Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

​Jaume Serra Tulip Cava – bubbel och blomsterbukett i ett.

Nu släpps en ny cava som är en idealisk gå-bort-present. Prisbelönta Bodegas Jaume Serra har i samarbete med Karla Wang Shenghan, alias Lady Penguin och Kinas största vininfluencer, tagit fram en cava i en läckert designad flaska. Nu behöver du inte längre fundera på om du ska ta med dig blommor eller en flaska vin när du är bortbjuden. Med Jaume Serra Tulip Cava får du båda favoriterna i ett.

Bodegas Jaume Serra har tillsammans med den kinesiska influencern Lady Penguin skapat Jaume Serra Tulip Cava, som har gjort succé på den kinesiska marknaden. Nu lanseras det populära, vita mousserande vinet i Sverige.

Cavan är fruktig med behagliga bubblor och kommer i en unikt designad flaska prydd med ett fång vackra tulpaner i vitt och rosa. Tanken är att givaren ska vända upp och ned på buteljen och vips har den förvandlats till en dekorativ blomsterbukett.

– Tulpaner är omåttligt populära i Sverige och intresset för mousserande viner är stort. Därför är det extra roligt att Bodegas Jaume Serra har kombinerat dessa två favoriter. Flaskan är både dekorativ och fyndig samt känns festligare att ge bort än vanliga blommor. Dessutom smakar den gott, säger Marie-Louise Feiler, Senior Brand Manager på Altia.

Producenten Bodegas Jaume Serra ligger inte långt ifrån Barcelona och är vackert belägen högt upp på en kulle med utsikt över Medelhavet. Vineriet omgärdas av 125 hektar vinodlingar där de odlar druvorna Cabernet Sauvignon, Merlot, Tempranillo och Chardonnay. Deras främsta varumärke är Jaume Serra och Viña del Mar, och ursprungsbeteckningarna är D.O Penedès och Catalunya. Prisbelönta Bodegas Jaume Serra är en av Spaniens största cavaproducenter och deras källare har kapacitet för 60 miljoner flaskor.

Cava är en beteckning för ett spanskt mousserande vin som är framställt enligt den traditionella metoden. Det vill säga att, precis som med champagne, sker den andra jäsningen på flaska och lagras därefter på jästfällningen i minst 12 månader.

Jaume Serra Tulip Cava är ett trevligt, vitt mousserande vin. Den har en fruktig doft med inslag av persika, nektarin, citrus, äpplen och en lätt fläkt av blommor. Smaken är fruktig med behagliga bubblor och angenäm fruktsötma med inslag av citrus, persika och nektarin. Den passar som sällskapsdryck eller till rätter där det finns lite sötma och en aning kryddhetta.

Jaume Serra Tulip Cava
Pris: 99 kronor
Artikelnummer: 71062
Volym: 750 ml
Alkoholhalt: 11,5 %

För mer information, vänligen kontakta:
Marie-Louise Feiler, Senior Brand Manager
marie-louise.feiler@altiacorporation.com

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


På folk o folk har vi samlat alla produkter från tre bolag - Altia Sweden, Bibendum och Philipson Söderberg. Tillsammans kan vi erbjuda ett av Sveriges största dryckesutbud med både välkända varumärken och spännande nyheter.

Kontakter

Tove Wredler Wennström

Tove Wredler Wennström

Presskontakt Content Manager folk o folk +46 (0) 70 289 08 42

folk o folk

Anora Group är ett ledande företag inom vin- och sprit i Norden och en global föregångare inom hållbarhet. Deras marknadsledande portfölj består av egna ikoniska nordiska varumärken samt ett brett utbud av internationella vin- och spritvarumärken. Anora Group exporterar till över 30 marknader globalt. Företaget inkluderar även Anora industry- och logistikföretaget Vectura. År 2020 var Anoras sammanlagda nettoomsättning 6,4 miljarder kronor och företaget sysselsätter cirka 1100 anställda. Anora Groups aktier är noterade på Nasdaq Helsinki och Euronext Oslo.

www.anora.com

Anora Sweden
Sandhamnsgatan 63
115 28 Stockholm
Sweden