Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

CHILL OUT i ny outfit, från topp till tå – boxarna har fått både ny design, nya namn och ny smart funktion

Svenskarna älskar boxviner och varje år säljs det 104 miljoner liter boxvin på Systembolaget. CHILL OUT är Sveriges största vinserie med en försäljning på 4,3 miljoner liter på bag-in-box förra året. Lagom till sommarens fester kommer samtliga vinboxar från CHILL OUT att finnas i butik med både nytt utseende, nya namn och ny smart funktion.

Vinboxen Chill Out Smooth & Soft var först ut och har sedan juni 2013 funnits ute i butik med ny design och med en ny smart funktion för enklare återvinning, en s.k. rip tape. Nu kommer även de övriga tre vinboxarna uppdaterade i samma manér.  

Rivningsfunktionen rip tape består av en flik i kartongen som man drar i så att toppen lossnar och det blir enkelt att plocka ut plasten. På så sätt kan materialen sorteras var för sig och återvinnas. Nu blir alltså alla CHILL OUTs vinboxar lättare att återvinna!

CHILL OUT var det första livsstilsvarumärket inom vin och var nytt och unikt när det lanserades 2002 i Sverige. CHILL OUT står fortfarande för det som själva namnet säger; ett avslappnat, njutbart och socialt sätt att umgås på. Den nya designen vill förstärka och modernisera den känslan. Inte göra vin för komplicerat. De nya namnen syftar till att tydliggöra de populära vinernas smakprofil och på så vis underlätta ytterligare för konsumenterna i dagens djungel av viner.

Chill Out Smooth & Soft Cabernet Sauvignon, artikelnr 6873. Pris: 189 SEK/3 liter bag in box.
Chill Out Delicate & Fruity Shiraz Rosé, artikelnr 3105. Pris 189 SEK / 3 liter bag-in-box.
Chill Out Fresh & Fruity Chardonnay, artikelnr 22280. Pris 189 SEK / 3 liter bag-in-box.
Chill Out Dark & Generous Shiraz, artikelnr 22826. Pris 189 SEK / 3 liter bag-in-box.

Kort om CHILL OUT
- Sveriges största vinserie med en bredd av smakstilar och vinländer.
- Finns som mousserande, vitt, rött, rosé och alkoholfritt.
- Finns i förpackningarna pet-flaska, glasflaska och bag-in-box (i Sverige), men även i pouch (påse) i övriga nordiska länder.

 

För mer information vänligen kontakta:
Carin Widoff, Senior Brand Manager, Altia Sweden AB, carin.widoff@altiacorporation.com
Tove Wredler Wennström, Communications Manager, Altia Sweden, e-post: tove.wredler@altiacorporation.com

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Altia Sweden AB är ett helägt dotterbolag till Altia Plc i Finland. Altia Plc är ett företag som producerar, distribuerar, marknadsför och säljer alkoholhaltiga drycker i Norden och de baltiska länderna. Altia Plc:s egna varumärken inkluderar bl.a. Blossa, Grönstedts, Koskenkorva, O.P. Anderson, Explorer och Chill Out. Företaget representerar också andra internationella kvalitetsvarumärken från hela världen.  www.altiacorporation.com

Kontakter

Tove Wredler Wennström

Tove Wredler Wennström

Presskontakt Content Manager folk o folk +46 (0) 70 289 08 42

folk o folk

Anora Group är ett ledande företag inom vin- och sprit i Norden och en global föregångare inom hållbarhet. Deras marknadsledande portfölj består av egna ikoniska nordiska varumärken samt ett brett utbud av internationella vin- och spritvarumärken. Anora Group exporterar till över 30 marknader globalt. Företaget inkluderar även Anora industry- och logistikföretaget Vectura. År 2020 var Anoras sammanlagda nettoomsättning 6,4 miljarder kronor och företaget sysselsätter cirka 1100 anställda. Anora Groups aktier är noterade på Nasdaq Helsinki och Euronext Oslo.

www.anora.com

Anora Sweden
Sandhamnsgatan 63
115 28 Stockholm
Sweden