sortimentet


Kontaktuppgifter

Axel Runéus

Trade Marketing/Brand Manager

Axel.runeus@arcussweden.se

Mobil: 0722518434

Ämnen

Kategorier

Regioner


Arcus Sweden AB är ett helägt dotterbolag till ArcusGruppen. Konsernchef är Otto Drakenberg. Bolaget startades 2002 och är ett av de ledande varumärkesföretagen på den svenska marknaden för alkoholhaltiga drycker. Arcus Sweden representerar dels Arcusgruppens egna varumärken så som Lysholm Linie, Braastad Congac, Aalborg och Gammel Dansk och har dels utvecklat samarbeten med några av de största och mest välkända sprit- och vinproducenterna i världen. 
Arcus strategi är att genom lokal marknadskompentens och fokus stärka och vidareutveckla våra egna och våra partners varumärken och därmed säkerhetsställa långsiktig tillväxt på den svenska marknaden.

Vår vision är att både våra kunder och uppdragsgivare skall uppfatta oss som den mest attraktiva partnern. Detta genom att erbjuda en stark varumärkesportfölj med både etablerade och marknadsledande varumärken och nya och innovativa produkter med potential för framtidspotential. Allt för att erbjuda konsumenterna och våra kunder ett sortiment av hög kvalitet som är både attraktivt och levande.Mer information finns i ArcusGruppens årsredovisning 2013.

Kontakter

Monica Myrvold

Presskontakt Digital Marketing Manager +46 (0) 70 201 99 20
Tove Wredler Wennström

Tove Wredler Wennström

Presskontakt Content Manager folk o folk +46 (0) 70 289 08 42
Mikaela Lundén

Mikaela Lundén

Presskontakt Commercial Coordinator Spirits Sweden Press contact

Caroline Tull

Presskontakt Presskontakt 0761467436

folk o folk

Anora Group är ett ledande företag inom vin- och sprit i Norden och en global föregångare inom hållbarhet. Deras marknadsledande portfölj består av egna ikoniska nordiska varumärken samt ett brett utbud av internationella vin- och spritvarumärken. Anora Group exporterar till över 30 marknader globalt. Företaget inkluderar även Anora industry- och logistikföretaget Vectura. År 2020 var Anoras sammanlagda nettoomsättning 6,4 miljarder kronor och företaget sysselsätter cirka 1100 anställda. Anora Groups aktier är noterade på Nasdaq Helsinki och Euronext Oslo.

www.anora.com

Anora Sweden

Sandhamnsgatan 63
115 28 Stockholm
Sweden