Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

​Curiosity Purrfect Blend – Ett fruktigt vin för kattälskare

Katten är vårt mest populära husdjur. Uppskattningsvis finns det 1,2 miljoner katter i de svenska hemmen. Nu presenteras ett särskilt vin för alla som gillar våra söta fyrbenta vänner. Curiosity Purrfect Blend är ett mjukt och fruktigt rött vin från Spanien som passar utmärkt att njuta av vid sommarens alla begivenheter.

Katter får oss att må bra. Gulliga, roliga och charmiga fotografier på de söta små djuren laddas upp och delas i oändlighet isocial media. Kattbilder har blivit synonyma med att vilja sprida vänlighet, kärlek och fredsbudskap som kontrast till allt hat och illdåd som figurerar på nätet.

– Vår avsikt var att skapa ett vin med en smak som kan uppskattas av många. Även priset är angenämt. Det är ett av Systembolagets mest prisvänliga bag-in-box-viner, berättar Flavia Bergström, Senior Brand Manager på Altia.

Namnet Curiosity är inspirerat av det engelska ordspråket ”Curiosity killed the cat”. Den ursprungliga betydelsen hänför sig till en pjäs från 1600-talet av dramatikern Ben Jonson. Originalrepliken löd ”care kills a cat”, där ”care i det här fallet betyder oro. Innebörden av talesättet är alltså att man inte ska oroa sig för mycket.

– Att inte oroa sig i onödan, slappna av och njuta är något som vi tycker går hand i hand med ett gott rött vin som Curiosity, säger Flavia Bergström.

Vinet är producerat i Spanien av omsorgsfullt utvalda druvor av sorterna Tempranillo och Bobal. Tempranillo är Spaniens mest odlade druvsort och ger viner av hög kvalitet och stor lagringsförmåga. Ursprunget är norra Spanien, men finns numera i många andra spanska vinområden och även utanför landets gränser. Bobal är en kraftig blå druva som har lätt att reproducera sig. Den härstammar från regionen Utiel-Requena som ligger i den östra delen av provinsen Valencia.

Curiosity Purrfect Blend är ett mjukt, smakrikt och fruktigt vin med inslag av vinbär, hallon och kryddor. Det passar till lättare och medelkraftiga kötträtter, pizza, charkuterier, men även smakrika pastarätter. Nygrillade kycklingbröst med bakad potatis och en klick vitlökssmör eller klassiska spanska tapas gör sig mycket väl till Curiosity. Förpackningen är en bag-in-box och lämpar sig mycket bra till både sommarstugan och husvagnen eller i picknickkorgen på utflykter och äventyr i naturen.

Curiosity Purrfect Blend finns i Systembolagets beställningssortiment. Priset är 149 kronor för en bag-in-box på 3 liter. Artikelnummer är 74657-08.

För mer information, vänligen kontakta:
Flavia Bergström, Senior Brand Manager, Altia
Flavia.Bergstrom@altiacorporation.com
+46 070 508 13 39

Ämnen

Kategorier


På folk o folk har vi samlat alla produkter från tre bolag - Altia Sweden, Bibendum och Philipson Söderberg. Tillsammans kan vi erbjuda ett av Sveriges största dryckesutbud med både välkända varumärken och spännande nyheter.

Kontakter

Monica Myrvold

Presskontakt Digital Marketing Manager +46 (0) 70 201 99 20
Tove Wredler Wennström

Tove Wredler Wennström

Presskontakt Content Manager folk o folk +46 (0) 70 289 08 42
Mikaela Lundén

Mikaela Lundén

Presskontakt Commercial Coordinator Spirits Sweden Press contact

Caroline Tull

Presskontakt Presskontakt 0761467436

folk o folk

Anora Group är ett ledande företag inom vin- och sprit i Norden och en global föregångare inom hållbarhet. Deras marknadsledande portfölj består av egna ikoniska nordiska varumärken samt ett brett utbud av internationella vin- och spritvarumärken. Anora Group exporterar till över 30 marknader globalt. Företaget inkluderar även Anora industry- och logistikföretaget Vectura. År 2020 var Anoras sammanlagda nettoomsättning 6,4 miljarder kronor och företaget sysselsätter cirka 1100 anställda. Anora Groups aktier är noterade på Nasdaq Helsinki och Euronext Oslo.

www.anora.com

Anora Sweden
Sandhamnsgatan 63
115 28 Stockholm
Sweden