Gå direkt till innehåll
Buffalo Trace utnämnt till Årets Amerikanska Destilleri Av Whisky Magazine

Pressmeddelande -

Buffalo Trace utnämnt till Årets Amerikanska Destilleri Av Whisky Magazine

Frankfort, Franklin County, Kentucky (18 februari 2020)

Den amerikanska tävlingen Icons of Whisky, som arrangeras av Whisky Magazine, utnämnde nyligen destilleriet Buffalo Trace till årets destilleri och årets besöksattraktion 2020 vid en ceremoni i New York City. Tidningen utsåg också E.H. Taylor, Jr. Straight Rye till bästa amerikanska rye whisky 2020.

– Teamet på Buffalo Trace vill leverera högsta kvalitet, oavsett om det handlar om våra whiskysorter eller besöksupplevelsen på vårt destilleri. Vi är självklart hedrade över att vårt arbete uppmärksammas, säger Master Distiller Harlen Wheatley. – Utnämningarna sporrar oss att fortsätta investera i destilleriet, öka whiskyproduktionen, hålla en konsekvent hög kvalitetsnivå, experimentera för att skapa något nytt – och vinna ännu fler priser!

Buffalo Trace arbetar outtröttlig för att producera fantastisk whisky. Genom åren har destilleriet samlat på sig mer än 1 000 priser, vilket gör det till världens mest prisbelönta destilleri.

Eftersom destilleriets whiskysorter fortsätter att öka i popularitet har företaget valt att investera 1,2 miljarder dollar för att öka kapaciteten och producera mer whisky. Investeringen omfattar den nyligen genomförda installationen av fyra splitternya 6,7 meter höga pannor, fyra nya jäskar som vart och ett rymmer 350 000 liter mäsk, och sju nya lagerbyggnader som rymmer nästan 59 000 tunnor vardera. Dessutom bygger man ytterligare två lagerbyggnader och ännu fler planeras.

Icons of Whisky-priset ”Årets besöksattraktion” kom efter Buffalo Traces tillkännagivande att man under 2019 tog emot nästan 300 000 besökare – en rekordökning på 35 procent jämfört med föregående år.

För att ge besökarna en upplevelse i toppklass har Buffalo Trace börjat utvidga besökscentret invändigt. När det står klart kommer det att vara tre gånger så stort som det nuvarande besökscentret och bättre rustat för att ta emot den växande turismen. Renoveringen äger rum bara fem år efter den förra utbyggnaden av besökscentret och beräknas vara klar senare i år. Den större ytan kommer att ge Buffalo Trace möjligheten att fortsätta utveckla besöksupplevelsen med nya guidade turer, ytor för provsmakning och evenemang och arkivutställningar. Du hittar mer information om Buffalo Traces destilleri och utbyggnaden av besökscentret här.

Förutom de två Icons of Whisky-utnämningarna och priset för bästa amerikanska rye whisky fick ytterligare fem whiskysorter från Buffalo Trace medaljer vid amerikanska World Whiskies Awards 2020.

Guldmedalj:

Silvermedalj:

  • W. L. Weller 12 Year Kentucky Straight Bourbon Whiskey
  • Elmer T. Lee Single Barrel Kentucky Straight Bourbon Whiskey

Bronsmedalj:

  • W. L. Weller Full Proof Kentucky Straight Bourbon Whiskey

Whisky i respektive kategori provsmakades och bedömdes genom blindtest i tre omgångar för att utse och lyfta fram världens bästa whisky för konsumenter och handlare runt om i världen. Vinnarna från World Whiskies Awards och Icons of Whisky Awards America 2020 kommer nu att tävla mot konkurrenter från hela världen. Vinnarna i den globala tävlingen kommer att tillkännages 26 mars i London. Du hittar mer information om World Whiskies Awards på www.worldwhiskiesawards.com och om Icons of Whisky på www.iconsofwhisky.com.

Om destilleriet Buffalo Trace

Destilleriet Buffalo Trace är ett amerikanskt familjeägt företag baserat i Frankfort i Franklin County, Kentucky. Destilleriets rika tradition sträcker sig tillbaka till 1773 och omfattar legendariska whiskysorter som E.H. Taylor, Jr., George T. Stagg, Albert B. Blanton, Orville Schupp och Elmer T. Lee. Buffalo Trace är ett fullt fungerande destilleri som producerar bourbon, rye och vodka på plats. Det är ett historiskt landmärke i USA och finns även med i den nationella förteckningen över historiska platser. Det har fått 35 olika utnämningar i destillerikategorin sedan 2000 i ansedda tidskrifter som Whisky Magazine, Whisky Advocate Magazine och Wine Enthusiast Magazine. Destilleriets Col. E. H. Taylor, Jr. Four Grain Bourbon utnämndes till World Whiskey of the Year i whiskyguiden ”Jim Murray’s Whiskey Bible 2018” och whiskysorterna William Larue Weller och Thomas H. Handy Sazerac utnämndes till andra respektive tredje bästa whiskyn i världen i samma guide 2020. Buffalo Trace har vunnit mer än 1 000 priser för sitt stora utbud av förstklassiga whiskysorter. Du hittar mer information om Buffalo Trace på www.buffalotracedistillery.com. Bilder från Buffalo Trace går att ladda ner här http://www.buffalotracedistillery.com/media.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Arcus Sweden AB är ett helägt dotterbolag till ArcusGruppen. Konsernchef är Kenneth Hamnes. Bolaget startades 2002 och är ett av de ledande varumärkesföretagen på den svenska marknaden för alkoholhaltiga drycker. Arcus Sweden representerar dels Arcusgruppens egna varumärken så som Lysholm Linie, Braastad Congac, Aalborg och Gammel Dansk och har dels utvecklat samarbeten med några av de största och mest välkända sprit- och vinproducenterna i världen. 

Arcus strategi är att genom lokal marknadskompentens och fokus stärka och vidareutveckla våra egna och våra partners varumärken och därmed säkerhetsställa långsiktig tillväxt på den svenska marknaden.

Vår vision är att både våra kunder och uppdragsgivare skall uppfatta oss som den mest attraktiva partnern. Detta genom att erbjuda en stark varumärkesportfölj med både etablerade och marknadsledande varumärken och nya och innovativa produkter med potential för framtidspotential. Allt för att erbjuda konsumenterna och våra kunder ett sortiment av hög kvalitet som är både attraktivt och levande.

Kontakter

Marcus Pedersen

Senior Brand Manager

Relaterat innehåll

folk o folk

Anora Group är ett ledande företag inom vin- och sprit i Norden och en global föregångare inom hållbarhet. Deras marknadsledande portfölj består av egna ikoniska nordiska varumärken samt ett brett utbud av internationella vin- och spritvarumärken. Anora Group exporterar till över 30 marknader globalt. Företaget inkluderar även Anora industry- och logistikföretaget Vectura. År 2020 var Anoras sammanlagda nettoomsättning 6,4 miljarder kronor och företaget sysselsätter cirka 1100 anställda. Anora Groups aktier är noterade på Nasdaq Helsinki och Euronext Oslo.

www.anora.com

Anora Sweden
Sandhamnsgatan 63
115 28 Stockholm
Sweden