Gå direkt till innehåll
FIREBALL SKAPAR RECEPT MED SVERIGES FRÄMSTA MATKREATÖRER

Pressmeddelande -

FIREBALL SKAPAR RECEPT MED SVERIGES FRÄMSTA MATKREATÖRER

29 oktober lanserar Fireball ett samarbete med några av Sveriges främsta matkreatörer i sociala medier. Under året skapas nya recept för amerikanska högtider där den heta och kryddiga whiskylikören är smaksättare. Först ut är Diana Dontsova som tagit fram recept med Fireball inför Halloween.

Fireball skapades redan på 1980-talet och slog igenom stort i USA för tio år sedan. Idag har den kanelkryddade whiskylikören blivit en global succé som både shot och drinkingrediens. Genom ett samarbete med svenska matkreatörer smaksätter nu Fireball maträtter och bakverk vilket skapar nya kreativa sätt att servera whiskylikören på.

– Smaken av kryddig kanel tillsammans med hettan från ingefära passar oväntat bra som smaksättare i mat, säger Victoria Sydorw, Brand Marketing Specialist på Arcus. Vi svenskar har verkligen tagit till oss den amerikanska kulturen och flera av deras stora högtider. Genom samarbetet mellan Fireball och våra skickliga matkreatörer vill vi inspirera till en helt ny smaksättning i kreativa recept.

Samarbetet startar med Diana Dontsova för Halloween och fortsätter sedan med nya matkreatörer för exempelvis Thanksgiving och Superbowl. Recepten publiceras i kreatörernas sociala egna mediekanaler.

Diana Dontsovas recept på pumpapaj med smak av Fireball

Pajdeg:

125 g smör

3 dl vetemjöl

3 msk strösocker


Fyllning:

ca 4 ½ dl pumpapuré (kokt och slätmixad butternut)

3 ägg

1 dl strösocker

½ dl råsocker

1 dl vispgrädde

1 tsk kanel

1 tsk ingefära, malen

1 tsk vaniljsocker

2 ½ msk Fireball

1 ½ msk vetemjöl


Topping:

15 stora marshmallows

50 g pekannötter


Gör så här:

  1. Börja med pajdegen. Nyp ihop smör, mjöl och socker. Ställ i kylen i ca 15 minuter.
  2. Sätt ugnen på 175 grader. Kavla ut degen och klä en pajform, ca 26 cm. Ställ formen i frysen i ca 5 minuter. Nagga degen och förgrädda pajskalet i ca 10 minuter.
  3. Skär bort pumpaskalet. Plocka bort pumpafröna och skär pumpaköttet i bitar. Koka den mjuk. Häll av vattnet och låt pumpan ånga av ordentligt. Mixa den slät med en stavmixer.
  4. Sätt ugnen på 200 g. Vispa ihop pumpapurén med Fireball och resten av ingredienserna. Fyll pajskalet med fyllningen. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter eller tills den inte längre är lös i mitten.

Toppa med hackade pekannötter och marshmallows. Använd en brännare och bränn av marshmallowsen strax före servering.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Anora Group är ett ledande företag inom vin- och sprit i Norden och en global föregångare inom hållbarhet. Deras marknadsledande portfölj består av egna ikoniska nordiska varumärken samt ett brett utbud av internationella vin- och spritvarumärken. Anora Group exporterar till över 30 marknader globalt. Företaget inkluderar även Anora industry- och logistikföretaget Vectura. År 2020 var Anoras sammanlagda nettoomsättning 6,4 miljarder kronor och företaget sysselsätter cirka 1100 anställda. Anora Groups aktier är noterade på Nasdaq Helsinki och Euronext Oslo. www.anora.com

Kontakter

Monica Myrvold

Presskontakt Digital Marketing Manager +46 (0) 70 201 99 20
Tove Wredler Wennström

Tove Wredler Wennström

Presskontakt Content Manager folk o folk +46 (0) 70 289 08 42
Mikaela Lundén

Mikaela Lundén

Presskontakt Commercial Coordinator Spirits Sweden Press contact

Caroline Tull

Presskontakt Presskontakt 0761467436

Relaterat innehåll

folk o folk

Anora Group är ett ledande företag inom vin- och sprit i Norden och en global föregångare inom hållbarhet. Deras marknadsledande portfölj består av egna ikoniska nordiska varumärken samt ett brett utbud av internationella vin- och spritvarumärken. Anora Group exporterar till över 30 marknader globalt. Företaget inkluderar även Anora industry- och logistikföretaget Vectura. År 2020 var Anoras sammanlagda nettoomsättning 6,4 miljarder kronor och företaget sysselsätter cirka 1100 anställda. Anora Groups aktier är noterade på Nasdaq Helsinki och Euronext Oslo.

www.anora.com

Anora Sweden
Sandhamnsgatan 63
115 28 Stockholm
Sweden