Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Ekologiskt rosébubbel med fransk elegans.

Pierre Olivier Cuvée Rosé Prestige Brut är ett friskt mousserande vin från Frankrike. Druvorna är noggrant utvalda och odlas ekologiskt. Med dess fruktiga doft och bäriga smak passar vinet perfekt till allt från sommarens apéritif till skaldjursmiddagar.

Perfekt till apéritif och somriga rätter

Pierre Olivier Rosé Prestige har en stor och fruktig doft med inslag av persikor, nektarin och röda bär. Smaken är bärig, mycket frisk, torr och ungdomlig och har inslag av hallon, litchi och persika samt örter. Ett mousserande vin som passar utmärkt som apéritif, till sommarens buffémat och till rätter med skaldjur eller fågel, exempelvis räk- eller cesarsallad och ugnsbakad lax med sommarprimörer.

Tillverkning

Pierre Olivier Cuvée Rosé Prestige tillverkas enligt Charmatmetoden av utvalda ekologiskt odlade blåa druvor. Vinet får sin vackra blekrosa färg genom en korttidsmacerering med druvans skal.

Efter en noggrann kontrollerad jäsning görs en varsam cuvée för att sedan läggas på en andra jäsning i en sluten trycktank. Den långsamma andra jäsningen bildar vinets behagliga kolsyra och ytterligare drygt en procent i alkohol.

Om Pierre Olivier

Pierre Olivier produceras av familjeföretaget Grand Chais de France, ett ungt vinföretag som grundades 1979 och numera äger 3300 hektar runt hela Frankrike. Pierre Olivier Cuvée Rosé Prestige Brut har tagits fram specifikt för den svenska marknaden i samarbete med en professionell provsmakningspanel. Visionen var att skapa ett vin med en fin fräschör och bra balans i en bärig stil och lång fruktig, frisk eftersmak.

Pierre Olivier Cuvée Rosé Prestige lanseras i Systembolagets beställningssortiment under april 2019.

Produktinformation:
Pierre Olivier Cuvée Rosé Prestige Brut
Artikelnr: 76086
Pris: 99 kr
Volym: 750 ml
Producent: Pierre Olivier
Ursprung: Frankrike, Vin de France
Sockerhalt: Mindre än 12,1 g/l
Alkoholhalt: 11%

För mer information, vänligen kontakta:
Flavia Bergström, Senior Brand Manager
070- 508 13 39
flavia.bergstrom@altiacorporation.com

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


På folk o folk har vi samlat alla produkter från tre bolag - Altia Sweden, Bibendum och Philipson Söderberg. Tillsammans kan vi erbjuda ett av Sveriges största dryckesutbud med både välkända varumärken och spännande nyheter.

Kontakter

Tove Wredler Wennström

Tove Wredler Wennström

Presskontakt Content Manager folk o folk +46 (0) 70 289 08 42

folk o folk

Anora Group är ett ledande företag inom vin- och sprit i Norden och en global föregångare inom hållbarhet. Deras marknadsledande portfölj består av egna ikoniska nordiska varumärken samt ett brett utbud av internationella vin- och spritvarumärken. Anora Group exporterar till över 30 marknader globalt. Företaget inkluderar även Anora industry- och logistikföretaget Vectura. År 2020 var Anoras sammanlagda nettoomsättning 6,4 miljarder kronor och företaget sysselsätter cirka 1100 anställda. Anora Groups aktier är noterade på Nasdaq Helsinki och Euronext Oslo.

www.anora.com

Anora Sweden

Sandhamnsgatan 63
115 28 Stockholm
Sweden