Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

BOTRAN RESERVA BLANCA AGED RUM NU PÅ SYSTEMBOLAGET.

Från destilleriet högt uppe i Guatemalas bergtoppar lanseras nu, i Systembolagets fasta sortiment, denna ljusa rom som anses av många vara en av världens absolut främsta.

Det som utmärker Botran Reserva Blanca är råvarorna och kolfiltereringen. Botran använder sig av saften som utvinns ur sockerrören och inte melass som många andra. Romen lagras på hög höjd vilket gör att mognadsprocessen går långsammare. Det svala lagringklimatet ger en mer smakrik och elegant rom.

Botran använder sig av solerasystemet för lagringen och på olika typer av fat. Botran Reserva Blanca har lagrats på amerikanska bourbonfat, dvs vit ek som är lätt rostade.

I över sex decennier har Botran skapat rom enligt den guatemalanska tradition. Botranfamiljens kompromisslöshet gällande kvalitet och smak är närvarande i alla steg i processen, från sockerrörens fält via destilleringen, fatlagrandet och buteljeringen.

Doften är mjuk och balanserad med spår av vanilj och kola. Smaken är rund men samtidigt explosiv i munnen. Fruktiga noter med en ovanlig komplexitet som sällan hittas i en vit rom.

Lansering 1 juni på Systembolaget. Art. nr 115 - 01
Botran Reserva Blanca 40 % 700 ml, 289 KR

Texten står naturligtvis till redaktionens fria förfogande. Behöver bilder för publicering? Hör av dig till Catharina Forssell • Tel 08 - 545 816 55 • Mail catharina@vingruppen.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


Arcus Sweden AB är ett helägt dotterbolag till ArcusGruppen. Konsernchef är Otto Drakenberg. Bolaget startades 2002 och är ett av de ledande varumärkesföretagen på den svenska marknaden för alkoholhaltiga drycker. Arcus Sweden representerar dels Arcusgruppens egna varumärken så som Lysholm Linie, Braastad Congac, Aalborg och Gammel Dansk och har dels utvecklat samarbeten med några av de största och mest välkända sprit- och vinproducenterna i världen. 
Arcus strategi är att genom lokal marknadskompentens och fokus stärka och vidareutveckla våra egna och våra partners varumärken och därmed säkerhetsställa långsiktig tillväxt på den svenska marknaden.

Vår vision är att både våra kunder och uppdragsgivare skall uppfatta oss som den mest attraktiva partnern. Detta genom att erbjuda en stark varumärkesportfölj med både etablerade och marknadsledande varumärken och nya och innovativa produkter med potential för framtidspotential. Allt för att erbjuda konsumenterna och våra kunder ett sortiment av hög kvalitet som är både attraktivt och levande.Mer information finns i ArcusGruppens årsredovisning 2013.

Kontakter

Monica Myrvold

Presskontakt Digital Marketing Manager +46 (0) 70 201 99 20
Tove Wredler Wennström

Tove Wredler Wennström

Presskontakt Content Manager folk o folk +46 (0) 70 289 08 42
Mikaela Lundén

Mikaela Lundén

Presskontakt Commercial Coordinator Spirits Sweden Press contact

Caroline Tull

Presskontakt Presskontakt 0761467436

folk o folk

Anora Group är ett ledande företag inom vin- och sprit i Norden och en global föregångare inom hållbarhet. Deras marknadsledande portfölj består av egna ikoniska nordiska varumärken samt ett brett utbud av internationella vin- och spritvarumärken. Anora Group exporterar till över 30 marknader globalt. Företaget inkluderar även Anora industry- och logistikföretaget Vectura. År 2020 var Anoras sammanlagda nettoomsättning 6,4 miljarder kronor och företaget sysselsätter cirka 1100 anställda. Anora Groups aktier är noterade på Nasdaq Helsinki och Euronext Oslo.

www.anora.com

Anora Sweden

Sandhamnsgatan 63
115 28 Stockholm
Sweden