Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

​Expedition Torrontés Chardonnay – nyhet från Argentina på klimatsmart tetra

Expedition Torrontés Chardonnay är en nyhet på klimatsmart 1-liters tetra från Argentinas mest populära vinhus. Det fruktiga vinet är prisvärt och mångsidigt och passar utmärkt att dricka som det är eller till kyckling, fisk och vegetariska rätter. Expedition Torrontés Chardonnay har en medelstor och fruktig doft med inslag av päron, citrus och blommor. Smaken är fräsch och fruktig med toner av tropisk frukt, blommor och citrus.

Expedition Torrontés Chardonnay är det första vinet i serien Expedition, en rad viner som utforskar världens mest populära vinregioner, och den första expeditionen besöker Finca Las Moras vackra vingårdar i Argentina. Expedition är Fair for Life-certifierad, vilket betyder att man arbetar för en värld där handel är en drivkraft för positiv och hållbar utveckling för människor och deras miljö.

Expedition Torrontés Chardonnay lanseras i klimatsmart 1-liters tetra och designen illustrerar expeditionen med en lokal karta med minnesvärda landmärken. ”Det är mycket focus på klimatsmarta förpackninger just nu. Därför är det superroligt att Expedition är den första tetran som lanseras på Systembolaget på fyra år!” -säger Flavia Bergström, Senior Brand Manager på Altia Sweden.

Expedition Torrontés Chardonnay är aromatisk och mycket fruktig med en trevlig fruktsötma som balanseras väl av vinets fräscha syra. I smaken finns toner av päron, tropisk frukt, blommor och citrus.

Finca Las Moras blev utsedda till årets vinproducent i Argentina 2013 och man exporterar sina viner till 45 olika länder. Deras vingårdar ligger cirka 20 km från staden San Juan i Argentina. San Juan är Argentinas näst största vindistrikt, beläget norr om Mendoza och står för cirka 25 procent av landets vinproduktion.

Finca Las Moras har cirka 1400 hektar av vingårdar planterade i dalarna Pedernal, Zonda och Tulum. Tack vare att alla dessa ligger mellan 650 meter till 1350 meter över havet så kompenserar den höga höjden för det varma klimatet som råder i San Juan. Det torra klimatet ger bättre förutsättningar för ekologisk och hållbar odling och här ligger Finca Las Moras i framkant. Moras betyder mullbär på spanska och eftersom det kring vingårdarna växer rikligt av dessa träd har de fått ge vinhuset dess namn.

Expedition Torrontés Chardonnay finns i Systembolagets ordinarie sortiment fr.o.m. den 1 mars. En tetraförpackning à 1 liter kostar 69 kr och artikelnumret är 6259.

För mer information och varuprover, vänligen kontakta:
Flavia Bergström, Senior Brand Manager, Altia Sweden
070-508 13 39
flavia.bergstrom@altiacorporation.com

Ämnen

Kategorier


På folk o folk har vi samlat alla produkter från tre bolag - Altia Sweden, Bibendum och Philipson Söderberg. Tillsammans kan vi erbjuda ett av Sveriges största dryckesutbud med både välkända varumärken och spännande nyheter.

Kontakter

Tove Wredler Wennström

Tove Wredler Wennström

Presskontakt Content Manager folk o folk +46 (0) 70 289 08 42

folk o folk

Anora Group är ett ledande företag inom vin- och sprit i Norden och en global föregångare inom hållbarhet. Deras marknadsledande portfölj består av egna ikoniska nordiska varumärken samt ett brett utbud av internationella vin- och spritvarumärken. Anora Group exporterar till över 30 marknader globalt. Företaget inkluderar även Anora industry- och logistikföretaget Vectura. År 2020 var Anoras sammanlagda nettoomsättning 6,4 miljarder kronor och företaget sysselsätter cirka 1100 anställda. Anora Groups aktier är noterade på Nasdaq Helsinki och Euronext Oslo.

www.anora.com

Anora Sweden
Sandhamnsgatan 63
115 28 Stockholm
Sweden