Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

​Finland firar 100 år av självständighet – det hyllas med jubileumsviner

Under 2017 firar Finland landets 100 år som självständig nation. Hundraårsminnet markerar den mest betydande högtiden för de senaste generationerna av finländare. Detta kommer att firas under hela året med bland annat ett brett kulturutbud i hela landet.

Som en officiell partner till jubileumsåret har Altia lanserat 2 viner från Bordeauxregionen för att fira hundraårsminnet. Ett rött och ett vitt. Denna vinregion var starkt representerad i den allra första prislistan från det finska monopolet daterad 1932. Den här regionen spelar såldedes en väldigt viktig roll i finländarnas vinkultur.

Etiketterna pryds av freskmålningar (Party i staden och Party på landet) av finska författaren, konstnären och illustratören Tove Janssom som framförallt är känd som skaparen av Mumintrollet. Finland firar sitt 100-årsjubileum som självständig nation under 2017. Altia har i samarbete med organisationen "The Finland 100 year" som ligger under det finska stadsrådets kansli tagit fram en rad jubileumsviner som bland annat skall ackompanjera de arrangemang och kulturella händelser som kommer att genomföras under hela jubileumsåret. Tove Jansson målade dessa efter Andra världskrigets slut och hennes målningar förde med sig hopp under dessa svåra tider. Freskerna är färgglada, fulla av glädje och gav hopp om en ljusare morgondag.

Vinerna har omsorgsfullt valts ut av vinexperter i en blindprovning av 12 vita och 12 röda viner.

Vinerna nedan lanseras i Sverige den 21 november. 


Wine Gallery Suomi Finland 100 Bordeaux Rouge

Doften är medelstor med inslag av mörka frukter, svarta vinbär och plommon samt en kryddig fatkaraktär. Smaken har en trevlig balans med inslag av svarta vinbär, mörka körsbär, plommon och en lätt kryddig karaktär från ekfaten.

Ursprung
Frankrike, Bordeaux, Haut-Médoc

Årgång
2014

Pris inkl. moms
149,00kr

Systembolaget nr.
78054


Wine Gallery Suomi Finland 100 Bordeaux Blanc

Doften är medelstor fräsch och fruktig med inslag av citrus, nyklippt gräs, gröna äpplen och en touch av gul stenfrukt. Smaken är torr med frisk syra och fina inslag av citron, grapefrukt, citrongräs och ett lätt blommigt inslag.

Ursprung
Frankrike, Bordeaux

Årgång
2015

Pris inkl. moms
149,00kr

Systembolaget nr.
78761


For more information, please contact:
Carin Widoff, Senior Brand Manager
carin.widoff@altiacorporation.com, 070-8761826

Ämnen

Kategorier


På folk o folk har vi samlat alla produkter från tre bolag - Altia Sweden, Bibendum och Philipson Söderberg. Tillsammans kan vi erbjuda ett av Sveriges största dryckesutbud med både välkända varumärken och spännande nyheter.

Kontakter

Monica Myrvold

Presskontakt Digital Marketing Manager +46 (0) 70 201 99 20
Tove Wredler Wennström

Tove Wredler Wennström

Presskontakt Content Manager folk o folk +46 (0) 70 289 08 42
Mikaela Lundén

Mikaela Lundén

Presskontakt Commercial Coordinator Spirits Sweden Press contact

Caroline Tull

Presskontakt Presskontakt 0761467436

folk o folk

Anora Group är ett ledande företag inom vin- och sprit i Norden och en global föregångare inom hållbarhet. Deras marknadsledande portfölj består av egna ikoniska nordiska varumärken samt ett brett utbud av internationella vin- och spritvarumärken. Anora Group exporterar till över 30 marknader globalt. Företaget inkluderar även Anora industry- och logistikföretaget Vectura. År 2020 var Anoras sammanlagda nettoomsättning 6,4 miljarder kronor och företaget sysselsätter cirka 1100 anställda. Anora Groups aktier är noterade på Nasdaq Helsinki och Euronext Oslo.

www.anora.com

Anora Sweden
Sandhamnsgatan 63
115 28 Stockholm
Sweden