Pressmeddelande -
Finbesök av självaste master blender på Mitt Kök mässan 7-10 november
Finbesök av självaste master blender på Mitt Kök 7-10 november.
Har du ofta undrat hur konjak produceras eller vad som skiljer konjak från armagnac eller är du kanske nyfiken på att prova lite exklusivare konjaksorter. Då har du chansen att lära dig mer på årets Mitt Kök mässa i Stockholm, som kommer att gästas av självaste Braastad Cognacs Master Blender, Richard Braastad.
Bakom Braastads monter kommer Richard att hålla provningar kontinuerligt i vår Tasting Lounge. Här kommer det bland annat att finnas möjlighet att prova sorter ut Braastads ordinarie sortiment, samt nyligen lanserade produkter så som Braastad Château du Triac och Braastad XO Superior. Ta chansen att lära dig mer om konjak och familjen Braastad, som driver konjakshuset än idag.
Biljetter finns att köpa i Braastads monter och varje provning tar ca 15-20 minuter. Håll utkik vid vår monter C15:21 för mer information och tider.
Familjen Braastad-En norsk framgångssaga i Frankrike
År 1899 flyttade Sverre Braastad från Gjörvik, norr om Oslo, till England och Tyskland för att studera. Han var passionerat intresserad av cognac, hade ett gott språköra och var dessutom utbildad inom handel. Sverra Braastad kom till Cognac, där hans bror Halfdan redan arbetade på ett cognacshus. Sverre arbetade till en början för cognacshuset Bisquit, men gifte sig så småningom med Edith
Ruosseau. Edith var barnbar till Médéric Tiffon, grundare av cognacshuset Tiffon, och år 1919 tog Sverre och Edith över driften av företaget. Släkten Braastad har stannat där sedan dess och idag är det i allra högsta grad ett av de få äkta cognacshus som existerar. De skördar sina egna druvor, destillerar, lagrar och buteljerar själva.
Braastad XO Superior 899kr, 700ml, 40%
Braastad XO Superior består av element hämtade från Grande Champagne, Petite Champagne,
Borderies samt Fins Bois. Denna konjak är blommig och elegant i stilen med en distinkt doft av torkad frukt med toner av jasmin och vanilj.
Art. nr 84234-01
Braastad Château du Triac, 1499kr, 700ml, 40%
Denna konjak är framställd av druvor odlade kring slottet Château du Triac. Den har en markant fatkaraktär efter en lagringstid på 50 år eller mer och har lagrats i mycket gamla fat med hög andel av Troncaisek. Blommiga toner och serveras gärna som digestif och avec.
Art nr: 84235-01
Ämnen
Kategorier
Regioner
Arcus Sweden AB är ett helägt dotterbolag till ArcusGruppen. Konsernchef är Otto Drakenberg. Bolaget startades 2002 och är ett av de ledande varumärkesföretagen på den svenska marknaden för alkoholhaltiga drycker. Arcus Sweden representerar dels Arcusgruppens egna varumärken så som Lysholm Linie, Braastad Congac, Aalborg och Gammel Dansk och har dels utvecklat samarbeten med några av de största och mest välkända sprit- och vinproducenterna i världen.
Arcus strategi är att genom lokal marknadskompentens och fokus stärka och vidareutveckla våra egna och våra partners varumärken och därmed säkerhetsställa långsiktig tillväxt på den svenska marknaden.
Vår vision är att både våra kunder och uppdragsgivare skall uppfatta oss som den mest attraktiva partnern. Detta genom att erbjuda en stark varumärkesportfölj med både etablerade och marknadsledande varumärken och nya och innovativa produkter med potential för framtidspotential. Allt för att erbjuda konsumenterna och våra kunder ett sortiment av hög kvalitet som är både attraktivt och levande.Mer information finns i ArcusGruppens årsredovisning 2013.