Gå direkt till innehåll
Arcus Sweden och Virtuous Spirits inleder samarbete

Pressmeddelande -

Arcus Sweden och Virtuous Spirits inleder samarbete

Den svenska vodkatillverkaren Virtuous Spirits AB har undertecknat ett samarbetsavtal med Arcus Sweden AB för den svenska marknaden. Från och med den 15 november 2017 kommer Virtuous Blond, Virtuous Ginger och övriga produkter från Virtuous Spirits att säljas och distribueras av Arcus Sweden.

Virtuous Spirits grundades 2013 och tillverkar vodka gjord på ekologisk råg i Järvsö, Hälsingland. De naturliga ekologiska smakerna har på kort tid blivit väldigt populära och i dag säljs smaken Virtuous Ginger framgångsrikt via ett antal av Systembolagets butiker runt om i landet. Övriga produkter finns dessutom att tillgå i beställningssortimentet.

Arcus är något av en drömpartner för oss. Genom detta samarbete kan vi få en stark position på den viktiga hemmamarknaden samtidigt som vi fortsätter att satsa stort internationellt, förklarar Johan Ranstam, styrelseordförande för Virtuous Spirits.

Arcus Sweden AB är ett helägt dotterbolag till norska Arcusgruppen. Bolaget startades 2002 och är ett av de ledande varumärkesföretagen på den svenska marknaden för alkoholhaltiga drycker. Arcus Sweden representerar Arcusgruppens egna varumärken och har även utvecklat samarbeten med några av de största och mest välkända sprit- och vinproducenterna i världen.

– Marknaden för ekologisk mat och dryck har fyrdubblats över de senaste fem åren i Sverige och vi är mycket glada över att fått in Virtuous produkter i familjen, säger Petter Berglund, Sverigechef på Arcus.

Ämnen

Kategorier

Regioner


Arcus Sweden AB är ett helägt dotterbolag till ArcusGruppen. Konsernchef är Kenneth Hamnes. Bolaget startades 2002 och är ett av de ledande varumärkesföretagen på den svenska marknaden för alkoholhaltiga drycker. Arcus Sweden representerar dels Arcusgruppens egna varumärken så som Lysholm Linie, Braastad Congac, Aalborg och Gammel Dansk och har dels utvecklat samarbeten med några av de största och mest välkända sprit- och vinproducenterna i världen. 

Arcus strategi är att genom lokal marknadskompentens och fokus stärka och vidareutveckla våra egna och våra partners varumärken och därmed säkerhetsställa långsiktig tillväxt på den svenska marknaden.

Vår vision är att både våra kunder och uppdragsgivare skall uppfatta oss som den mest attraktiva partnern. Detta genom att erbjuda en stark varumärkesportfölj med både etablerade och marknadsledande varumärken och nya och innovativa produkter med potential för framtidspotential. Allt för att erbjuda konsumenterna och våra kunder ett sortiment av hög kvalitet som är både attraktivt och levande.

Kontakter

Monica Myrvold

Presskontakt Digital Marketing Manager +46 (0) 70 201 99 20
Tove Wredler Wennström

Tove Wredler Wennström

Presskontakt Content Manager folk o folk +46 (0) 70 289 08 42
Mikaela Lundén

Mikaela Lundén

Presskontakt Commercial Coordinator Spirits Sweden Press contact
Elin Nävemark

Elin Nävemark

Presskontakt Marketing Coordinator Wine Sweden +46761188969

Caroline Tull

Presskontakt Presskontakt 0761467436

folk o folk

Anora Group är ett ledande företag inom vin- och sprit i Norden och en global föregångare inom hållbarhet. Deras marknadsledande portfölj består av egna ikoniska nordiska varumärken samt ett brett utbud av internationella vin- och spritvarumärken. Anora Group exporterar till över 30 marknader globalt. Företaget inkluderar även Anora industry- och logistikföretaget Vectura. År 2020 var Anoras sammanlagda nettoomsättning 6,4 miljarder kronor och företaget sysselsätter cirka 1100 anställda. Anora Groups aktier är noterade på Nasdaq Helsinki och Euronext Oslo.

www.anora.com

Anora Sweden
Sandhamnsgatan 63
115 28 Stockholm
Sweden