Gå direkt till innehåll
En klassisk London Dry Gin lanseras i ny skepnad

Pressmeddelande -

En klassisk London Dry Gin lanseras i ny skepnad

I början av mars rullar en ny design ut för klassikern Star Dry Gin. Produkten har funnits på marknaden ända sedan 1933 och introducerades av dåtidens Vin & Sprit. Star Dry Gin har genom åren presenterats med hjälp av ett antal olika flaskor och etiketter men alltid varit en storsäljare. Den senaste designförändringen gjordes 2010.

Etiketten är framtagen av designbyrån Motherland som beskriver sina tankar bakom designen såhär:

”Vi har återbördat produktens arv och ursprung som en London Dry Gin"

"Från en anonym och prål-lyxig design i budgetform till en mer stadig, ursprungstypisk klassiker med ett tydligt brittiskt arv där flaskans nya form spelar en stor roll.

Designmässigt är nya Star Dry Gin mycket inspirerad från den handtextade typografin på de tidigaste tunnelbane- & busstrafikens skyltar i London, men även element från den första Star Dry Gin på 1930-talet finns också med." Hans Knutsson, Design Director Motherland

Star Dry Gin säljs i 70cl och 35cl flaska och är en mycket prisvärd London Dry Gin. Smaksprofilen är en klassisk Gin-doft med mycket enbär och toner av citrus och koriander. I flaskan hittar vi en mjuk och len gin med lätta toner av angelika- och lakrisrot.

Vi är mycket spända för hur den nya designen av Star Dry Gin kommer att tas emot. Det är alltid en utmaning att byta skepnad för en så klassisk produkt som denna. Förändringen ger produkten ett lyft som gör att den står sig väl mot marknadens olika ginvarianter, såväl idag som ett bra tag framöver. Alexandra Wachtmeister, Brand Manager


För mer information vänligen kontakta Alexandra Wachtmeister, alexandra.wachtmeister@arcus.no, +46 767 79 39 00


Namn: Star Dry Gin

Storlek: 70cl, 35cl

Artikelnummer: 30-01, 30-02

Alkoholhalt: 37,5%

Ämnen

Kategorier

Regioner


Arcus Sweden AB är ett helägt dotterbolag till ArcusGruppen. Konsernchef är Kenneth Hamnes Hamnes. Bolaget startades 2002 och är ett av de ledande varumärkesföretagen på den svenska marknaden för alkoholhaltiga drycker. Arcus Sweden representerar dels Arcusgruppens egna varumärken så som Lysholm Linie, Braastad Congac, Aalborg och Gammel Dansk och har dels utvecklat samarbeten med några av de största och mest välkända sprit- och vinproducenterna i världen. 
Arcus strategi är att genom lokal marknadskompentens och fokus stärka och vidareutveckla våra egna och våra partners varumärken och därmed säkerhetsställa långsiktig tillväxt på den svenska marknaden.

Vår vision är att både våra kunder och uppdragsgivare skall uppfatta oss som den mest attraktiva partnern. Detta genom att erbjuda en stark varumärkesportfölj med både etablerade och marknadsledande varumärken och nya och innovativa produkter med potential för framtidspotential. Allt för att erbjuda konsumenterna och våra kunder ett sortiment av hög kvalitet som är både attraktivt och levande.

Kontakter

Monica Myrvold

Presskontakt Digital Marketing Manager +46 (0) 70 201 99 20
Tove Wredler Wennström

Tove Wredler Wennström

Presskontakt Content Manager folk o folk +46 (0) 70 289 08 42
Mikaela Lundén

Mikaela Lundén

Presskontakt Commercial Coordinator Spirits Sweden Press contact

Caroline Tull

Presskontakt Presskontakt 0761467436

folk o folk

Anora Group är ett ledande företag inom vin- och sprit i Norden och en global föregångare inom hållbarhet. Deras marknadsledande portfölj består av egna ikoniska nordiska varumärken samt ett brett utbud av internationella vin- och spritvarumärken. Anora Group exporterar till över 30 marknader globalt. Företaget inkluderar även Anora industry- och logistikföretaget Vectura. År 2020 var Anoras sammanlagda nettoomsättning 6,4 miljarder kronor och företaget sysselsätter cirka 1100 anställda. Anora Groups aktier är noterade på Nasdaq Helsinki och Euronext Oslo.

www.anora.com

Anora Sweden

Sandhamnsgatan 63
115 28 Stockholm
Sweden