Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

​Don Simon Premium Sangria - nyhet i elegant förpackning.

När romarna invaderade Spanien 207 år f.Kr. planterade de även de första vinplantorna i landet. Vinodlingarna blev en del av Spanien, och lokalbefolkningen började så småningom tillsätta citrusfrukter, kryddor och andra ingredienser i det röda vinet. De kallade drycken för sangria efter sangre, som är spanskans ord för blod och syftar till vindryckens röda färg. När sangria sedan serverades på utställningen World’s Fair i New York 1964 blev den en stor succé, och har sedan dess varit en populär dryck över hela världen.

Don Simon Premium Sangria är en nyhet i en elegant och somrig flaska från Spaniens största vinhus. Premiumsangrian är fräsch, god och håller hög kvalitet. Den har en omsorgsfull blandning av kryddor, frukt och socker, samt en lätt kolsyra. Sangrian har en välbalanserad doft av mörka bär, körsbär, citron, kanel, kryddpeppar, vanilj och frukt. Smaken har en trevlig sötma som piggas upp av den lätta kolsyran. I den fruktiga eftersmaken finner man inslag av mörka bär, pomeranskryddor och frukt.

Servera sangrian kall med mycket is och garnera gärna med färska frukter eller bär. Don Simon Premium Sangria passar även bra till mat med tydlig sötma.

J. García Carríon, som producerar Don Simon Premium Sangria, grundades 1890 i Jumilla i Spanien av José García-Carrión. Sedan dess har J. García Carríon vuxit och är idag det största vinföretaget i Europa och det femte största i världen. De har försäljning till 130 länder på 5 kontinenter och äger bland annat vingårdar och vinerier i tio spanska D.O-områden: Rioja, Ribera del Duero, Cava, Penedès, Valdepeñas, La Manca, Jumilla, Rueda och Toro.

Produktinformation:

Don Simon Premium Sangria
Artikelnr: 72184
Pris: 99 kr
Ursprung: Spanien
Alkoholhalt: 8,5 %

Mer information, vänligen kontakta:

Nina Olsson, PR-byrån Mafioso
070-310 41 18
nina@mafioso.se

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


På folk o folk har vi samlat alla produkter från tre bolag - Altia Sweden, Bibendum och Philipson Söderberg. Tillsammans kan vi erbjuda ett av Sveriges största dryckesutbud med både välkända varumärken och spännande nyheter.

Presskontakt

Tove Wredler Wennström

Tove Wredler Wennström

Presskontakt Content Manager folk o folk +46 (0) 70 289 08 42

folk o folk

Anora Group är ett ledande företag inom vin- och sprit i Norden och en global föregångare inom hållbarhet. Deras marknadsledande portfölj består av egna ikoniska nordiska varumärken samt ett brett utbud av internationella vin- och spritvarumärken. Anora Group exporterar till över 30 marknader globalt. Företaget inkluderar även Anora industry- och logistikföretaget Vectura. År 2020 var Anoras sammanlagda nettoomsättning 6,4 miljarder kronor och företaget sysselsätter cirka 1100 anställda. Anora Groups aktier är noterade på Nasdaq Helsinki och Euronext Oslo.

www.anora.com

Anora Sweden
Sandhamnsgatan 63
115 28 Stockholm
Sweden