Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

BLOSSA vann i Svenska Designpriset 2014 - årgångsglöggen kammade hem guldet

BLOSSA 13 har korats till vinnare i den prestigefulla tävlingen Svenska Designpriset 2014. BLOSSA 13 vann guld i kategorin ”Identitet – Förpackning” och fick både juryns och folkets röster. Juryns motivering löd: "För den färgstarka, fängslande personligheten, som inte drar sig för att borra ned fötterna djupt och stadigt i den mellansvenska myllan."

- Det känns oerhört kul att få bevis på att vi återigen har lyckats få till en överraskande och uppskattad design på BLOSSAs årgångsglögg! Att hamna på första plats både hos juryn och det svenska folket betyder mycket för oss, säger Nathalie Malledant, Brand Development Manager på Altia.

Sedan 2011 har Altia Sweden samarbetat med designbyrån Scandinavian Design Group (SDG) och det är inte första gången som årgångsglöggen från BLOSSA har fått pris för sin design. BLOSSA har tagit emot ett flertal utmärkelser genom åren, däribland Cannes Lions Award för BLOSSA 12 med sin Japan-inspirerade flaska.  

Svenska Designpriset är en tävling i grafisk kommunikation som är öppen för alla och arrangeras av Batteri Kommunikation AB. Läs mer på www.designpriset.se

 

För mer information vänligen kontakta:
Nathalie Mallédant, Brand Development Manager, nathalie.malledant@altiacorporation.com
Tove Wredler Wennström, Communications Manager, tove.wredler@altiacorporation.com

 


Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Altia Sweden AB är ett helägt dotterbolag till Altia Plc i Finland. Altia Plc är ett företag som producerar, distribuerar, marknadsför och säljer alkoholhaltiga drycker i Norden och de baltiska länderna. Altia Plc:s egna varumärken inkluderar bl.a. Blossa, Grönstedts, Koskenkorva, O.P. Anderson, Explorer och Chill Out. Företaget representerar också andra internationella kvalitetsvarumärken från hela världen.  www.altiacorporation.com

Kontakter

Monica Myrvold

Presskontakt Digital Marketing Manager +46 (0) 70 201 99 20
Tove Wredler Wennström

Tove Wredler Wennström

Presskontakt Content Manager folk o folk +46 (0) 70 289 08 42
Mikaela Lundén

Mikaela Lundén

Presskontakt Commercial Coordinator Spirits Sweden Press contact

Caroline Tull

Presskontakt Presskontakt 0761467436

folk o folk

Anora Group är ett ledande företag inom vin- och sprit i Norden och en global föregångare inom hållbarhet. Deras marknadsledande portfölj består av egna ikoniska nordiska varumärken samt ett brett utbud av internationella vin- och spritvarumärken. Anora Group exporterar till över 30 marknader globalt. Företaget inkluderar även Anora industry- och logistikföretaget Vectura. År 2020 var Anoras sammanlagda nettoomsättning 6,4 miljarder kronor och företaget sysselsätter cirka 1100 anställda. Anora Groups aktier är noterade på Nasdaq Helsinki och Euronext Oslo.

www.anora.com

Anora Sweden

Sandhamnsgatan 63
115 28 Stockholm
Sweden