Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Aussie Wines tetror med vin från Australien - Nu i ny tappning, med design och årgång.

Aussie är ett av Sveriges bäst säljande vinvarumärken på 1-liters tetra. Aussie Wines består av tre olika viner på 1 liters tetra, det vita vinet Aussie Great White Chardonnay, rosévinet Aussie Flamingo Blush och det rödavinet Aussie Kangarouge Shiraz. Vinerna kommer från Australien. Efter 6 år på den svenska marknaden kommer Aussie i en ny uppdaterad design på 1 liters tetrorna, även ny årgång fastän förpackningarna inte är årgångsmärkta.

Vinerna kan avnjutas både med mat och utan mat. Aussie Flamingo Blush och Aussie White Chardonnay serveras med fördel välkylda, men prova även att servera Aussie Kangarouge Shiraz lite svalare då det är bärigt och fräscht. Vinerna kan avnjutas under alla årstider och till allt från middagen hemma, till ett glas framför brasan efter skidturen eller varför inte till picknicken i gräset då tetra är lätt att bära med sig. Smakerna är fruktiga, fräscha och lättilgängliga, med en lättsammare karaktär.  

Vinerna säljs på Systembolaget.

Aussie Flamingo Blush (Rosé)

Smak: Ett torrt mycket fruktigt vin med inslag av hallon och röda bär

Artikelnr hos Systembolaget: 6452

Pris: 59 kr för 1 liter

Aussie Great White Chardonnay (Vitt)

Druva: Chardonnay

Smak: Ett torrt och fruktigt vin med inslag av ananas, grön banan och citrus

Artikelnr hos Systembolaget: 6449

Pris: 59 för 1 liter

Aussie Kangarouge Shiraz (Rött)

Druva: Shiraz

Smak: Ett ungt och mycket fruktigt vin med inslag björnbär, blåbär och vanilj.

Artikelnr hos Systembolaget: 6451

Pris: 59 kr för 1 liter

Ämnen

Kategorier


Altia Sweden AB är ett helägt dotterbolag till Altia Plc i Finland.

Altia Plc är ett företag som producerar, distribuerar, marknadsför och säljer alkoholhaltiga drycker i Norden och de baltiska länderna. Altia Plc:s egna varumärken, bl.a. Blossa, Grönstedts, Koskenkorva, O.P. Anderson, Explorer och Chill Out har en stark marknadsposition och ett arv vi vill vårda. Företaget representerar också andra internationella kvalitetsvarumärken från hela världen.

Altia Plc har ett vitt förgrenat nät för produktion, försäljning och logistik i Norden och Baltikum vilket ger oss möjlighet att ge service till våra kunder och leverantörer nära marknaden. Vår årliga nettoomsättning uppgår till ca 500 miljoner euro och vi är ca 1200 anställda.

Kontakter

Monica Myrvold

Presskontakt Digital Marketing Manager +46 (0) 70 201 99 20
Tove Wredler Wennström

Tove Wredler Wennström

Presskontakt Content Manager folk o folk +46 (0) 70 289 08 42
Mikaela Lundén

Mikaela Lundén

Presskontakt Commercial Coordinator Spirits Sweden Press contact

Caroline Tull

Presskontakt Presskontakt 0761467436

folk o folk

Anora Group är ett ledande företag inom vin- och sprit i Norden och en global föregångare inom hållbarhet. Deras marknadsledande portfölj består av egna ikoniska nordiska varumärken samt ett brett utbud av internationella vin- och spritvarumärken. Anora Group exporterar till över 30 marknader globalt. Företaget inkluderar även Anora industry- och logistikföretaget Vectura. År 2020 var Anoras sammanlagda nettoomsättning 6,4 miljarder kronor och företaget sysselsätter cirka 1100 anställda. Anora Groups aktier är noterade på Nasdaq Helsinki och Euronext Oslo.

www.anora.com

Anora Sweden
Sandhamnsgatan 63
115 28 Stockholm
Sweden