Gå direkt till innehåll
Gammel Dansk Limited Edition i exklusiv tappning

Pressmeddelande -

Gammel Dansk Limited Edition i exklusiv tappning

Historien om Gammel Dansk börjar 1961 då De Danske Spritfabriker ville skapa en mjuk men bitter sprit. Under tre års tid provades 300 ingredienser i ännu fler kombinationer innan resultatet var klart. Sextio år efter att projektet påbörjades lanserar nu Gammel Dansk sin första Limited Edition någonsin.

– Med Gammel Dansk Limited Edition vänder vi oss till livsnjutare som gärna avnjuter sin bitter i lugn och ro efter middagen. Produkten riktar sig direkt mot konnässörer för en upplevelse som aldrig tidigare funnits, säger Marcus Pedersen som är Senior Brand Manager för Gammel Dansk i Sverige.

Basen till den limiterade upplagan består av klassisk Gammel Dansk vars hemliga recept innehåller 29 olika örter, kryddor och blommor från hela världen. Smaksättningen har därefter utökats med färska rönnbär, manukahonung, hundraårig cognac, brasilianskt kaffe samt vaniljextrakt som lagrats på champagnefat. Avslutningsvis har Gammel Dansk Limited Edition fått vila på rostade whiskeyfat för att runda av smaken ytterligare.

Resultatet är en bitter med mörkt gyllene färg där smakbilden från originalet tydligt känns igen. Samtidigt uppvisar Gammel Dansk Limited Edition en högre komplexitet och fyllighet i kombination med mjukare sötma och längre eftersmak där toner av kaffe och cognac dröjer sig kvar.

"Med Gammel Dansk Limited Edition vänder vi oss till livsnjutare som gärna avnjuter sin bitter i lugn och ro efter middagen. Produkten riktar sig direkt mot konnässörer för en upplevelse som aldrig tidigare funnits."
- Marcus Pedersen, Senior Brand Manager för Gammel Dansk i Sverige


Gammel Dansk Limited Edition tillverkas endast i 1199 flaskor. 11 februari lanseras den i Systembolagets beställningssortiment i kraftigt begränsad upplaga. Priset är 1099 kronor för en flaska med 700 ml och artikelnumret är 8335701.


Snabbfakta:
11 februari lanseras en begränsad upplaga av Nordens mest kända bitter. Gammel Dansk Limited Edition tillverkas i endast 1199 flaskor varav 900 blir tillgängliga i Sverige. Smaksättningen består av allt från handplockade rönnbär till manukahonung och hundraårig cognac.

För mer information kontakta:
Marcus Pedersen, Senior Brand Manager på Arcus Sweden AB
Mobil: 0702 860 544
Mail: marcus.pedersen@arcussweden.se

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Arcus Sweden AB är ett helägt dotterbolag till ArcusGruppen. Koncernchef är Kenneth Hamnes. Bolaget startades 2002 och är ett av de ledande varumärkesföretagen på den svenska marknaden för alkoholhaltiga drycker. Arcus Sweden representerar dels Arcusgruppens egna varumärken så som Lysholm Linie, Braastad Congac, Aalborg och Gammel Dansk och har dels utvecklat samarbeten med några av de största och mest välkända sprit- och vinproducenterna i världen. 

Arcus strategi är att genom lokal marknadskompentens och fokus stärka och vidareutveckla våra egna och våra partners varumärken och därmed säkerhetsställa långsiktig tillväxt på den svenska marknaden.

Vår vision är att både våra kunder och uppdragsgivare skall uppfatta oss som den mest attraktiva partnern. Detta genom att erbjuda en stark varumärkesportfölj med både etablerade och marknadsledande varumärken och nya och innovativa produkter med potential för framtidspotential. Allt för att erbjuda konsumenterna och våra kunder ett sortiment av hög kvalitet som är både attraktivt och levande.

Kontakter

Monica Myrvold

Presskontakt Digital Marketing Manager +46 (0) 70 201 99 20
Tove Wredler Wennström

Tove Wredler Wennström

Presskontakt Content Manager folk o folk +46 (0) 70 289 08 42
Mikaela Lundén

Mikaela Lundén

Presskontakt Commercial Coordinator Spirits Sweden Press contact

Caroline Tull

Presskontakt Presskontakt 0761467436

folk o folk

Anora Group är ett ledande företag inom vin- och sprit i Norden och en global föregångare inom hållbarhet. Deras marknadsledande portfölj består av egna ikoniska nordiska varumärken samt ett brett utbud av internationella vin- och spritvarumärken. Anora Group exporterar till över 30 marknader globalt. Företaget inkluderar även Anora industry- och logistikföretaget Vectura. År 2020 var Anoras sammanlagda nettoomsättning 6,4 miljarder kronor och företaget sysselsätter cirka 1100 anställda. Anora Groups aktier är noterade på Nasdaq Helsinki och Euronext Oslo.

www.anora.com

Anora Sweden
Sandhamnsgatan 63
115 28 Stockholm
Sweden