Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

​Aqua di Venus – prestigerosé från Toscana inspirerad av den romerska kärleksgudinnan

Lagom till sommarens intåg lanseras ett högkvalitativt rosévin från ett av världens främsta vinområden, Toscana. Bakom vinet står vinproducenten Ruffino som med över 130 års erfarenhet fortsätter att tillverka viner i absolut toppklass. Och Aqua di Venus är inget undantag.

Enligt många produceras världens bästa roséviner i kustnära lägen där de svala vindarna från havet bidrar till en samstämmig fruktighet och fräschör till vinerna samt ger eleganta mineraltoner. De handskördade druvorna till Aqua di Venus kommer från Ruffinos egna vingårdar nära kusten i Maremma, beläget i södra Toscana och är en hyllning till havet och kärleken.

Blandningen av druvorna syrah, sangiovese och pinot grigio är minutiöst framtagen för att skapa ett elegant och balanserat vin. Syrah ger fruktiga toner och kryddighet medan sangiovese bidrar med en blommighet, mineraltoner och komplexitet. Pinot grigio berikar vinet med fräscha citrustoner som bidrar till ett harmoniskt vin.

Färgen är härligt och inbjudande ljusrosa à la Provence. Doften är intensiv med inslag av färska medelhavsörter, röda körsbär, citrustoner och väldoftande blommor. Smaken är fruktig och balanserad med en frisk fläkt av färska örter och apelsin. Eftersmaken stannar kvar länge i munnen för att påminna om sommaren.

- Att dricka Aqua di Venus i ensamt majestät går alldeles utmärkt och det passar även att kombinera med sommarens maträtter. Hylla havet genom att avnjuta det till rätter som fisk- och skaldjursoppor eller grillad havsabborre. Eller varför inte till matiga sallader eller lättare kötträtter såsom den italienska klassikern vitello tonnato, säger Kajsa Malmborg, Brand Manager på Altia.

Venus, den romerska kärleksgudinnan ska enligt den romerska mytologin vara född ur havets skum stående på en stor snäcka. Aqua di Venus presenteras i en specialdesignad flaska som för tankarna till formen och räfflorna på en snäcka, även det en hommage till kärleken. Den lanseras i Systembolagets beställningssortiment i slutet av april och finns endast i begränsad upplaga.

Aqua di Venus
Artikelnr: 78666
Volym: 750 ml
Pris: 179 kr
Ursprung: Toscana, Italien
Alkoholhalt: 13 %
Sockerhalt: mindre än 3 g/l

Ruffino – en vinproducent som värnar om miljön
Ruffino har väl utvecklade metoder vad det gäller hållbar odling (sustainability) och socialt ansvar. De tar stor hänsyn till miljön i allt arbete som sker på vingårdarna vilket bland annat innebär att användandet av kemikalier minimeras. Dessutom används naturlig gödsel vilket bidrar till ökad fertilitet och livskraft hos jordmånen. Under åren har Ruffino fått flertalet utmärkelser som ett erkännande för sina ansträngningar genom miljöcertifieringen ISO 14001. Bland annat vann de Constellations Brands Sustainability Award 2017.

För mer information, vänligen kontakta:
Kajsa Malmborg, Senior Brand Manager på Altia
kajsa.malmborg@altiagroup.com

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


På folk o folk har vi samlat alla produkter från tre bolag - Altia Sweden, Bibendum och Philipson Söderberg. Tillsammans kan vi erbjuda ett av Sveriges största dryckesutbud med både välkända varumärken och spännande nyheter.

Kontakter

Tove Wredler Wennström

Tove Wredler Wennström

Presskontakt Content Manager folk o folk +46 (0) 70 289 08 42

folk o folk

Anora Group är ett ledande företag inom vin- och sprit i Norden och en global föregångare inom hållbarhet. Deras marknadsledande portfölj består av egna ikoniska nordiska varumärken samt ett brett utbud av internationella vin- och spritvarumärken. Anora Group exporterar till över 30 marknader globalt. Företaget inkluderar även Anora industry- och logistikföretaget Vectura. År 2020 var Anoras sammanlagda nettoomsättning 6,4 miljarder kronor och företaget sysselsätter cirka 1100 anställda. Anora Groups aktier är noterade på Nasdaq Helsinki och Euronext Oslo.

www.anora.com

Anora Sweden
Sandhamnsgatan 63
115 28 Stockholm
Sweden