Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Ekologisk nyhet från Italien – Patchwork, vinet till vego!

Patchwork är en vinserie som matchar vegokökets alla smakriktningar och tillagningssätt, en vinserie vars ambition är att bredda synen på vilken typ av viner som passar till vegetarisk mat.

Under hösten 2016 utökar varumärket sin vinserie och lanserar en nyhet hos Systembolaget, Patchwork Marche Sangiovese Organic – ett ekologiskt, veganvänligt italienskt vin som finns på både flaska och på box.

Patchwork Marche Sangiovese Organic är fruktig med inslag av mörka skogsbär, körsbär och örter. Smaken är medelfyllig, kryddig och fruktig med trevliga inslag av mörka bär, choklad och en touch av örter.

Vinet fungerar utmärkt till lite kraftigare vegetarisk mat så som höstens långkok och mustiga grytor.

Patchwork (flaska) 76750 78:-

Patchwork Marche (box) 76750 209:-

Patchwork har också utvecklat en smakguide som utmanar Systembolagets idé och visar på att bredden av smaker och tillagningssätt i vegoköket behöver matchas i vinutbudet. Och att det är tillagningsmetoden som är central snarare än råvaran. Vegoköket erbjuder sex smakgrupper att välja vin till: kokt, grillat, stekt&friterat, ugnsbakat, plockmat samt sallad&rawfood.

I Systembolagets smakguide finns det idag bara en enda symbol för viner som ska passa till vegetarisk mat, säger Carin Widoff, Senior Brand Manager på Altia som producerar Patchwork. Det innebär att alla viner som pryds med bilden av en rödbeta skulle passa all vegetarisk och vegan mat oavsett ingredienser och tillagningsmetod. Självklart är det ju inte så!

Med vinet Patchwork vill vi inspirera till att välja mer grönt på tallriken och därför jobbar vi med att matcha vårt vin med vegetariska recept, berättar Carin.

För mer information om Patchwork Marche Sangiovese Organic, högupplösta bilder och prover – kontakta gärna Maria Lager, maria@prettopr.com, 076 852 22 33.

Ämnen

Kategorier


På folk o folk har vi samlat alla produkter från tre bolag - Altia Sweden, Bibendum och Philipson Söderberg. Tillsammans kan vi erbjuda ett av Sveriges största dryckesutbud med både välkända varumärken och spännande nyheter.

Kontakter

Monica Myrvold

Presskontakt Digital Marketing Manager +46 (0) 70 201 99 20
Tove Wredler Wennström

Tove Wredler Wennström

Presskontakt Content Manager folk o folk +46 (0) 70 289 08 42
Mikaela Lundén

Mikaela Lundén

Presskontakt Commercial Coordinator Spirits Sweden Press contact

Caroline Tull

Presskontakt Presskontakt 0761467436

Relaterat innehåll

folk o folk

Anora Group är ett ledande företag inom vin- och sprit i Norden och en global föregångare inom hållbarhet. Deras marknadsledande portfölj består av egna ikoniska nordiska varumärken samt ett brett utbud av internationella vin- och spritvarumärken. Anora Group exporterar till över 30 marknader globalt. Företaget inkluderar även Anora industry- och logistikföretaget Vectura. År 2020 var Anoras sammanlagda nettoomsättning 6,4 miljarder kronor och företaget sysselsätter cirka 1100 anställda. Anora Groups aktier är noterade på Nasdaq Helsinki och Euronext Oslo.

www.anora.com

Anora Sweden
Sandhamnsgatan 63
115 28 Stockholm
Sweden