Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Attitude – ett vin med spännande ursprung som tar för sig på hyllan

Lagom till hösten med dess mustiga middagar, kommer Sveriges blygsamma utbud av rumänska viner att få tillökning av ett mycket prisvärt rödvin. Vinet heter Attitude och kommer från Rumänien, ett vinland med en lång vinhistoria som under senare år utvecklat sin vinproduktion mot moderna, torrare viner.  Attitude har en doft av mörka bär med en lätt vaniljkryddighet och en trevlig örtig, fruktig eftersmak.


Rumäniens vinhistoria hör till en av världens äldsta med sina dryga 6000 år. Landet har under de senaste åren lockat många europeiska investerare till vinindustrin, då det finns en stor potential att utveckla vinnäringen ytterligare i landet.  

- Tidigare tillverkade Rumänien båda vita och röda viner med tydlig sötma som mestadels konsumerats i landet. Idag går trenden mot torrare viner med en modern och fruktdriven stil, säger Carin Widoff, Senior Brand Manager Wine på Altia Sweden.

Landskapet i Rumänien är diversifierat med ett klassiskt kontinentalt klimat som kan sammanfattas av heta somrar och mycket kalla vintrar. Druvorna till Attitude kommer från Dealurile Olteniei (Oltenia) som ligger i södra Rumäninen. De södra regionerna av landet är optimala för röda viner med sitt varmare klimat. 

Cabernet sauvignon och merlot är två av de internationellt kända druvor som odlas i Rumänien och Attitude består av 60 % merlot och 40 % cabernet sauvignon. 

Attitude har en doft av mörka bär, örter och en liten fatton. Det har en fruktig och mustig smak av mörka bär och kryddor.   

Attitude lanseras i Systembolagets ordinarie sortiment den 1 september. I systembolagshyllan hittar man rumänska viner under ”Övriga länder”.

 

  • Odlingsområde:

RUMÄNIEN Dealurile Olteniei

  • Jordmån/jordart:

Kalk och lerjordar 

  • Druvsorter:

60 % merlot, 40 % cabernet sauvignon

  • Lagring:

20 % av merlotdruvorna har lagrats på ekfat

  • Producent:

Carl Reh Winery, vinmakare är Liviu Gricorcă

  • Artikelnr:

5477-01

  • Pris:

57:-

 

För mer information vänligen kontakta:

Carin Widoff, Senior Brand Manager, Altia Sweden, carin.widoff@altiacorporation.com 

Tove Wredler Wennström, Communications Manager, Altia Sweden, tove.wredler@altiacorporation.com  

 

 


 

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Altia Sweden AB är ett helägt dotterbolag till Altia Plc i Finland. Altia Plc är ett företag som producerar, distribuerar, marknadsför och säljer alkoholhaltiga drycker i Norden och de baltiska länderna. Altia Plc:s egna varumärken inkluderar bl.a. Blossa, Grönstedts, Koskenkorva, O.P. Anderson, Explorer och Chill Out. Företaget representerar också andra internationella kvalitetsvarumärken från hela världen.  www.altiacorporation.com

Kontakter

Monica Myrvold

Presskontakt Digital Marketing Manager +46 (0) 70 201 99 20
Tove Wredler Wennström

Tove Wredler Wennström

Presskontakt Content Manager folk o folk +46 (0) 70 289 08 42
Mikaela Lundén

Mikaela Lundén

Presskontakt Commercial Coordinator Spirits Sweden Press contact

Caroline Tull

Presskontakt Presskontakt 0761467436

folk o folk

Anora Group är ett ledande företag inom vin- och sprit i Norden och en global föregångare inom hållbarhet. Deras marknadsledande portfölj består av egna ikoniska nordiska varumärken samt ett brett utbud av internationella vin- och spritvarumärken. Anora Group exporterar till över 30 marknader globalt. Företaget inkluderar även Anora industry- och logistikföretaget Vectura. År 2020 var Anoras sammanlagda nettoomsättning 6,4 miljarder kronor och företaget sysselsätter cirka 1100 anställda. Anora Groups aktier är noterade på Nasdaq Helsinki och Euronext Oslo.

www.anora.com

Anora Sweden
Sandhamnsgatan 63
115 28 Stockholm
Sweden