Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Explorer Vodka byter glas mot PET-flaska – klassiker gör grönt statement

Den 1 mars kommer en historisk förändring ske på Systembolagets hyllor. Då börjar den svenska klassikern Explorer Vodka säljas i PET-flaska.

– Det här är ett grönt statement, säger Caroline Grundström, Senior Brand Manager för Explorer hos Altia Sweden. Vi vill göra ExplorerVodka så skonsammot miljön som möjligt och PET-flaskan har mängder av fördelar framför glas. Utsläppen av växthusgaser minskar med hela 45 procent och tillverkningsprocessen kräver 23 procent lägre energiförbrukning jämfört med glas.

För den miljömedvetne konsumenten

– Vi är Sveriges mest sålda vodka så den här åtgärden kommer få avsevärda positiva konsekvenser för miljön, säger Caroline Grundström. Förra året sålde vi nära en miljon 700 ml-flaskor och det är också dem vi börjar med att byta till PET-flaska. 

Bytet medför också att flaskan blir lättare och i princip okrossbar vilket kommer att förenkla transport, hantering och ergonomi för såväl fraktbolag som privatpersoner. PET-flaskor blir också återvunna i högre utsträckning än glas.

– Det är dessutom ett sätt att utveckla varumärket, säger Caroline Grundström. Vi har en tämligen ung och miljömedveten målgrupp. Jag tror att de kommer att välkomna den här förändringen.

Blev snabbt svenskens favoritvodka

Explorer är en kvalitetsvodka tillverka genom kontinuerlig destillation av högklassigt vete. Smaken är ren, mjuk och rund med en viss sädeskaraktär och en svag sötma. Den rena smaken gör att Explorer är väl lämpad som bas i groggar och drinkar av alla dess slag. Explorer skapades 1958 och blev snabbt svenskens favoritvodka, det är den fortfarande. Grundtanken från 50-talet håller än: en prisvärd och ren vodka som gjord att blanda drinkar på.

Skeppet seglar vidare

Skeppet och seglet ritades ursprungligen av Sigvard Bernadotte och är Explorers signum. Dagens moderniserade etikett är framtagen av reklambyrån Zellout. Priset förändras inte men flaskorna får nya artikelnummer på Systembolaget.Vodka Explorer Original

Artikelnr: 154-01
Pris: 191:- (ex. pant)

Explorer Vodka Lime/Strawberry
Artikelnr: 110-01
Pris: 205:- (ex. pant)

Ämnen

Kategorier


Altia Sweden AB är ett helägt dotterbolag till Altia Plc i Finland. Altia Plc är ett företag som producerar, distribuerar, marknadsför och säljer alkoholhaltiga drycker i Norden och de baltiska länderna. Altia Plc:s egna varumärken inkluderar bl.a. Blossa, Grönstedts, Koskenkorva, O.P. Anderson, Explorer och Chill Out. Företaget representerar också andra internationella kvalitetsvarumärken från hela världen.  www.altiacorporation.com

Kontakter

Tove Wredler Wennström

Tove Wredler Wennström

Presskontakt Content Manager folk o folk +46 (0) 70 289 08 42

folk o folk

Anora Group är ett ledande företag inom vin- och sprit i Norden och en global föregångare inom hållbarhet. Deras marknadsledande portfölj består av egna ikoniska nordiska varumärken samt ett brett utbud av internationella vin- och spritvarumärken. Anora Group exporterar till över 30 marknader globalt. Företaget inkluderar även Anora industry- och logistikföretaget Vectura. År 2020 var Anoras sammanlagda nettoomsättning 6,4 miljarder kronor och företaget sysselsätter cirka 1100 anställda. Anora Groups aktier är noterade på Nasdaq Helsinki och Euronext Oslo.

www.anora.com

Anora Sweden
Sandhamnsgatan 63
115 28 Stockholm
Sweden