Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Chill Out-familjen fortsätter att växa – i oktober är det premiär för nya ekologiska Chill Out Mountains

Vinerna i Chill Out-familjen fortsätter att stärka sin position som svenskarnas favoritval när det gäller gott och prisvärt vin. Flera av Chill Out-vinerna återfinns på topplistorna över Systembolagets försäljning inom respektive kategori. Nu är det dags för en spännande nykomling. I oktober introduceras det helt igenom ekologiska Chill Out Mountains Malbec, en fruktig argentinare som producerats i balans med naturen.   

Efterfrågan på ekologiska vinalternativ fortsätter att öka. Systembolagets försäljning av ekologiskt odlatvin har ökat med 39,7 procent under 2010 jämfört med 2009 och utgjorde 2010 4,7 procent av den totala vinförsäljningen. Branschbedömare räknar med att den trenden förstärks ytterligare när försäljningen 2011 summeras.

 ”Trenden mot att allt fler kunder aktivt söker och väljer ekologiska alternativ, är väldigt tydlig. Tidigare har en stor del av diskussionen kring ekologiska varor och ekologisk produktion mest handlat om mat, men vi märker nu hur detta i allt större utsträckning påverkar konsumenternas val även när det handlar om dryck”, säger Christina Billing-Tegner, Business Manager på Altia Sweden. ”Därför känns det naturligtvis extra kul att kunna förstärka Chill Out-familjen med ett nytt vin som är gott, prisvärt och i allra högsta grad ekologiskt.”.

Chill Out Mountains Malbec är gjord på 85% Malbec och 15% Syrah. Druvorna är ekologiskt odlade och kommer från Pocito District i San Juan, från vingårdar som ligger 650 meter över havet. Druvorna skördas för hand och vinigården bevattnas från bergskedjan Anderna. Vinet är fruktigt, friskt och balanserat med inslag av plommon och kryddor. Det passar perfekt till höstens grytor.

Chill Out Mountains Malbec har artikelnummer 6146 och kostar 62 kronor. 

För mer information, pressbilder eller produktprov, vänligen kontakta:

Christina Billing-Tegner, Business Manager Altia Sweden
Tel: 070-301 22 48, E-post: christina.billing-tegner@altiacorporation.com

Rosen Guggenheimer Lindow, presskontakt K Communication                             Telefon:070-453 47 59, E-post: rosen@kcommunication.se

Ämnen

Kontakter

Monica Myrvold

Presskontakt Digital Marketing Manager +46 (0) 70 201 99 20
Tove Wredler Wennström

Tove Wredler Wennström

Presskontakt Content Manager folk o folk +46 (0) 70 289 08 42
Mikaela Lundén

Mikaela Lundén

Presskontakt Commercial Coordinator Spirits Sweden Press contact

Caroline Tull

Presskontakt Presskontakt 0761467436

folk o folk

Anora Group är ett ledande företag inom vin- och sprit i Norden och en global föregångare inom hållbarhet. Deras marknadsledande portfölj består av egna ikoniska nordiska varumärken samt ett brett utbud av internationella vin- och spritvarumärken. Anora Group exporterar till över 30 marknader globalt. Företaget inkluderar även Anora industry- och logistikföretaget Vectura. År 2020 var Anoras sammanlagda nettoomsättning 6,4 miljarder kronor och företaget sysselsätter cirka 1100 anställda. Anora Groups aktier är noterade på Nasdaq Helsinki och Euronext Oslo.

www.anora.com

Anora Sweden
Sandhamnsgatan 63
115 28 Stockholm
Sweden